Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Mahdoton unelma, suunnaton kaipuu
QR-Code dieser Seite

Mahdoton unelma, suunnaton kaipuu Hot

Istun lämpimässä bussissa, tunnen viileän ilmainkierron tuivertavan auringon vaalentamia hiuksiani. Pikkusiskoni nukkuu viereisellä penkillä. Katson ulos ikkunasta rakastamaani maata, jonka jälleen jätän taakseni. Näen korkeat vuoret, puut ja kimmeltävän meren. Jokin polttaa luodin lailla rinnassani. Onko tämä kaipuuta, ennen kuin olen edes lähtenyt maasta? Onko tämä rakkautta maata kohtaan, johon en kuulu?

Istun lentokoneessa. Kietoudun viltin alle, etten palelisi. Siskoni juttelee joutavia vieressäni. Katson ulos ikkunasta, nähdäkseni maaliman uudella tavalla. On pilvetön yö, lennämme Istanbulin yllä. Näen kaupungin miljoonat valot pieninä pisteinä mustaa maata vasten. Miten niin suuri, voi näyttää niin pieneltä? Ja minä voin tuntea itseni niin suurelta vaikka olenkin niin pieni?

Astun huoneeseeni, ja kaikki on kuin ennen. Kuin ikinä olisi pakannut tärkeimpiä tavaroitani ja lähtenyt. Niin kuin kaikki olisi ollut pelkkää unta. Kirjoituspöytäni on pölyinen, sänkyni huolimattomasti pedattu. Käväisen siskoni huoneessa. Hän nukkuu selällään, kuulen hänen hengityksensä. Hän on maininnut myös rakastavansa rakastamaani maata, mutta tunteeko hän niin kuin minä? Kantaako hänkin polttavia luoteja rinnassaan? Olenko yksin voimakkaiden tunteideni kanssa?
Istahdan sängylleni. Tunnen luotien kasvavan rinnassani. Silmiäni kirvelee kyynelten vieriessä poskilleni. Muistan yhä kävelleeni rantakadulla, rakastamassani maassa. Mietin, kuka siellä tällä hetkellä kävelee. Rantakadun varrella lempiravintolassani on varmasti nyt ruuhka-aika. Istuukohan joku vakiopöytäni ääressä? Elämä jatkuu siellä, ilman minua. En ole osa elämää rakastamassani maassa.

Kuvittelen itseni takaisin hotellihuoneeni terassille. Olen tuntevinani auringon lämmittävän kalpeita käsivarsiani. Nyt terassilla istuu joku muu, niin kuin en olisi ikinä istunutkaan siinä. Kivulias ajatus kasvattaa kaipuutani, ruokkii hiljaista itkuani. Luodit eivät polta enää, ne ovat vain painava taakka kannettavaksi. Mutta tiedän, että tämä tunne hellittää. Se hellittää joka kerta.

Pyyhkäisen kiukkuisesti kyyneleeni peittooni. Sanon vakuuttavasti itselleni:
”Älä ole höpsö. Kuulut tänne.”
En ole vakuuttunut.
”Olet onnellinen täällä. Et vain muista sitä!”
Miksen? Onko onneni niin suuri?
”Olet täällä turvassa”
Valehtelen itselleni. Taas.


Ei noudata rakastamani maa liikennelakeja, ei tunne demokratiaa. Sen sijaan ovat ihmiset mitä sydämellisimpiä, lähimmäisen rakkaus vilpitöntä.

Hengitän jälleen syvään. Jälleen ovat kyyneleet kuivuneet. Yritän hymyillä, se kuulemma auttaa jos on suruja. Hymyily ei vain helpota oloani.
Haen kirjoituspöytäni laatikosta kuulakärkikynän. Sotken sen tummansinistä mustetta ensin oikealle kädelleni. Otan kynästä paremman otteen, ja kirjoitan parhaimmalla käsialallani vasemman ranteeni sisäpuolelle.

"Kukaan ei välitä mahdottomista unelmista."

Sitten saan ajatuksen. Naurahdan itselleni; ajatus on mitä tyhmin, mutta silti houkutteleva.
Otan pari askelta lipastolleni. Siirrän sitä hieman nurkastaan. Kirjoitan seinälle.

”No one cares for dreams that don’t fit into our world.

May my longing fill my soul.”

Katson pienen hetken ajan aikaansaannostani. Siirtäessäni lipastoa huomaan hymyileväni. Se on sittenkin totta, hymyileminen auttaa.

Tiedän kuitenkin palaavani rakastamaani maahan aina uudestaan, ja vastaavasti aina jättäväni sen taakseni. Jotkut unelmat ovat vain mahdottomia, eikä niistä välitetä.

Ylläpidon palaute

 
Mahdoton unelma, suunnaton kaipuu 2014-07-29 08:06:30 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 29, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Esmeralda!

Pidän tavasti kirjoittaa! Tekstiäsi on helppo lukea, ja se on selkeää rakenteeltaan!

"ilmainkierron" on todella outo sana :D Miksi ei vain viileän ilman?
Ja hieman samaan aiheeseen, eli jonkinlaiseen pitkittämiseen, niin kerrot että bussissa mennään, ja kerrot kuinka pikkusisko nukkuu viereisellä penkillä. Pelkkä penkillä riittää, sillä lukija ymmärtänee, eikä ensimmäinen mielikuva ole, että ollaan keskustan ruuhkabussissa, jossa pikkusisko roikkuu kädensijasta ja nukkuu seisaalleen :D Eli anna lukijan muodostaa mielikuvia.

Tosin kun mainitsit tuon Istanbulin, niin se kyllä muuttaa mielikuvaa :D Mahtava paikka, ja kun nyt katson tuota jättöpäivämäärää, niin olin siellä silloin, kun tämä novelli on jätetty sivuille! Huh minkä tunteen sait aikaan!!!

Olet jaksottanut novellin hienosti! Katkelmat ja sisko, joka seuraa koko ajan mukana!

Jätät hienosti arvailtavaa. Mitä luodit ovat? Miksi henkilö on niin kiintynyt maahan? Mikä on alunalkaen sitonut henkilön tuohon maahan?
Itse asiassa nämä kysymykset ovat myös isoin miinus. Alkoi oikeasti kiinnostaa nuo asiat :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Mahdoton unelma, suunnaton kaipuu 2014-09-01 16:46:51 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 01, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Toistit hyvin paljon 'rakastamaasi maata' ja 'polttavia luoteja'. Pidin kylläkin siitä, että lopulta ne luodit eivät polttaneet enää (polttavuuden voisi mainita vaikka vain kerran), ja sitten ne toimivatkin vain painolastina.

Englanninkielinen teksti on oikein hyvä ja ajatuksia herättävä. Loppu jää silti hieman keskeneräiseksi. Tarina kulkee kyllä hyvin bussista lentokoneeseen ja kotiin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS