Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Valinta 1
QR-Code dieser Seite

Valinta 1 Hot

Katsoin kelloa. Kello oli yksi yöllä. Minun pitäisi kai nukkua, koska huomenna on koulua. En vain pysty nukkua. Koko viikonlopun päässäni on ollut vain yksi henkilö. Se on Daniel. Olen kai unohtanut esitellä itseni. Olen Mia. No, takaisin tarinaan. Olin ajatellut Danielia koko viikonlopun. Siitä lähtien kun hän tuli kouluumme. Daniel tuli kouluumme viime perjantaina. Huomenna näkisin hänet taas. Ihana ajatus. Ainoa huolenaiheeni on Amanda. Hän kertoo minusta pelkästään huonoja asioita. Huoh! En jaksanut ajatella enää. Nukahdin.

Aamulla heräsin. Kello oli kahdeksan. Kouluni alkaisi yhdeksältä. Puin ja menin keittiöön syömään aamupalaa. - Nukuitko hyvin? kysyi äiti. - Joo. sanoin. Aamupalan jälkeen heitin repun selkään ja lähdin kävelemään kouluun. Puolessa välissä matkaa kuulin takaani huudon. - Hei Mia! . Käännyin ja näin Danielin. Hänellä oli kädessään minun hanskani. Hän juoksi luokseni. - Sä pudotit tän. sanoi Daniel. Otin hanskani. - Kiitti. sanoin. Daniel käveli loppumatkan kanssani. Koulunpihalla meidän luokan pojat vei Danielin mukaansa pelaamaan jalkapalloa. Menin penkille istumaan.

(Tiedän että vähän lyhyt osa alkuun. Tykkään kirjottaa lyhyitä tarinoita mutta kirjoitan niitä paljon. toivottavasti ymmärrätte. Kiitos)

Ylläpidon palaute

 
Valinta 1 2017-03-14 20:09:51 Alapo80
Arvosana 
 
1.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 14, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Sonjuuli!

Tässä on kivaa fiilistä. Sellaista kevyttä ja viihdyttävää.

Moikka! Kerroit, että tykkäät kirjoittaa lyhyesti, ja pyysit ymmärrystä. Täysin et sitä minulta saa. Väitän, että näissä lyhyissä tarinoissa ajatus katkeaa sekä Sinulta, että lukijalta.

Kirjoita tiiviisti. Kun kerrot koska Daniel tuli kouluun, käytät siihen kaksi lausetta. Vaihtoehtoisesti näin, Siitä lähtien, kun hän tuli kouluumme viime perjantaina.

Mieti erilaisia tapoja sanoa asia. Kouluni alkaisi yhdeksältä. Vaihtoehto: Kello oli kahdeksan, koulu alkaisi tunnin päästä. Älä tyydy aina siihen, mikä tulee ensin mieleen. Käytä värikästä kieltä.

Suosittelisin, että kirjoitat lyhyesti, mutta kirjoita lyhyesti monta kertaa ennen kuin lataat kirjoituksen tänne. Nyt Sinulta tuli jo useampi osa useaan alkuun. Keskity yhteen kerrallaan, se on minun ohjeeni. Perustelen hieman. Tämä on lyhyt, joka ei varsinaisesti ole synti. Tästä kuitenkin puuttuu se jokin, joka saa tähämän lentoon. Mainitsit toisen tytön, mutta et palaa häneen mitenkään. Amanda ei ole äkäisenä koulun pihalla vastassa, et kerro mitä Mia tunsi Danielin kanssa kulkiessaan. Eli yksityiskohtia puuttuu, ja usein se johtuu siitä, että kirjoitetaan kiireellä, eikä kunnolla panosteta siihen, että tarinasta tulee riittävän tunteita herättävä.
Tarinassa on aina alku, nouseva jännitys, käännekohta, laskeva jännitys ja loppuratkaisu. Tässä ei oikein päästy vielä mihinkään. Ei pahalla...älä suutu :) Osaat kirjoittaa ja mielikuvitusta riittää. Anna kuitenkin lukijoille sitä, mitä nämä kaipaavat...luettavaa :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Valinta 1 2017-04-12 08:47:47 laurakuu
Arvosana 
 
3.0
laurakuu Arvostellut: laurakuu    April 12, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvää nuoruuden ihmissuhteiden kuvailua, löytyy sekä ihastusta että selkäänpuukottajaa.

Itse tykkään tästä kirjoitustyylistä, että kerrotaan yksinkertaisesti, mitä tapahtuu, ilman sen kummempia korulauseita. Sekin on oma taiteenlajinsa.

Jos jotain tekisin toisin, niin laittaisin hahmojen vuorosanat eri riveille, esimerkki:

"Puolessa välissä matkaa kuulin takaani huudon.

- Hei Mia!

Käännyin ja näin Danielin. Hänellä oli kädessään minun hanskani. Hän juoksi luokseni.

- Sä pudotit tän. sanoi Daniel.

Otin hanskani. - Kiitti."

Osan pituus oli minusta juuri sopiva. Tykkään itse lukea tällaisia pienissä paloissa eteneviä kertomuksia. Taitaa olla makuasioista kyse.

Toivotavasti saadaan pian jatkoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS