Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Määrä tekee myrkyn
QR-Code dieser Seite

Määrä tekee myrkyn Hot

Nyt liki vuodella aikuisuuden rajapyykin ylitettyäni olen taas ruvennut pohtimaan suhtautumistani alkoholiin. En itse omalta kohdaltani koe tarvetta täydelliseen raittiuteen, mutta juon kuitenkin melko harvoin ja aina hillitysti. Voin hyvin ymmärtää henkilöä, jota ei yksinkertaisesti kiinnosta juoda alkoholia, ilman että asiaan liittyisi mitään sen ihmeempiä syitä, kuten ikäviä kokemuksia tai syitä joiden takia alkoholi ei yksinkertaisesti sovi. Yleisesti aikuisten nuorten piireissä tällaista nuorta helposti pidetään tosikkomaisena ja asiaa saatetaan kummeksua. Tässä tullaan siihen alkoholin sosiaaliseen ulottuvuuteen. Tietyissä tilanteissa se on oletusarvo. Jokusissa bileissä olen itsekin käynyt ja niissä useimmiten ottanut. Toisinaan tulee tunne, että päädyin tähän vain virran mukana, vaikka tokihan minulla on hauskaa ollut. Humalaan juomista en ole kuitenkaan koskaan oikein ymmärtänyt. Minulle riittää, että kaltaiseni introvertti vapautuu sosiaalisesta ahdistuksestaan ja rentoutuu. Enempää en tarvitse, enempää en halua.

Eräs tilanne on jälkikäteen herättänyt ajatuksia. Taisin olla ensimmäistä kertaa baarissa kun eräs luokkalaiseni tyttö ihmetteli kavereilleni, puoliksi huumorilla epäilemättä, että mitä te olette tehneet tälle kiltille pojalle. Niinpä niin. Kaverini ovat kyllä yrittäneet minua niin sanotusti opettaa tavoille ja kai jonkin sortin ”edistystä” on tapahtunut, mutta mihinpä sitä tiikeri raidoistaan pääsee. En tiedä pitäisikö minun tuntea jonkinlaista moraalista tai identiteetillistä ristiriitaa. Tuskin kai kuitenkaan. Pitäydyn vastedeskin siinä periaatteessa, että määrä tekee myrkyn.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Määrä tekee myrkyn 2017-03-17 09:15:07 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    March 17, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Oivallisesti nimikoitu mielipide. Asia on juuri noin, määrähän se saa myrkyn vaikuttamaan.
Sikäli itseäni miellyttää tekstissä esiin tuotu näkemys, että itse olen kulkenut jokseenkin samanlaista polkua. En ole absolutisti, mutta en oikeastaan voisi määritellä itseäni edes kohtuukäyttäjäksi, sillä alkoholin käyttöni on mielestäni jotain siltä väliltä. Tämäkin alkuvuosi on mennyt tipattomasti ilman mitään teema-ajatusta.

Minun nuoruudessani oli ehkä vieläkin haastavampaa olla kupittamatta, sillä se oli hyvin harvinaista, ja siihen kyllä kaveriporukka puuttui hanakalla otteella. Joten kyllä tuo tilanne itsellenikin on tutuksi tullut. Toki kaveritkin oppivat ajan myötä sen, ettei minulle välttämättä kannattanut turhaan tuputtaa. saatoin ottaa yhden, tai kaksi, mutten juurikaan juovuksiin asti.

Hyvä mielipidekirjoitus, joka saa pohtimaan, kuinkahan moni lähtee vastentahtoisestikin virran mukaan, kun ei kehtaa hannata vastaankaan. Kaveriporukassa sosiaalinen paine vie helposti mukanaan. Ja todella: Määrä tekee myrkyn.

Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta mielipiteestäsi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS