Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Satula paikallaan
QR-Code dieser Seite

Satula paikallaan Hot

Tunnelma oli monelta kantilta katsottuna odottava. Tehtiin löytöjä, päästiin uuteen kotiin, saatiin uusi omistaja. Toivottiin, ettei tarvinnut lähteä tyhjin käsin ja että löytyisi jotakin mahdollisimman halvalla. Ei sitä sen kummempia tavoitteita kirpputorireissulla tarvittu.

Sininen nahkatakki oli erittäin huonossa asennossa. Muovihenkari ei sopinut lainkaan kosketukseen sen hienostuneen vuorikankaan kanssa, vaan se kiertyi ikävästi kaksinkerroin. Taitavasti kirjaillut kolibrit olivat vinksahtaneen näköisiä eikä takki todellakaan ollut edukseen. Takki olisi ansainnut arvoisensa paikan, paljon paremman, mutta tässä sitä oltiin ruskeiden sadetakkien ja fleecehuppareiden keskellä.

Pöytärivejä oli silmänkantamattomiin ja kaiken sen sisältämän tavaramäärän mukana sekoittui kymmenien ullakoiden löyhkä. Koko komeuden kruunasi palaneen juhlamokan katku, sen kera sai nauttia umpirasvaisen donitsin tarjoushintaan, tuntia ennen sulkemisaikaa.

Oli inhottavaa, että niin monet hikiset sormet hiplailivat takin pintaa. Se toivoikin pian pääsevänsä pois, kyllä joku sen vielä ostaisi, kyllä jollekin kelpaisi. Oli se jo monessa mukana ollutkin, punkkarin ja rokkarin, hienon leidin ja poliisin. Taskunpohjat olivat vielä ehjät, vetoketju toimiva. Kelpo takki, sitä ei voinut kieltää.

Eräänä iltana hieman ennen sulkemisaikaa takkia sovitti laventelille ja rantasaunalle tuoksuva rouva. Takki ihmetteli, että nuo pulleat käsivarret sujahtivat niin kevyesti hihoihin,mutta niin vain se huomasi pian matkaavansa pyörän tarakalla kohti kaupungin laitaa. Ihana vapaus, se riemuitsi eikä tuntenut myötätuntoa rekkeihin jääneitä ryysyjä kohtaan. Sininen nahkatakki oli toki aina enemmän rock, kuin jonkun vanha ja hikinen huppari.

Tämä on loistava, aivan oikea väri, nainen tarkasteli takkia hymyssä suin ja lauleskeli. Vihdoinkin, iloitsi takki, uusi omistaja pitää minusta todella. Henkarikin oli taas asianmukainen, puinen ja oikean kokoinen. Eteisen kaapissa oli mukavan viileää, siellä takki oli kuin kotonaan.

Isäntä oli harrastanut traktoreita niin kauan kuin rouva jaksoi muistaa. Niinpä rouva halusi yllättää tämän ja ompeli heti aamutuimaan sinisestä nahkatakista oikein hienon ja fiinin istuinpehmusteen, sillä entinen oli ollut rikkinäinen jo pitkään. Parempaa sinistä ei olisi voinut kuvitella, tuumi isäntä tyytyväisenä. Hän asetteli paksun takamuksensa penkkiin ja lähti reippaasti kuljettamaan lietekuormaa pellolle päin.

Ylläpidon palaute

 
Satula paikallaan 2014-10-13 08:40:38 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    October 13, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Vuorenhelmi!

Otin vain yhden asian esille, ja pirstasin siitä paljon :D Älä laita pahaksesi! Osaat kirjoittaa ja luot hyvän miljöön!

Alku.
Kirjoitat: "Tunnelma oli monelta kantilta katsottuna odottava.".
Mitä tarkoitat tällä? Missä moinen tunnelma oli? Mitä odotettiin? Mitkä nuo kantit olivat? Miksi kummassa tämä lause aloittaa novellin? Kerrot toiminnasta kirpputorilla ja odotuksista. En silti ymmärrä miten tuo ensimmäinen lause liittyy mihinkään.
Älä käsitä niin että haluan lytätä Sinut, sillä se ei todella ole tarkoitukseni. Haluan nostaa tuon ensimmäisen lauseen järjellisyyden jalustalle. Kannustan monesti lukemaan tuottamansa tekstin itselleen ääneen, jotta kankeudet poistuisi. Tuossa lauseessa ei ole kankeutta, jonka voisit poistaa, eli se on lauseena hyvä. Mieti kuitenkin mitä haluat sanoa, kun kirjoitat jotain. Mihin kaikki liittyy, ja mikä merkitys kirjoittamallasi on kokonaisuuden suhteen.
Tuo lause on vähän kuin se, että kirjoittaisin aurinkopaneeleista ja samassa yhteydessä kertoisin, kuinka tutkijaryhmän asuntovaunusta on kahvi loppu :D
Annan esimerkin jolloin tuo lause liittyisi tarinaan:
"Tunnelma oli monelta kantilta katsottuna odottava. Seisoimme aamupakkasessa odottamassa ovien aukeamista. KOhta pääsisime vyörymään kirpputorin ahtaille käytäville tutkimaan kaikkia niitä aarteita, jotka jotkut toiset olivat hylänneet.".

"Eräänä iltana hieman ennen sulkemisaikaa takkia sovitti laventelille ja rantasaunalle tuoksuva rouva.".
Mahtava virke!!! Erityisesti tuo laventelille ja rantasaunalle tuoksuva on mahtava vertaus! Huikea tunnelma! :D

No huhhuh mikä loppuratkaisu! :D Hetken ajattelin, että nyt mennään häpiending tyylillä, mutta eipä sittenkään! Kavala mummo riisti takilta sen "ihmisoikeuden" :D

Hyvää työtä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Satula paikallaan 2014-10-12 15:26:18 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    October 12, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin kirjoitettu tarina ja mukaansa tempaava. Piristävää oli, että tarina oli kirjoitettu takin näkökulmasta. Se mikä kuitenkin hieman itseäni häiritsi oli se, että tarina ensin tuntui kepeältä ja harmittoman mukavalta, kunnes lopussa tarinan sankari leikattiin traktorin satulaksi. Olisin toivonut takille onnellisemman lopun, kun ensin joutui kirpputorilla kärsimään... Mutta tämä oli minun mielipiteeni ja makuja on monia. Hyvä tarina kuitenkin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Satula paikallaan 2014-10-11 12:20:46 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 11, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä juoni. Hyvä lopetus ja aloitus. Kirjoitustyyli on ok ja oikeinkirjoitus kiitettävää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS