Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Saabin valo
QR-Code dieser Seite

Saabin valo Hot

Tyttö hiljentää kävelyvauhtiaan sitä mukaan mitä lähempänä kotiovi on. Hän pysähtyy oven taakse kuuntelemaan ennenkuin työntää avaimen varovasti lukkoon. Samassa välähtää muistikuva mieleen. Kädet puristavat kurkkua, itkuiset turvonneet kasvot, silmät kiinni, kun hän menee väkisin väliin. Liian vahvat kädet siirtyvät ottamaan kiinni tytön ranteista kun hän menee äidin ja miehen väliin. Tapa saatana minutkin niin pääsee tästä paskasta pois! Ääni särkyy huudossa. Tyttö nojaa seinään ja kerää kaikki voimansa riuhtaisten itsensä irti. Äiti istuu lattialla ja itkee ääneen. Ovi paukahtaa ja hän lakkaa juoksemasta vain vähän ennen kuin nyyhkytys tunkeutuu ulos asti. Lenkkari osuu Saabin etukulmaan ja muovi särähtää rikki.

Aamu alkaa jo nousta kun hän raottaa ovea, hengittämättä kuunnellen onko joku hereillä vielä. Edes kissaa ei kuulu ovelle, sekin on paennut pimeään. Sydämenlyönnit tuntuvat rintakehässä kun hän menee hiljaa sisään, vetäen varovasti oven kiinni perässään. Olohuone on sekainen, yksinäinen kuppi makaa kumossa sohvan jalan vieressä, tyhjä pullo pöydällä. Tyttö menee keittiöön ja laittaa liesituulettimeen valon. Sydän alkaa hakata ja pakokauhu iskee. Kyyneleet valuvat tytön poskilla kun hän katselee verisiä jälkiä jääkaapin ovessa ja lattialla. Hän painaa käden omalle suulleen estääkseen nyyhkytyksen äänen hiipiessään samalla äänettömästi kohti makuuhuonetta. Isäpuolen kuorsaus, kun hän työntää oven auki ja kuulostelee kummalta puolelta sänkyä ääni kuuluu. Kyyneleet sumentavat näön kun hän laittaa varovasti käden äidin suun eteen, tunteakseen sen pienen lämpöisen puhalluksen, mikä saa tytön itkemään vain lujemmin. Tyttö perääntyy omaan huoneeseen ja istuu sängylleen. Itku vavisuttaa hentoa olemusta kun hän painaa kasvot tyynyä vasten ja jää odottamaan aamua.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Saabin valo 2017-02-14 12:02:43 Ryövärintytär
Arvosana 
 
4.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    February 14, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Annan neljä tähteä jo sen takia, että kuvaus on niin väkevää ja yksityiskohdat tekivät tarinan niin todelliseksi - ehkä se tositarina onkin? Surullinen, koskettava, muistuttaa terapiakirjoittamista, mikä ei ole huono asia. Jotkut pitävät terapiakirjoittamista jotenkin arvottomampana kuin puhtaasti mielikuvituksesta syntynyttä proosaa, mutta minusta se on voimasanoja parhaimmillaan, vaikka sisältääkin joitain kompastuskiviä. Yksi kompastuskivi on näkökulman puolueellisuus. Jos näkökulma on liian vahvasti uhrin, tarina voi muuttua turhan yksiulotteiseksi. Mutta tämä kyseinen teksti on kohtaus, ei pitkä proosateksti, joten näkökulma saa olla juuri tuo kuin on. Tekstissä oli vahva tunnelataus ja kerronta oli sujuvaa, siitä siis neljä tähteä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS