Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Romahdus
QR-Code dieser Seite

Romahdus

Haukottelen. Nousen ylös. Tarvitsen aamukahvin heti. En pärjää ilman sitä. Kaadan kahvini ja nautin siitä. Avoimesta ikkunasta kuuluu linnun laulua, ihanaa. Viikonloppuaamut ovat niin ihanan rentoja ja hiljaisia. Laitan kaiuttimesta kuulumaan rauhallista pianomusiikkia ja avaan lempikirjani. Luen vain kaksi lausetta ja kirja imaisee minut maailmaansa. Kirjat ovat loistava pakokeino arjesta; saa hetken olla joku muu. Minua on monesti kiusoiteltu kuinka lukutoukka olenkaan, aina nenä kiinni kirjassa.

Kiusatkoon. En välitä. Kirjojen henkilöt auttavat. He eivät tuomitse minua. Kuinka he voisivatkaan tehdä niin? He ovat vain kirjailijan omaa mielikuvitusta. Täytynee myöntää, että olen kiitollinen kirjailijoille. He auttavat minut ja monet muut jaloilleen. Olen huippukohdassa, jossa James ja Patrick pääsevät kattoluukulle. Kuitenkin joku päättää, että on hyvä keskeyttää minun lukemiseni. Puhelimen pirinä kuuluu pöydän kulmalta ja mietin mitä aion tehdä. Hiljennänkö kapistuksen ja teeskentelen etten kuullut vai vilkaisenko kuka koittaa tavoittaa? Halu tietää voittaa ujouden venyttäessäni kehoni äärimmilleen, kun kurkotan puhelinta pöydän laidalta.

Lassi. Entinen kumppanini. Mitä hän haluaa? Siitä on jo vuosi. Rauhoittelen itseni käymään aikuismaista keskustelua. Vaikka emme kumpikaan kovin aikuisia ole. Pitäisikö sittenkin vain hylätä puhelu ja teeskennellä? Ei, parempi vain tarkistaa mitä asiaa hänellä on. Keskustelemme jonkin aikaa ja hetki hetkeltä minusta tuntuu pahemmalta. Tuntuu kuin hän olisi vailla jotakin, jota en voi antaa. Jotakin sellaista, jonka olisin epäröimättä antanut hänelle, kun olimme seurustelleet tovin.

Rakkauden. Minun rakkauteni. Sen hän haluaa. Mutta sen hän menetti. Eikä hän enää sitä ansaitse. Eromme ei ollut kaunis eikä sopuisa. Se oli täynnä huutoa, itkua ja epärehellisyyttä. Sain tietää kammottavia asioita, jotka muistan vielä nytkin. Totean Lassille, että hänen on parempi olla ottamatta yhteyttä. Yritän pysyä vahvana enkä anna itseni murtua ennen puhelun päättymistä. Hän ei saa tietää, kuinka vaikeaa minun oli alkaa luottamaan ihmisiin. Miten hän pystyi rikkomaan luottamukseni niin keveästi, eikö se sattunut häntä lainkaan?

Epäilen. En usko. Miksi juuri nyt? Juuri, kun olen jaloillani. Jotta voit murskata minut taas. Haluaako hän olla jonkinlainen kärsimyksen aiheuttaja? Puhelun loputtua olen vihainen: itselleni, Lassille, maailmalle. Olin ajatellut seisovani omilla jaloillani ja olevan onnellinen. Hänellä selkeästi oli jotain minua vastaan, minun onnellisuuttani vastaan. Kahvi on jäähtynyt, kirja odottaa lukijaansa ja minä olen romahtanut. Tunnen tarvitsevani apua, mutta en vielä tiedä haluanko ottaa sitä vastaan.

Vapisen. Tunnen kyyneleen. Toinen tulee seuraksi. Silmäni vuotavat putouksen lailla. En pysty hallita enkä halua. Murheet ja negatiiviset ajatukset valuvat pois. “Kyyneleet puhdistavat mielen” nyt käsitän senkin ajatuksen.


--

Kirjoitin tällaisen pätkän, jossa lauseet kasvavat aina yhdellä sanalla. Halusin koittaa miten hyvin minulta onnistuisi tällaisen tuottaminen. En oikein tiedä mihin kategoriaan tämä olisi mennyt, joten valitsin muut.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Romahdus 2022-05-19 21:16:19 Oriodion
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 19, 2022
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jep, itsekään en ekalla lukukerralla hoksannut että sanojen määrä kasvaa joka lauseessa yhdellä. Hyvin toteutettu veto. Kuinkakohan pitkän tarinan tällä lailla pystyisi rakentamaan? Varmaan tässäkin on jo ollut ihan paljon hiomista että on saanut lauseet sopiviksi. (En hoksannut lukevan kommentistakaan tätä heti. Itse en jaksanut alkaa laatimaan palautettani samaan muottiin :D).

Tarina itsessään kaikessa lyhyydessään ei sisällä mitään kovin ihmeellistä, mutta ihan kelpo kuvaus tuollaisesta eron jälkimeininkien aiheuttamasta romahduksesta. En nyt vain tämän perusteella sanoisi että Lassilla "selkeästi on jotain minä-kertojaa vastaan" (tiedä sitten mitä kaikkea taustalla on ollut jota ei tässä mainita), vaikka tietysti ymmärrettävää että se siltä tuntuu. Nojaa.

Ihan kelpo pätkä siis, missä tosiaan eniten antoi tuo ovela pidentyvien lauseiden peli.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Romahdus 2022-05-16 22:40:23 lukeva33
Arvosana 
 
3.0
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    May 17, 2022
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi. Oletpa ovela. Enpä tuota tajunnut. Siis sanojen määrän lisääntymistä. Kyllä mielestäni silmät voivat vuotaa. Mutta mitenkäs seuraava "En pysty hallita...". Pitäisi olla kai että -En pysty hallitsemaan. Tai näin -En halua hallita, ja en pystyisikään. No tommonen siinä pisti silmään niin että vuotamaan alkoi. Ei pahalla, ihan hyvä pikku pikku tarina muuten on tämä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Romahdus 2022-05-15 17:59:50 Kidesokeri
Arvosana 
 
N/A
Kidesokeri Arvostellut: Kidesokeri    May 15, 2022
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tajusinpas, että tuolla lukee silmäni vuotavat putouksen lailla, kun pitäisi lukea kyyneleet vuotavat putouksen lailla. haha

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS