Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Kumpi häviää?
QR-Code dieser Seite

Kumpi häviää? Hot

Seisoin ikkunan edessä ja katselin järvelle. Auringonsäteet leikkivät tummassa vedessä. Lampaat nauttivat rantaniityllä auringon lämmöstä. Kaikki oli niin kaunista.

Tunsin kätesi selälläni. Silitit minua hitaasti, kuin pyytäen. Käännyin ympäri ja katsoin sinuun. En vieläkään voinut uskoa, että sinä halusit minua. " Miksi?" ,kysyin hiljaa.
" Miksen.", sanoit ja kohautit olkapäitäsi.

Otteesi koveni. Puristit olkapäätäni. Kätesi nousi kaulalleni. Pidätin hengitystäni kun sormesi jatkoivat vaativina vaellustaan ihollani. Minä olin turtana kauhusta. En voinut antaa tilaa halulleni.

" Anna jo periksi.", sinä kuiskasit korvaani. Näit vastauksen silmistäni ja huokasit. Sormistasi jäi minuun punaisia jälkiä. Minä tärisin otteessasi. Nyyhkytin ja valitin hiljaa.
" Vielä minä sinut murran.", sihisit hampaidesi välistä. Minä katsoin sinuun ilmeettömin kasvoin. En voinut antaa valtaa sinulle ja sinä tiesit sen. Silitit säälivästi hiuksiani. Käänsit päätäni ja pakotit katsomaan silmiisi. " Voisit päästä helpommallakin." , sanoit surullisena. Minä tärisin enemmän ja valitin. Tiesin, että häviäisin tämän taistelun. Suljin silmäni ja odotin.

Jälkeenpäin sivelit hellästi ihoni punaisia naarmuja. Silmiini nousi kyyneleitä ja pala kuristi kurkussa. En voinut sanoa sinulle kuinka kiitollinen olin. En voinut sanoa sinulle kuinka paljon sinua rakastin. Naurahdit hiljaa ja katsoit minua tutkien. " Et sinä voittanut."

Minä otin keppini lattialta ja nousin ylös siihen tukeutuen. Kävelin ikkunan luokse ja katsoin rantaniitylle. Auringonsäteet leikkivät yhä tummassa vedessä. Lampaat laidunsivat yhä niityllä. Kaikki oli samoin kuin aiemmin. Ja silti kaikki oli muuttunut. Sinä valitsit minut. Epäkuntoisen.

Ylläpidon palaute

 
Kumpi häviää? 2015-06-08 19:41:55 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 08, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka matilda!

Tässä on erittäin paljon miellyttäviä ja kertovia mielikuvia lyhyessä tekstissä!!! Hyvää työtä!

Alku on tosi tärkeä. Tämä liittyy samalla siihen, mitä täytyy kirjoittaa ja mitä ei.
"Seisoin ikkunan edessä ja katselin järvelle.".
Ajatukseni:
"Katselin ikkunasta järvelle.".
Eli jos ollaan jotenkin omituisessa asennossa ikkunan edessä, niin se kannattaa kirjoittaa, tai jos on esimerkiksi toisen kerroksen ikkuna kyseessä, niin sen voi kertoa.

Dialogin kuvailusta.
"" Miksen.", sanoit ja kohautit olkapäitäsi.".
Eikös tässä riittäisi:
"" Miksen.", kohautit olkapäitäsi.".
Eli liian usein dialogissa kuvaillaan sanoin, vastasit, kysyit ja sanoit taas. Ilmeiden ja eleiden kuvailu riittää, sillä tuo kyllä kertoo lukijalle kuka vastasi.

Kenties hiemaan vaivasi se, että jäi hämärään ketkä olivat sinä ja minä. Ei taustoja tai menneisyyttä, mitään sellaista mihin tarttua, mutta se ei haitannut liikaa.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kumpi häviää? 2015-06-10 17:00:19 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.5
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    June 10, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Kaunis katsaus, tuli mieleen oikeastaan runo tai laululyriikka. Minulle syntyi selkeä tunnetila, johon sopivan pehmeä säestys olisi istunut mukavasti.
Kertomuksena olisin kaivannut vähän enemmän tunnelman rakennusta keskivaiheille tai sitten jotain jänntevaihtelua, nyt suhde on minusta liian yksipuolinen. Mutta kokonaisuutena kaunis ja kiinnostava. Kiitos.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kumpi häviää? 2015-05-25 17:51:49 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    May 25, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kaunis teksti ja romantiikkaahan tässä oli. Alussa hieman ihmettelin, miksi nainen on niin epävarma ja epäileväinen, mutta loppu selitti kaiken. Tämä olisi toki voinut olla pidempikin teksti, nyt tämä oli enemmänkin tällainen tunnelmapala, otos kahden ihmisen elämästä, joskin tärkeästä hetkestä. Repliikeissä, kun käytät lainausmerkkejä, ensimmäisen lainausmerkin jälkeen ei tule välilyöntiä vaan teksti alkaa suoraan eli ei siis " Minä sanoin" vaan "Minä sanoin". Kiitoksia! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS