Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

EU: sta Hot

Tulin juuri baarista, jossa juttelin puolitutulle, jonka kanssa en jaa luultavasti kovinkaan monta yhteistä näkemystä politiikasta. Pinnalle nousi EU. Hän haluaisi Suomen eroavan EU:sta ja hänellähän oli oikein perusteet.
¨Ne perkeleen direktiivit ajaa maatalousyrittäjät hulluuden partaalle! Ja eihän tässä muutakuin kohti liittovaltiota olla menossa.¨
On varmaan turha mainita, että kyseinen veikkonen ei ole järin globaalisti verkostoitunut. Hän ei tiedä mitään muusta Euroopasta. Sieltä se sana tuli. Tiedä! Kun tietoa siitä, mihin EU:n unionilla pyritään, saatika kerrota missä ja miten tavoitteissa ollaan onnistuttu jätetään katkerikoille tilaa valittaa. Minä lataan pöytään sen kaiken tärkeimmän:
Rauhan ylläpito.
Ei ole nääs itsestään selvää, että kun pienelle alueelle mahdutetaan niin erilaisia kulttuureja, että kaikki tapahtumat kulkisi sopuisissa merkeissä. Ei tarvitse kuin googlata sanat ¨sodat euroopassa¨ ja nähdään mitä täällä on oikein tapahtunut. Mutta jos katsotaan lähi historiaa niin montako euroopan välisten maiden sotaa on tapahtunut. Konflikteja ei lasketa.
Vastaus on nolla. Sen jälkeen, kun tämä ¨isojen herrojen liittovaltio projekti¨ sai alkunsa Euroopan ei ole kerrankaan tarvinnut pystyttää kaupungin laidalleen muisto merkkiä sodassa kaatuneille. Se on paljon se!
Ja rauha, kun ei ole itsestään selvyys. Me vain olemme omaksuneet sen ajattelutavan, että rauha on ja pysyy, EU:lla ja sen tuomilla hyvillä suhteilla muihin Euroopan valtioihin ei ole osaa eikä arpaa sen asian kanssa. Alati kasvavassa populistisessa politiikan mailmassa, jossa ihmiset haluaa uskoa helppoihin ratkaisuihin ja sortuvat vihaamaan asioita, joita eivät ymmärrä tai koe hyödyllisiksi juuri itselleen tärkeiksi asioiksi on hyvä, että on EU:n tapainen systeemi, joka pitää palaset kasassa. Pienestähän se sota on loppujen lopuksi kiinni. Hitler oli populisti ja nykyisessä Eurooppalaisessa
politiikassahan populisteja riittää, en nyt kutsu heitä ihan niin hirviöiksi kuin Hitler, mutta hirviöiksi kumminkin.
Loppujen lopuksi kaikki perustuu ihmisen kykenymättömyyteen nähdä asioiden koko kuva. Se toinen puoli. Nyt kun vähän jokaisen maan populistiset puolueet ehdottelee Brittein tapaan eroa EU:sta on hyvä muistaa kuinka helposti massat on saatu uskomaan vääriin asioihin historiamme saatossa. EU kun on aina tähdännyt yhteiseen konsensukseen, se ei aja yhden valtion etua. Mutta ironista kyllä, loppujen lopuksi se ajaa paremmin jokaisen valtion asioita paremmin, kuin he itsenäisesti siihen pystyisivät.
Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä nyt tapahtuu, kun yksi iso saari poistui keskuudestamme. Mitä tapahtuu? sitä emme tiedä. Ainut mitä Matti ja Maija meikäläinen voi tehdä on olla äänestämättä populisteja!

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.5  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
EU: sta 2018-02-05 12:54:03 Yaman
Arvosana 
 
1.0
Yaman Arvostellut: Yaman    February 05, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Ei tarvitse kuin googlata sanat ¨sodat euroopassa¨ ja nähdään mitä täällä on oikein tapahtunut. Mutta jos katsotaan lähi historiaa niin montako euroopan välisten maiden sotaa on tapahtunut. Konflikteja ei lasketa.
Vastaus on nolla. Sen jälkeen, kun tämä ¨isojen herrojen liittovaltio projekti¨ sai alkunsa Euroopan ei ole kerrankaan tarvinnut pystyttää kaupungin laidalleen muisto merkkiä sodassa kaatuneille."

No en kyllä ihan valoisaa kuvaa antaisi. Vaikka Jugoslavian kähinän aikaan osanottajat vasta piirtelivät rajojaan, niin kyllä siinä ihan kunnon tappelusta oli kyse. Eikä Ukrainaakaan minusta voi olla unohtamatta.

EU:n sisäisiä merkittävämpiä konflikteja en kyllä muista. Mutta toisaalta aiempi menestys ei välttämättä ole tae tulevasta. Hyvinä aikoina harvemmin tulee lähdettyä barrikadeilla ja nykyinen EU koostuu aika sekalaisesta seurakunnasta, jos sitä vertaa vaikka aikaan jolloin Suomi siihen liittyi. Väittäisin, että silloinen EU oli aika paljon homogeenisempi kokonaisuus kuin nykyinen. Ja nyky EU:n taloudellisen eriarvoisuuden alueelliset erot ovat perinteisesti olleet aika hedelmällinen kasvualusta konfliktin poikasille. En osaa sanoa sitten auttaisiko esimerkiksi liittovaltioksi muuttuminen aluellisessa eriarvoisuudessa. Koettaahan nyky EU:kin käsittääkseni jonkinlaista tulonjakoa tehdä. Ja silti työpaikat alueellisesti enemminkin keskittyvät kuin hajaantuvat. Tai tälläinen näkemys minulla ainakin on.

Ajatus liittovaltiosta yhdistettynä yhteiseen ulko/turvallisuuspolitiikkaan, on kiinnostava ja pelottava yhtäaikaa. Olisitpa pohtinut tätä aihetta syvällisemmin.

Disclaimer. En ole poliitikko, enkä seuraa politiikkaa aktiivisesti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
EU: sta 2017-08-17 01:58:38 Veijaritarina
Arvosana 
 
1.5
Veijaritarina Arvostellut: Veijaritarina    August 17, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Voin kyllä sanoa, että ennen Eeuuta oli moni asia paremmin, maaseutukin kukoisti. Mutta jos koko ikänsä on tässä mädässä järjestelmässä elänyt, niin eihän sitä ymmärrä. Sitä ei mahda tarvitse pelätä, populisteja, rahakoneisto ei anna periksi kenellekään ja miltei kaikki puolueet ajavat samanlaista politiikkaa. Tämä muu on vaan silkkaa teatteria.

Itse teksti oli kovin hajanainen ja kuuluisi ennemmin Suomi24:een kuin tänne.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
EU: sta 2017-07-04 09:03:19 Kelta3434
Arvosana 
 
2.0
Arvostellut: Kelta3434    July 04, 2017

Argumenttisi ovat hyviä, mutta jospa itsekin yrittäisit nähdä kokonaiskuvan, sen toisen puolen. Ajat tässä tekstissä vain omaa agendaasi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS