Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Tärähtänein kirjoitus ikinä #2
QR-Code dieser Seite

Tärähtänein kirjoitus ikinä #2

Olin juuri saanut laskettua Mount Everestin alas rattikelkalla, kun puhelimeni alkoi soida. Se oli tuntematon numero. Painoin vihreää luuria ja vastasin hieman varautuneena: ’’Öh, haloo?’’. Sattuipa niin, että se oli Emmanuel Macron, joka kyseli vaimonsa puolesta, miten minä pidän pitkät hiukseni niin säihkyvinä, minä kun olin pitkähiuksinen mies. Ylpeänä itsestäni selitin Ranskan presidentille, että kannattaa sekoittaa pihkaa hoitoaineeseen. Hän kiitti ja sanoi tämän tiedon pelastavan maailman ydinsodalta. Hän lupasi minulle sankari merkin. Minä kiitin ja nousin vieressä odottavan helikopterin kyytiin.
Helikopteria ajava Mike Tyson esitteli minulle maailman eri kolkkia. Erityisesti minulle jäi mieleen Tiibet, josta Mike ei pitänyt yhtään. Siellä ei saanut lyödä toista ihmistä turpaan millään perusteella. Kierroksen lopuksi minä hyppäsin kopterista alas ja laskeuduin Tampereen raja maille. Minulle tuli vesi kielelle, kun ajattelin torilla myytävää mustaa makkaraa. Minulla oli kuitenkin tehtävä lista, joka minun piti suorittaa ennen kuin saisin herkutella. Kaivoin povitaskustani listan.
1. Kirjoittaa runoja J.H. Erkon runokilpailuun
2. Juosta kaupunki maraton
3. Veistää itselle kuksa
4. Suoristaa Pisan kalteva torni
5. Ratkaista päivän sanomalehden ristikko
Kun mielessäni pähkäilin järjestystä päivän toimille, saapui luokseni hevosella Esko Valta-Oja. Hän heitti minua kirjalla ja vihoissaan huusi, että minun pitäisi lukea enemmän. Katsoin kirjaa, jolla hän minua heitti. Se oli hänen oma kirjansa. Minä suuttuneena hänelle vastasin, että näinkö sinä markkinoit teoksiasi. Hän vastasi myöntävästi, nousi hevosen selästä ja kiihdytti viereisellä Ferrarilla pois.
Hyppäsin hevosen selkään, joka ilmoitti puhuvansa vain ruotsia. Minä en osannut ruotsia, joten meidän tapamme kommunikoida muistutti läheisesti viittoma kieltä.
-Musta makkara, sanoin hevoselle.
-Ummarran, ummarran, hän vastasi ja lähti liikkeelle.
Pian minä torkahdin hevosen selkään. Näin unen siitä, että minä olin puoliksi joutsen ja puoliksi possu. Minulla oli possun ruumis, joutsenen pää ja räpylät. Minun röhkimisessä oli ripaus joutsenen soundia. Unessa minä olin näyttelyssä, jonka voitin. Kahdessa eri kategoriassa. Kaunein lintu ja kaunein porsas. Kun sain mitalit, ilmoitin heti, että en voi ottaa niitä vastaan. Syyt olivat poliittiset. Viskasin ne jorpakkoon ja ihmiset paheksuivat minua.
Kun heräsin hevosen selästä, olin Egyptissä. ’’Siina ne puramidit joita toivoit.’’ Hevonen sanoi. Minä nousin alas hevosen selästä ja hän laukkasi kuumailmapalloon, jolla sanoi palaavansa takaisin Kööpenhaminaan, jossa hän oli kerran syönyt erinomaista vanukasta. Hän halusi tietää reseptin. Minä näytin hänelle peukaloa ja hän minulle kaviota.
Otin taskustani imukupit käteeni ja päätin kävellä pyramidin päälle. Matka oli raskas ja pitkä. Illan koitteessa olin perillä, kun yhtäkkiä salama iski minuun. Hetkeksi olin tajuton ja liu’uin takaisin alas hietikolle, jossa turisti otti minusta kuvan ja kysyi saisiko julkaista sen Instagramissa. Annoin luvan.
Menin viereiseen ravintolaan nauttimaan lautasellisen krokotiilin kieltä. Siinä oli mausteena pippuria, suolaa, chiliä ja perunajauhoja. Juomaksi tilasin lasin mummun mehua. Ateria oli upea makuelämys. Tippasin tarjoilijaa paidan napilla, kun sama turisti tuli iloisesti minulle puhumaan. Kuva minusta oli saanut 500 000 sydäntä. Sitten hän ilmoitti, että teen nyt kaupallista yhteistyötä Italian mafian kanssa. Se oli hetki, kun otin mönkijän alleni ja täyttä häkää pakenin paikalta.
Kuusi tuntia myöhemmin oli jo päässyt lautalla etelä-Eurooppaan. Välttelin Italiaa. Tein vaihtokaupat mönkijästäni. Sain vaihdossa astianpesukoneen, Golf-palloja ja Huoneen Hilton hotelliin, jonne päätin heti mennä nukkumaan. Kävelin t-paidassani pukumiesten seassa, jotka katsoivat minua paheksuen. Menin huoneeseeni ja kirjoitin tämän kirjoituksen. Olen nyt tässä ja jos täytyy sanoa jotain kokemuksistani näin lopuksi, voisin sanoa, että matkustelkaa ihmiset enemmän. Se avartaa. Ja jääkiekko on kuningas laji, ei jalkapallo.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tärähtänein kirjoitus ikinä #2 2023-03-14 12:21:03 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    March 14, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Onhan tämä todella viihteellistä luettavaa. Tarina täyttä toimintaa, josta ei yllättävät käänteet puutu. Kyllä tätä mielellään lukee, ja ei liene poissuljettu sekään että, joku kustantaja ottaisi tästä omaperäisyydestä kiinni, ja mikäli materiaalia olisi kirjaksi asti, laittaisi painotuotteen markkinoille.

On tässä siinä määrin omaperäisyyttä ja toisenlaista näkökulmaa kirjalliseen kerrontaan että, riski kannattaisi ehkä ottaa.
Kaikkiinhan tälläinen ei tietenkään uppoa, mutta luultavasti meitä kerrontaan uppoavia on kohtalaisen laaja joukko. Tykittämistähän tuo todellakin on ja tarinahan suorastaan lentää je lennättä myös lukijoitaan.
Täydestä tähtisikermästä jätin yhden vielä taivaalle tuon ulkoasun vuoksi. Kappalejakoon kaipaisin vielä hieman enemmän paneutumista. Tosin siinä voi olla tämän sivuston ominaisuudesta kyse. Joitakin kirjoitusohjelmia tämä ei täysin toista tuon kappalejaon osalta. Seikka, johon olen joitakin kertoja törmännyt

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Tärähtänein kirjoitus ikinä #2 2023-03-08 12:31:01 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 08, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hauskaa tajunnanvirtaa taas! :D Hyvä lopetus vielä, rikkoi ns. neljännen seinän, kun kertoja puhutteli suoraan lukijaa. Noinkohan lienee tämä teksti oikeasti syntynytkin. :D Ja toki jääkiekko > jalkapallo.

Annoin kuitenkin puoli tähteä vähemmän kuin edelliselle vastaavalle, lähinnä sen takia, että tämä oli niin samanlainen, niin ei sillä lailla ollut enää niin uusi elämys lukea tämä.

Ensisilmäyksellä tämä tuntuu aika tiiviiltä paketilta, johon saattaisi kaivata enemmän kappaleenvaihtoja, mutta oikeastaan tällaiseen tärähtäneeseen tajunnanvirtaan tuo kaiken putkeen tykittäminen on kuitenkin aika sopivaa.

Kieliopillisesti kiinnitin huomiota joihinkin yhdyssanavirheisiin, esim "sankari merkin" pitäisi olla yhteen, samoin muutamat muut vastaavat.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS