Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Ketjureaktio

Tunnen silmäluomeni painuvan kiinni alaluomiini. Tunnen helpotusta. Hengitän syvään. Olen vaipumassa toiseen ulottuvuuteen, uuteen seikkailuun.

Makaan maassa, tunnen ruskeaksi rapistuneen ruohon allani, haistan savua. Mietin missä nyt olen. Katson ympärilleni ja nousen ylös. Ravistelen tomut ja ruohon rippeet vaatteiltani. Ilmassa on savua ja näkyvyys on harmaa. Lähden kävelemään eteenpäin. Vienoinen tuuli kuljettaa palaneita oksia ja lehtiä edessäni. Tunnen kehoni etenevän nopeasti ylivirittyneeseen tilaan samalla kun kuljen eteenpäin. Tunnen, että en ole tässä ulottuvuudessa yksin, ilmassa on jotain pahaenteistä.

Jatkan kävelyä eteenpäin, maisema muuttuu entistä mustemmaksi. Totean mielessäni, että tämä ulottuvuus ei näytä mukavalta. Maa näyttää palaneelta. Mikä täällä on saanut syttymään maan tuleen? Mietin pitäisikö minun huutaa ja kysyä onko siellä ketään. En kuitenkaan uskalla, kurkkuni tuntuu karhealta. Ylivirittyneisyyteni laittaa minut hölkkäämään, en edes tiedä miksi tai minne olen menossa.

Pysähdyn. Kuulen palaneesta pensaasta rapinaa. Katson pensaaseen päin ja sieltä juoksee pakokauhun omassa oleva kettu, etsien turvapaikkaa. Hätkähdän paikoilleni ja jään katsomaan ketun perään hänen juostessa minua karkuun. "Sentään yksi elävä olento" mietin mielessäni

Jatkan hölkkäämistä eteenpäin. Huomaan ränsistyneen talon, joka näyttää pimeältä ja tyhjältä. Talon ulkorakennukset ovat osittain palaneet, mutta palo ei näytä levinneen sisälle asti. Jostain syystä minulle tulee tunne, että minun on parempi mennä sisään, eikä jäädä ulos. Ulkona vallitsee oudon vaarallinen tunnelma.

Kosken ovea joka narahtaa välittömästi auki. Kakistelen kurkkuani ja köhisen muutaman kerran "Hei! Hei! Onko täällä ketään?" Saan vastaukseksi pelkkää hiljaisuutta. Astun sisään. Pian huomaan, että sähköt ovat tietenkin menneet poikki, eikä huoneistoon saa valoja.

Keittiön pöydällä näen kynttilöitä ja tikkuja. Sytytän muutaman kynttilän palamaan ja ne leimahtavat suureleiseen liekkiin. Näen nyt hieman paremmin asunnon sisälle. Asunto näyttää nuhjuiselta, likaiselta ja pölyiseltä. Tavaroita on hujan hajan, ihan kuin täältä oltaisiin lähdetty kiireellä.

Jatkan katselua ympärille, kuljen huoneesta toiseen. Olohuoneen hyllyllä huomaan vanhan näköisiä valokuvia ihmisistä. En kuitenkaan saa selvää kuvien perusteella minkälainen perhe täällä on asunut. Talossa haisee pöly, ulkoa tuleva savu sekä kissan virtsa. Haju on vastenmielinen.

Haluaisin yhteyden johonkin elävään. Johonkin joka voisi kertoa missä olen ja mihin olen tullut. Mikä tämä paikka on? Ja mitä täällä on tapahtunut? Katseeni kiinnittyy olohuoneen pöydällä oleviin sanomalehtiin, joiden huomaan olevan tomun peitossa ja rypistyneitä. Avaan muutaman sivun ja alan lukea ”Valtava rähähdys tappanut satoja tuhansia”. ”Räjähdyksen syytä ei tiedetä”. ”Maastopaloja satojen kilometrien alueella”. ”Räjähdys ydinvoimalassa". "Oliko räjähdys suunniteltu teko vai sattumaa?"

Ajatus ydinvoimalan räjähdyksestä aiheuttaa kurkkuuni voimakasta karvastusta. Mietin että tämähän voi tarkoittaa sitä, että hengitän tälläkin hetkellä jotain myrkyllistä tai radioaktiivista. Yskäisen muutaman kerran samalla kun kuvittelen kurkkuni syöpyvän kehooni. Yritän etsiä jotain suuni peitoksi. Löydän paperikassin, jonka laitan välittömästi suuni eteen ja alan hengittää siihen.

Jatkan asunnon tutkimista samalla kuin sydän hakkaa rinnassani ja kurkkuani kivistää. Kävelen natisevat portaat ylös yläkertaan ja avaan huoneen. Huomaan pian, että huoneen täytyy olla makuuhuone. Ensimmäisenä kuin astun huoneeseen, näen sängyn ja pian huomaan, että sängyllä on myös joku..


Jatkanko?

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ketjureaktio 2023-09-15 05:11:21 lukeva33
Arvosana 
 
2.0
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    September 15, 2023
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Joo minä myös haluaisin tietää että mitäs tässä oikein on tapahtunut ja minne tarinasi johtaa.
Sinuna yrittäisin kiinnittää tarkempaa huomiota pieniin juttuihin tekstissä, kuten siihen että eläin ei ole normaalisti HÄN. Ellei eläin ole tarinan "ihmismäinen" päähenkilö.

Myöskin kohdan "Katson ympärilleni ja nousen ylös" soisi olevan toisinpäin, siis: nousen ylös ja katson ympärilleni. Noin se mielestäni kuulostaisi luonnollisemmalta.

Vältä myös joidenkin itsestäänselvyyksien turhaa sanomista ja varsinkin toistamista. Kuten sitä että "lähden kävelemään eteenpäin"..."jatkan kävelyä eteenpäin"..."jatkan hölkkäämistä eteenpäin" Kun ihminen kävelee niin yleensä hän menee eteenpäin, älä turhaan jankkaa sitä ja "jatkamista".

Tarinan alku on muuten kiinnostava, eli jatka ihmeessä mutta lue tarinasi pariin kertaan ennen julkaisua ajatuksella niin ehkä huomaat noita epäkohtia ja saat poistettua niitä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Ketjureaktio 2023-09-13 22:16:35 Oriodion
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 14, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ensiksi: jatka ihmeessä, tässähän tarina ei vielä kunnolla alkanutkaan. Joten juonesta ei voi vielä hirveästi sanoa. Ilmeisesti ydinvoimalaonnettomuus on saanut tuolla tuhoa aikaan, minkä seurauksista voisi olla mielenkiintoista lukea enemmänkin... Jos alun tarkoitus on pitää jännitystä yllä, niin siinä tämä kyllä onnistuu, koska tosiaan hirveästi mitään ei vielä paljasteta. Mutta toisaalta, kun tässä ei vielä ole juuri sisältöä, niin ei ole vielä hirveästi mitään mihin lukijana tarttuakaan.

Kirjoitustyylistä: tavallaan nuo hyvin yksinkertaiset lauseet toimivat jännityksen luomisessa, joku hirveä runoilu ei ehkä ajaisi sitä tarkoitusta yhtä hyvin. Mutta ehkä vähän kuitenkin kankeahkoa tekstiä toisaalta. Vähän monipuolisempi kerronta voisi olla kivempaa luettavaa, kunhan jännityksen saa silti pysymään.

Annoin tälle nyt vain 2 tähteä, koska tässä ei vielä ole hirveästi sisältöä. Mutta siis ihan hyvin tästä voi olla tulossa oikein hyväkin tarina. Eli jatkoa odotellessa...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS