Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Ajatusteni virta
QR-Code dieser Seite

Ajatusteni virta Hot

Jos rakkaus olisi jotain minkä voi vain aloittaa nätisti alusta -ja muistin pyyhkiä tietyiltä osin siinä samalla- olisivat ihmiset kuin joutsenet; ikuisesti yhdessä loppuunsa asti. Jos ihmiset saisi käyttäytymään toisiaan kohtaan niinkuin haluaisin, olisi ihmiskunta sekasorrossa mutta koulukiusaajia ei olisi olemassakaan. Jos minä saisin muuttaa pois kotoa, olisin tietyiltä osin onneton mutta muuten olisin pakahtua onnesta ja vapaudesta. Mutta en jossittele enempää. Jossittelu alkoi depressiosta jota seurasi inspiraatio, jota seurasi ajatusten tulva jonka jälkeen saapui sekasortoinen teksti josta ei kukaan muu kuin allekirjoittanut ymmärrä yhtään mitään. Paitsi ehkä Matias, mutta Matias onkin osa minua. Jos jaksaisin lukea Seitsemän veljestä ja tehdä puheen Simeonin henkilökuvasta niinkuin äidinkielen opettaja antoi tehtäväksi, en olisi stressaantunut. Mutta kun ei kiinnosta. Olisi odottanut tehtävänsä antamisessa vaikka viisi vuotta kunnes tunnen olevani aikuinen ja minua kiinnostaa. Jos antaisin tämän tekstin jollekulle joskus luettavaksi olisin hyvin häpeissäni. Ja äidinkielenopettaja antaisi pahasti punakynää paperiin, numeroksi 6½ ja kurssista 7. Mutta ei kai se mitään. Eikä se että sorruin taas jossittelemaan. Mutta sitähän sinä et varmasti edes noteerannut, niin epämielenkiintoista tämä on. Aina kun minua harmittaa ja tekisi mieleni huutaa, kiljua, itkeä ja heitellä tavaroita niinkuin nuorempana tein, alan kirjoittaa. Yleensä kynällä paperille mutta nyt huomasin myös koneeni pystyvän tyydyttävään lopputulemaan. Enää en näytä tunteitani ulospäin. Tilalle on astunut kylmyys, toive pois pääsemisestä. Viha. Kun äiti on väsynyt, olen minä paha, ilkeä, itsekäs, patologinen valehtelija ja hän on täydellinen. Niin jyräävä. En saa tuotua mielipiteitäni esiin sillä ne ovat vääriä ja itsekkäitä. Niin sanoi myös perheneuvolan täti minulle ollessani noin 11-vuotias. Sinne äiti minut raahasi sanoen tyttärensä olevan sairas, sen jälkeen kun oli salaa lukenut päiväkirjaani. Mutta täti sanoi minulle äitini jyräävän mielipiteillään minun ylitseni. Ja minä olin salaa hyvin tyytyväinen. Sen jälkeen äiti meni vielä kerran tädin kanssa juttelemaan eikä asiasta enää puhuttu. Liekö kuuli totuuden itsestään tuona päivänä. Ja minä olin salaa tyytyväinen. Nykyään minulla on keinoni paeta. Minä syön. Minä nukun. Soitan Matiakselle ja itken ja valitan. Menen viikonlopuksi Matiaksen luo aina kun mahdollista. Siellä saan nukkua aina kun haluan. Siellä saan juoda teetä vaikka olisi ilta. Siellä saan syödä hyviä ruokia aina kun haluan. Siellä minua rakastetaan sellaisena kuin olen, ilman paineita. Siellä minua sanotaan rehelliseksi.

Ylläpidon palaute

 
Ajatusteni virta 2013-02-21 08:15:43 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 21, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hyvä ankara!

Tarkoitukseni ei ole ilkkua kenenkään ahdingolla, mutta jos tilasi tuottaa tuollaista tekstiä, niin kannattaa vakavissaan miettiä, haluaako moisesta tilasta luopua! :D

Sinusta saa tekstistä melkoisen rauhallisen kuvan. :D Kirjoitus itsessään on sujuvaa ja selkeää, helppolukuista. Kenties ei kuitenkaan alussa, jossa mietin pitkään, miten kummassa nämä joutsenen ja rakkaus kuuluu tähän tekstiin. Minulla olikin aluksi ainoastaan 3.5 arvosanana. Mutta. Luulen tietäväni mitä ajat sillä takaa ja se liittyy jossitteluun ja niin, että viittaat täydellisiin asioihin ja siihen, kuinka kaukainen asia oma kotoa lähtö onkaan (kun laitat sen samalle viivalle "korjattavissa ja buutattavissa" olevan rakkauden kanssa. Kun oivalsin tämän, vaikka en tiedä edes tarkoititko sitä, nostin tuota arvosanaa.

Se mistä otin pois, oli viimeinen kappale. Liikaa "Siellä sanoja"...ainakin minun makuuni. Tuntuu jotenkin kaukaiselta ja tekemällä tehdyltä.
Kirjoitat, "Siellä saan nukkua aina kun haluan. Siellä saan juoda teetä vaikka olisi ilta.".
Ajatukseni, "Siellä saan nukkua aina kun haluan, ja juoda teetä vaikka olisi ilta.". En sano, että olen oikeassa, mutta mielipiteistähän kirjoittamisen arvioinnissa onkin kyse.

Toivottavasti tästä jäi Sinulle edes jotain käteen! Kirjoituksesi oli erinomainen! Kiitos, etä sain lukea sen!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ajatusteni virta 2013-07-28 12:30:55 Juulija
Arvosana 
 
4.0
Juulija Arvostellut: Juulija    July 28, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ü Olen hahmotellut sinulle varmaan viisi eri palautetta, mutta pyyhkinyt kaikki vuorotellen pois, kun en mielestäni saa sitten kuitenkaan kerrottua ajatuksiani.

Luin tekstisi ja ajattelin ensin, että antaa olla. Joutsenia ja koulukiusaajia, dramaattista ja niin korkealentoista, että taitaa mennä yli hilseen, jota minulla ei (eihän?!) ole. OK, tajusin kyllä ne! Ja rakastan kirjoittaa, lukea ja puhua KAIKESTA, mutta mielenkiintoni herpaantuu, jos sanoma yritetään pukea liian hienoihin lauseisiin. Arkinenkin sanoma.

Sinun tekstisi oli todella pomppivaa. Oli niitä joutsenia, sitten Matias (jota minä ainakaan en tunne), sitten äidistä, teekupposista, lapsuuden muistoja ja seitsemän veljestäkin mahtui mukaan. Tai ainakin yksi. Ihan sekoa, ja kuitenkin niin ihanan selkeää ja aitoa, sydämestä tai selkäytimestä tai mistä tahansa kumpuavaa. Minusta on aina mahtava lukea semmoisia tekstejä, joissa ei yritetä liikaa. Sääli semmoiset ihmiset, jotka eivät osaa purkaa ajatusten tulvaa paperille siksi, että "eivät osaa kirjoittaa". Osaavat, sanoisin minä. Suomessa ihmiset osaavat kirjoittaa. Vaan ei muka silti.

Sinun tekstiäsi oli mahtava lukea, myönnetään että näin siinä paljon vähän nuorempaa itseäni (: Mutta vaikka tuo lyhyt teksti oli todella hienoinen pintaraapaisu sinun elämääsi ja persoonaasi, tuntuu, että voisin hyvin luoda sinusta hahmon tarinaani. Kerrot ihanan rönsyilevästi asioita, lukija saa sitten itse koota mielessään oman käsityksensä sinusta.

Haluaisin lukea sinulta kolumneja. Sellaisia sivun mittaisia, missä otat kantaa milloin mihinkin mielessäsi olevaan asiaan. Olen varma, että osaisit tuoda mukaan tempaavalla tavalla näkökulmasi esiin. Vähän dramaattisuutta, vähän tulta, ja kuitenkin täyttä asiaa, sinun kokemia tunteita ja ajatuksia. Täyttä elämää.

Etten vain mahtanut itsekin lipsahtaa selkokielestä sekokielen puolelle, mutta joka tapauksessa haluan sanoa: teksti oli minusta ihanan aito! Pidin siitä ü.

En tiedä mikä sinun elämäntilanteesi on, mutta TOIVOISIN, että jatkan kirjoittamista, edes jotakin! Minusta sinussa on ainesta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS