Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Onko eläimillä oikeudet?
QR-Code dieser Seite

Onko eläimillä oikeudet? Hot

Olen tällä hetkellä lukemassa kirjaa ''50 ideaa, joista pitää tietää'' joka käsittelee filosooffisia ajatuksia. En tiedä onko tätä kirjaa suomeksi itse luen käännöstä venäjäksi. Alkuperäinen kirja on englanniksi ja kirjailia Ben Dupre joten voitte löytää sen helposti ainakin netistä. Tämä herra on myös kirjoittanut muita teoksia joihin ainakin minä aion tutustua.

Yksi kysymyksistä ''Onko eläimillä oikeudet?'' sai minut ajattelemaan hyvin paljon. Ja ennen kuin ajattelette että vihaan eiläimiä ja olen hirveä ihminen haluaisin sanoa: En koskaan tappaisi eläintä jos se ei ole uhkana minulle tai toiselle henkilölle. Rakastan ja kunnioitan eläimiä. Olen kahden kissan omistaja ja minulla ei ole mitään syytä olla ilkeä niille.

Jos katsotaan maailman tilannetta eläimistä:
-Monia miljoonia eläimiä tapetaan ruuaksi vuodessa.
-Sama myös eläinkokeiten kanssa.
-Kuten myös kalastuksen.
-On myös niitä jotka tappavat eläimiä turkin vuoksi.
-Kuten myös tyhhmiä jotka metsästävät laittomasti harvinaisia rotuja.

Tämä kaikki on surullista mutta joistakin asioista emme voi luopua niin helposti vain sen takia että meidän ihmistenkin täytyy elää ja jatkaa kehittymistä. Sillä jos ei olisi eläinkokeita monia lääkkeitä ei olisi. Tietysti niitä pitäisi vähentää. Loppujen lopuksi saamme eläimistä lihaa joka on ruokaa. Ihmisten pitäisi myös vähentää tätä lihan tarpeen määrää mutta kokonaan se ei onnistu sillä lihassa voi olla monia tärkeitä asioita joita ei kasviksissa ainanole. Jos kuitenkin ihmiskunta pystyy elämään kokonaan ilman lihaa, löytyy kuitenkin niitä jotka syövät sitä salaa.

Hei, eläimet syövät toisiaan ja ihminen on eläin myös joten kunhan ei tule mitään ongelmia ja kaikki pysyy balanssissa kaiken pitäisi olla hyvin. (Kuitenkin ihmiskuna löytää aina ongelmia joten tätä balanssia ei taida enää olla...hyvä ihmiskunta, olet taas liemessä!!! Mitä jos ottaisit ongelmia vuorotellen eikä heti kaikki???)

Kuitenkin. Eläin rääkkäys on paha asia. Emme pysty olemaan syömättä lihaa. Silti sitä pitäisi vähentää. Maailma sanoo että asialle pitäisi tehdä jotain. Silti mitään ei tapahdu. Ja näin loputtomiin. Surullista.


Ps.''Onko eläimillä oikeudet'' on filosooffinen kysymys johon ei ole tarkkaa vastausta.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.4  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Onko eläimillä oikeudet? 2017-12-14 22:51:51 Brix
Arvosana 
 
2.0
Brix Arvostellut: Brix    December 15, 2017
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pohdit asiaa tekstissäsi todella monelta kannalta.
Minulle jäi epäselväksi, kirjoituksen tarkkoitus, onko tavoitteesi tuoda asia keskusteluun? Vai oleko esittelemässä omaa kantasi, jos olet minulle jäi epäselväksi mitä näkökantaa ajat.
Ajatuksesi siitä että ihmiskunta on kollektiivisesti hankkinut itsensä liemeen oli hauska.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Onko eläimillä oikeudet? 2017-11-19 17:54:52 Jauhosuu
Arvosana 
 
4.0
Jauhosuu Arvostellut: Jauhosuu    November 19, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstin sisältö on pohtivaa, toki vihertävää, mutta silti hyvä kirjoitus! Minä itse nyt vain näen eläimen alistettuna ihmiseen nähden. En minä halua koirille tasa-arvoa. Minä haluan sitä ihmisille. Toki eläimet tutkitusti tuntevat, joten eettisesti toteutettu kuolema (sinä kutsut sitä varmaan murhaksi) on minun kantani asiaan.
On totta, että ihminen tuhoaa ekosysteemejä ja puhun nyt ekosysteemeistä en niinkään eläinraukoista. Se vaikeuttaa monien muiden lajien elämistä ja sitä kautta luonnon moni muotoisuus tuhoutuu.
Joka tapauksessa, hyvin kirjoitettu teksti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Onko eläimillä oikeudet? 2017-09-09 22:24:51 T.Johan
Arvosana 
 
4.5
T.Johan Arvostellut: T.Johan    September 10, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Onko eläimillä oikeudet, riippuu minkälaisesta eläimestä on kyse. Vielä eivät ole eläinaktivistit hyökänneet kalastajia vastaan; ettekö te lainkaan mieti miltä kastemadosta tuntuu kun te lävistätte sen koukulla! Aivan selvää on, että eläinte oikeudet ovat kytköksissä eläinten älykkyyteen. Mitä älykkäämpi eläin, sen enemmän oikeuksia. Paitsi ei. Niidenkin lihaa syödään, jos mahdollista. Koirat, kissat, apinat, delfiinit.

Eläimilä on eläinten oikeudet. Ei ihmisten. Ja se on oikein. Eläimet on eroteltava ihmisisä. Anteeksi nyt vaan, mutta (jumalauta saatana kun ihmiskunnassa on ihmisiä joiden oikeudet eivät ole lähelläkään niiden etuoikeutettujen eläinten oikeuksia, jotka nauttivat länsimaisen vaurastuneen ihmisesn kohtelua) Siis on ihmisiä, joiden oikeudet ovat vähemmän kuin tietyillä alueilla asuvien eläinten oikeudet. Toisin sanoen seriippuu täysin ihmisestä mitä oikeuksia milläkin eläimellä on.

Eläinten objektiivinen elämisen oikeus on pelkkää paskaa. Ihminen määrittelee sen. Piste. Tämä on ikävä fakta.
Idealistit jotka taistelevat eläinten oikeuksien puolesta.... a) yksikään eläin ei tule kiittämään heitä työstään b) he suorastaan estävät eläinten hyötykäytön perustuen niiden älykkyyteen. Delfiinit tekevät temppuja,kanat syödään. c) idealistit puolustavat väärää lajia, heidän pitäisi olla heikompien ihmisten puolella.

Vastaus: villieläimillä on oikeus elää, mutta hyötyeläinten tarkoitus on kuolla ihmisten hyväksi mahdollisimman kivuttomasti ja mahdollisimman luonnonmukaisella elämällä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
22
Report this review
Onko eläimillä oikeudet? 2017-03-27 13:47:39 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    March 27, 2017

Hei, nuori ystävä!

Teksti on hyvin sujuvaa, mutta yhdyssanasääntöjä voisi hiukan petrata, samoin kuin tämä -sanalla viittaamista. Asiaa on selvästi pohdittu, ja sisältö täyttääkin kaken hyvän lukemisen kriteerit. Kiitos!

Mukavaa kevättä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS