Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Synkkyyden voima
QR-Code dieser Seite

Synkkyyden voima Hot

"Joskus synkkyys ottaa vallan, se kietoutuu ympärillesi kuin musta harso. Se upottaa sinut itseesi, ei anna mahdollisuutta paeta. Pimeys saattaa tulla yhtäkkiä tai hiipiä luoksesi hiljaisin askelin. Mutta kun se kerran saapuu, se ei enää lähde. Toisina hetkinä se on vain hieman heikompi, toisina taas täysin lävistämätön. Ja juuri niinä päivinä, syntyvät kaikkein syvimmät haavat."

Se oli sateinen syyskuun päivä, kun olen kävelemässä koulusta kotiin. Askeleeni kuljettavat minua eteenpäin, vaikka ajatuksissani seikkailin ties missä. Tai siis, kyllä minä tiesin missä ne kulkivat. Ne olivat ajautuneet aikaisempaan hetkeen tänään, kun olin istunut rauhassa koulumme ruokalassa, ympärilläni kaikki kaverini. Olimme juuri tulleet psykologian tunnilta, ja naureskelimme siinä yhdessä istuessamme. Venyttelin käsiäni siinä samalla, ja valkoisen neuleeni hiha nousi ylös. Yhtäkkiä kaikkien katseet sinkoutuivat käsivarteeni. Niin, juuri siihen käteen, joka oli täynnä niitä heikkojen hetkien arpia ja vielä arpeutumattomia haavoja. Pöytäämme levisi syvä hiljaisuus. Puna nousi poskilleni, kyyneleet kihosivat silmiini. Nousin ylös ja lähdin tyynesti ulos koko rakennuksesta. Ja tässä minä nyt kävelen, yksin, sateessa, tyhjällä kadulla. Puhelimeni tärisee taskussani, tiedän että kaverini pommittavat sitä viesteillään. He ovat kai huolissaan. He vain eivät satu tietämään mitään elämästäni, mitään minusta, vaikka niin luulevatkin.

Huomaan kuinka jalkani ovat vieneet minut pienen metsän reunalle, kallioisen jyrkänteen luo. Se oli pienenä lempipaikkani, vaikka vanhempani aina varottelivat vaarallisesta pudotuksesta. Nykyään en enää pidä paikasta, vaan se on se paikka, johon tulen vuodattamaan kaikki murheeni. Kaivan tutusta kivenkolosta sen pienen esineen, joka on ulospääsytie omista ajatuksistani. Nostan hieman hihaani, ja huokaisen helpottuneesti, kun tunnen viileän terän viillon. Punainen veri purskahtaa ulos ihon haljetessa. Tuttu rentouden tunne ottaa vartaloni haltuun, kun annan tuon punaisen nesteen valua kädeltäni maahan. Se imeytyy sammaleeseen, ja siitä lähtee valumaan kohti jyrkänteen reunaa. Nousen ylös, ja astelen varovasti reunan luokse. Istahdan siihen, ja annan jalkojeni roikkua ilmassa. Olen istunut tässä monet kerrat, ranne vuotaen, ajatukset siinä yhdessä ihmiskunnan suurimmista tabuista. Sen avulla pääsisin eroon omista ajatuksistani, pääsisin pakoon siltä, mikä minusta on tullut. Kuinka paljon se houkutteleekaan, nousta seisomaan ja antautua tuulen viemäksi. Astua tuon reunan yli, tuntea ilmavirran viileys pudotessa. Kuinka helppoa se olisikaan, ja kuinka helppoa kaikki sen jälkeen olisi. Ja siihen tarvittaisiin vain tuo yksi askel.

Nousen seisomaan kalliolla, ja katselen siitä avautuvaa näkymää. Olen istunut paikoillani jo kauan, ja hämärä on ehtinyt laskeutua. Veri on hyytynyt käsivarrelleni, mutten anna sen haitata. Suljen silmäni tunnustellen sadepisaroiden kylmyyttä ja kyyneleiden lämpöä poskillani. Seison siinä hetken, hiljaisuuden keskellä vain oman itseni kanssa. Avaan silmäni, ja astahdan kauemmas reunasta. Ei vielä tänään. Vielä ei ole sen aika. Käännyn ympäri, työnnän terän salaiseen piiloonsa, ja lähden kävelemään kohti kotia. Nyt ei ole aika luovuttaa. On aika paljastaa oikea minäni ihmisille, jotka ansaitsevat totuuden. Kävellessäni otan puhelimeni taskusta, ja avaan viestit. Pieni hymy nousee kasvoilleni, onneksi edes joku välittää. Kiiruhdan askeliani, ja suuntaan kohti kotia. Kotiani, jossa he odottavat minua, nuo ihmiset, jotka pian saavat kuulla kaiken.

"Mutta joskus, joskus on oltava vahvempi kuin tuo synkkyys. On kerättävä kaikki voimat kasaan, ja iskettävä takaisin, vastustaa pimeyden kutsua. Täytyy luoda oma valo sen keskelle, on uskallettava pyytää apua. Sillä kukaan ei voi selvitä synkkyyden syövereistä yksin, ilman tukea."

Ylläpidon palaute

 
Synkkyyden voima 2014-12-13 00:01:12 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 13, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi reettajj!

Miellyttävä aloitus! Pidin erityisesti alun ja lopun runollisesta otteesta. Filosofisesta pohdinnasta! :) hyvä!

Mieti tarkkaan mitä konjunktioita käytät! Askeleet kuljettavat, vaikka mieli ei... Vaikka on konjunktiona vähän kuin mutta - sana. Se on ikään kuin vastavoima. Jalkani astuivat, vaikka tuntui etten jaksaisi ottaa enää askeltakaan. Näin, vaikka olin sokea. Eli tuo virke toimisi mielestäni paremmin ilman vaikka - sanaa.

Mieti myös predikatiivit tarkkaan. Katseet eivät sinkoudu, vaan kiinnittyvät. Vältä myös.sanoja kuten yhtäkkiä, sitten jne. Eli täytesanoja, joita ilman tulee toimeen. Yhtäkkiää parempi sana on esimerkiksi samassa tai hetkessä tai vast.

Älä kirjoita itsestään selvyyksiä. Lukija ei ole tyhmä. On selvää, että veri on punaista. Jos se olisikin mustaa, niin sitten se olisi kirjoittamisen arvoista.

Kiitos, että et vienyt loppua kliseiseen itsemurhaan :) Pelastit paljon, ja nostit arvosanaa, sillä että päähenkilä löysi lohtua ja ymmärsi että on myös niitä, jotka välittää! :)

Syvyyttä olisi voinut olla enemmän. Enemmän tuntoja ruokalassa, joku sanoo jotain, joku nauraa, jotkut supisevat. Jotain, mikä sai pakenemaan tilanteesta.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Synkkyyden voima 2014-11-01 15:53:09 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    November 01, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pidin tästä tekstistä. Kirjoitus on varsin synkkä lähes loppuun asti, mutta tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu. Se on enemmän minusta kuin pelkkä auringonpilkahdus, koska päähenkilö oivaltaa tärkeän asian ja päättää korjata tilanteensa. Sanoma on selvä. Epätoivoisimmassakin tilanteessa on vielä toivoa. Pääosin teksti on hyvin kirjoitettua ja melkein virheetöntä. Joitain pieniä juttuja kuitenkin huomasin, kuten siellä täällä oli mielestäni turhia täytesanoja "siitä", "sillä" jne. joita voisi karsia pois.

Parin lauseen osalta muutama huomio:

"Se oli sateinen syyskuun päivä, kun olen kävelemässä koulusta kotiin.". "Se" sanan käyttö alussa on svetisismiä eli jätä "se" sana kokonaan pois -> "Oli sateinen...". Päälause ja sivulause ovat eri aikamuodoissa eli tulisi korjata samaan aikamuotoon -> vrt. "oli" ja "olen".

"Kaivan tutusta kivenkolosta sen pienen esineen, joka on ulospääsytie omista ajatuksistani." -> sana "ulospääsytie" kuulostaa korvaani jotenkin hassulta, ehkä pelkkä "ulospääsy" riittäisi?

Kokonaisuutena hyvä ja ehyt teksti, joka kiinnitti minun mielenkiintoni. Tärkeä aihe ja tässä tapauksessa minusta hyvin käsiteltynä. Kiitoksia!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Synkkyyden voima 2014-10-30 18:35:46 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 30, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hmm... On vaikea arvioida kirjoituksia, joiden ideasta en tykkää yhtään. En pidä vellovista ja mustan surkeista tarinoista. Ne saavat masentumaan. Asia erikseen on jännittävät tai luovia ajatuksia herättävät tekstit. Vaikka tässäkin on lopussa auringonpilkahdus, kannan sen kuitenkin siihen katergoriaan, josta en pidä.

Mutta, voin ottaa paremmin puolueetonta kantaa kirjoitustyyliisi. Oikeinkirjoitus on hyvää. Ote pysyy alusta asti tasaisena ja samana. Muutoin runollinen ja hempeä kerronta vähän korahtaa koulun ruokalan ja psykologian tunnin jälkeen tällaisilla 'liian arkisilla' asioilla. Ehkä olisin sijoittanut kaverukset jonnekin muualle, välttämättä ei tarvitsisi nimetä paikkaakaan. Loppu on hyvä ja kokoava. Alussa on hieno teksti. Pakettina hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS