Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut OMG !! :)
QR-Code dieser Seite

OMG !! :) Hot

Olipa kerran tyttö nimeltä päivi jolla ei ollut ystäviä,koska oli ruma eikä ketään sellais rumaa tyttöä hualisi. hän kaivoi nenäänsä bussi pysäkillä . mielenkiintoista sanoi yksi nainen joka oli päivin luokkalaisen äiti , joka oli lehdessä töissä. Seuraavana aamuna kun päivi luki lehteä hän näki kuvan itsestään sormi nenässä OMG Päivi huudahti jA POMPAHTI PYSTYYN , -Miten joku on voinut laitaa minun kuvani lehteen ilman minun lupaa päivi , tokaisi ja mauskaisi palan leivästään. -Mitä minusta sen jälkeen ajatellaan kun kuvani on lehdessä,Olen koulun inhotuin tyttö :( Hän mietti: Kannatasiko minun mennä kouluun, jos kaikki haukkuvat minua. -MUTTA EIHÄN SE MINUA HAITTA OLEN MUUTENKIN KOULUN HYLKIÖ ,KUKAAN EI EDES HUOMAA MINUA. - Tuskin kukaan edes on lukenut lehteä. Ja hän lähti kouluun. Kun päivi saapui koulun aulaan, hän huomasi että koko koulun aula oli täynnä hänen kuviaan mitä oli leikattu siitä lehdestä. Hän kääntyi, mutta ei päässyt ovesta ulos, koska häneen tarttui vahva käsi, joka oli Aaron-luokan ilkeimmän tyypin käsi. Hän rutisti kättäni, niin kovaa, että kiljaisin, jonka kuuli varmasti koko koulu. Ainakin aulaan alkoi tulla paljon ihmisiä. Siinä oli ainakin se onni, että Aaro ei saisi lyötyä minua, koska sen hän oli tehnyt minulle useasti. Asiaan ei auttanut enää se, että olin huomaamaton. Samalla kun aaro rutisti kättäni koitin hädissäni rimpuilla poijes mutta se oli mahdotonta , sillä aarolla oli enemmän voimaaa kuin minulla. Se oli noloa, koska kaikki oli kerääntynyt aulaan minun ja aaron ympärille. Pian opettaja tuli, ja sanoi: Irti toisistanne. Vasta siten Aaro päästi minusta irti. Kävelin nopeasti ulos, ettei kukaan näkisi minun kyyneliäni. Miettisin vaikka kuinka monennen kerran, että kertoisin kiusaamisestani opettjalle.Mutta mitä siitäkin tulisi. -minua kiusattaisiin vielä enemmän. joten olin neuvoton ja aloin itkeä.Kunnes yhtäkkiä vierelleni istui eräs koulumme tyttö ja sanoi: - älä itke on tässä koulussa tapahtunut pahempaakin huomenna kaikki ovat jo unohtaneet tämän. -Siitä päivästä lähtien minusta ja tytöstö joka silloin istui viereeni tuli parhaat kaverit . ja en ikinä unohda niitä sanoja joita tyttö minulle sanoi. Ja nyt olen jo 35 vuotta ja me olemme bestikset. Kirjoittanun: pantteri ja julkku 123

Ylläpidon palaute

 
OMG !! :) 2013-03-01 10:11:39 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 01, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei julkku123!

En oikein tiedä, kuinka julkaisuusi tulisi suhtautua :D Luin sen muutaman kerran, enkä ole varma, kuinka tosissaan se on kirjoitettu.

Yhdyn tavallaan kumpaankin palautteita antaneisiin käyttäjiin. Kirjoitusvirheitä on paljon, ja kuitenkin tarinassa on jotain erittäin tunteikasta!

En tiedä, minkälaista palautetta haet, mutta toivottavasti saat tästä jotain irti.

Isot alkukirjaimet. Novelli vaikuttaa hieman hosuen tehdyltä, mutta varsinaisesti sillä ei ole suurtakaan merkitystä, sillä virheet, ja kieliasu yleensä, sopii mielestäni ajatukseen.
Tarkoitan tällä sitä, että minulle syntyi mielikuva, jossa kiusattu tyttö itse olisi purkanut tuntonsa paperille. Eli kyseessä olisi jonkinlainen päiväkirjamerkintöjen ja omakohtaisten kokemusten käsittely kirjallisessa muodossa. Tähän konseptiin antikaunokirjallinen kieli sopii hyvin.

Selvää mielestäni on se, että taiteilija itse ei ole pyrkinyt mihinkään täydelliseen suoritukseen kirjallisesti, vaan joko tahallisesti tai tahattomasti halunnut herättää ajatuksia. Ja se kyllä onnistui! :D

Novellin luonteesta huolimatta, toivoisin kuitenkin tarkkuutta pariin asiaan.
Erillisnimien kirjoittaminen isolla alkukirjaimella. Mielestäni pienellä kirjoitetut nimet antavat välinpitämättömän kuvan kirjoittajasta...siis minun mielestäni.
Toinen asia on luettavuus. Vaikka virheitä on paljon ja vaikka ne olisi tarkoituksella jätetty huomioimatta, olisi mukavaa, että tekstiä olisi helppo lukea ilman, että joutuu palaamaan takaisin tekstissä.
Esimerkkinä seuraava: kirjoitat, "-Miten joku on voinut laitaa minun kuvani lehteen ilman minun lupaa päivi ,
tokaisi ja mauskaisi palan leivästään.".
Eli tuolla on pilkku väärässä paikassa dialogissa. Se on sonejen "päivi" ja "tokaisi" välissä, kun näkemykseni mukaan sen kuuluisi olla sanojen "lupaa" ja "päivi" välissä. Luulisin myös, että koska kyseessä on yksin käyty pohdinta, voisi pilkun sijaan myös ?-merkki tulla kyseeseen.
Oma ajatukseni, "-Miten joku on voinut laitaa minun kuvani lehteen ilman minun lupaa? Päivi tokaisi ja mauskaisi palan leivästään.".

Toisaalta jos kirjoittajan tarkoitus on provosoida lukijaa, niin tuollaisilla kikoilla se varmasti onnistuu! :D

Aihe itsessään on koskettava. Luot hyvin vastenmielisen kuvan päähenkilöstä heti alkuun kirjoittamalla "Olipa kerran tyttö nimeltä päivi jolla ei ollut ystäviä,koska oli ruma eikä ketään sellais rumaa tyttöä hualisi.". Täydennät samassa kappaleessa mielikuvaa vielä nenänkaivuulla. Luulen, että onnistuit mainiosti siinä, mitä ajoit takaa :D

Jos aiheesta vielä hieman, niin aikuisen tyhmyys ja välinpitämättömyys nousee vahvana toimittajan käytöksestä, ja kun kyseessä on vielä päähenkilön koulukaverin äiti, niin kuvan laittaminen lehteen tuntuu jo tahalliselta kiusanteolta aikuisen suunnalta.
Ja kuitenkin lopussa huomataan, että yksikin ihminen voi pelastaa toisen ihmisen, ja aivan pienellä teolla.

Se hieman ihmetytti, että koska kyseessä oli tyttö, niin kuinka poika voi tätä muksia (ymmärrän tietysti sen, että laittamalla käden nyrkkiin ja humauttamalla :D ). Onko maailma tasa-arvoistunut jo niin paljon, että vanhat, naista ei lyödä, periaatteet ovat jääneet unholaan?

Kaiken kaikkiaan viihdyttävää lukemista! Mielestäni kaiken kirjoitetun tekstin tulisi aiheuttaa lukijassa paljon ajatuksia, joko kielteisiä tai myönteisiä, ja Sinä sait ainakin minussa aikaan hyvin ristiriitaisia ajatuksia! :D

Kiitos novellista!

Ps. kerroit, että et tunne pantteria ja kuitenkin tekstin lopussa on huomio kirjoittajista?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
OMG !! :) 2013-02-22 22:12:05 JulMa
Arvosana 
 
5.0
JulMa Arvostellut: JulMa    February 23, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aika mahtavaa tekstiä jos kirjoitusvirheitä ei lasketa :) Mahtavaa hei ;) Jatka samaan malliin , jatko osaa vaikka yksärillä jos muut eivät halua niin hyvä oli :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
OMG !! :) 2013-02-22 09:28:05 Naispaholainen
Arvosana 
 
2.0
Naispaholainen Arvostellut: Naispaholainen    February 22, 2013
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sinänsä juoheva ja lohdukas tarina kärsii kirjoitusvirheistä ja huolimattomasta ulkoasustaan. Ilmeisesti tekijällä on ollut kiire saada tuotos valmiiksi. Kun sanasuoni pulppuaa, sitä on vaikea hillitä. Ehkä kirjoittajan kannattaa pulputtaa teksti talteen ensin sellaisena, jollaisena se tulee ja jälkeenpäin muokata tuotos julkaistavaan muotoon.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
22
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS