Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Paksun pandan salaisuus: 3
QR-Code dieser Seite

Paksun pandan salaisuus: 3

Igor katsoi ulos auton ikkunasta. Satoi jälleen, tosin tällä kertaa satoi vettä lumen sijasta, johon Igor oli ihan tyytyväinen. Hän muisti yhä kuinka oli kävellyt pomon ja kaverien luokse jäässä ja kauttaaltaan lumen peitossa.
Pomo ei ollut mielissään Igorin möhläyksestä, ja oli heittänyt hänet takaisin ulos vielä vartiksi sen jälkeen kun hän oli päässyt piilopaikkaan.
He olivat tehneet pomon ja kaverien kanssa taustatutkimusta saadakseen tietoonsa minne paketti oli kulkeutunut.
Pari kuukautta pandojen Suomeen tulon jälkeen he olivat saaneet vielä yhden pandan täydentämään eläintarhaansa.
Pandat oli myöhemmin päätetty siirtää korkeasaareen ja sen kuljetuksen aikana Igor oli osunut pandojen luokse.
Nyt hän ajoi toverinsa Viktorin kanssa kohti korkeasaarta hakeakseen sieltä pandan, ja ottaakseen paketin takaisin haltuunsa.
Viktor oli lyhyt parraton mies, joka joutui istumaan tyynyn päällä nähdäkseen ikkunasta, mutta tällä silti oli tarpeeksi pitkät jalat ylettyäkseen polkimiin.
He saapuivat korkeasaaren parkkipaikalle ja ajoivat sieltä eteenpäin sillan lähellä olevan lipunmyynti ja henkilökunta rakennuksen luo.
Pomo oli suunnitellut kaiken valmiiksi ja pian kaksi tämän palkollista sammutaisivat saarelta sähköt lukuunottamatta aitauksia jotteivät eläimet pakenisi.
Igor odotti ja silloin kaikki lamput sammuivat. Viktor hihkaisi hänen vierellään.
Sähkökatkos sammutaisi myös häkkien turvatoimet niiden varalle jotka koettaisivat avata sen.
Silloin rakennuksen ovi avautui ja kaksi vartijaa juoksivat heidän autoaan päin.
Venäläiset avasivat ovet vartijoiden koputettua ja painoivat välittömästi aseensa näiden naamoihin. Venäläise sitoivat vartijat yhteen ja ajoivat puomin läpi korkeasaareen. Eläimet nukkuivat aitauksissaan mutta osa niistä heräsi moottoreiden meluun. Hetken ajettuaan Viktor pysäytti auton tietyn aitauksen lähelle.
Miehet nousivat ulos autosta, ja avasivat takakonttinaa valmiiksi. Igor näki pandan makoilemassa portin lähellä. Igor osoitti tämän Viktorille ja hän tiirikoi oven nopeasti auki. Viktor painoi auton avaimensa nappia ja takakontista laskeutui maahan nostoteline. Igor työnsi kätensä pandan vatsan alle ja vieritti sen telineelle.
Se otti paljon voimia mutta Igor onnistu silti.
"Kannattaakohan meidän kuitenkaan ottaa koko pandaa?" Igor mietti.
"Tietenkin, siitä tulee panttivanki." Viktor sanoo hymyillen.
Ajatus oli huvittava ja Igor hymyili kävellessään sisälle autoon.
Viktor painoi nappia ja panda nostettiin sisälle takakonttiin.
Takakontin ovi sulkeutui ja Viktor istui Igorin viereen.
"Aja varovasti ja toivo ettei se herää." Igor sanoi, Viktorin ajaessa takaisin kohti siltaa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Paksun pandan salaisuus: 3 2018-04-02 15:19:00 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    April 02, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä on taas liian lyhyt pätkä. Älä täytä koko sivustoa yksittäisillä lyhyillä luvuilla. Kirjoita tekstisi koneelle ja jatka myöhemmin, älä suoraan tänne. Se myöskin ehkäisee sivuston täyttymistä.

Teksti on aika kiireessä kirjoitettu, kirjoitusvirheitä löytyy ja etenet vähän paniikinomaisessa tahdissa. Korkeasaari on nimi, alkaa siis isolla kirjaimella.

En ymmärtänyt sitä, että katkaistiin sähköt Korkeasaaresta, mutta ei aitauksista, ettei eläimet karkaisi. Sitten kuitenkin varkaat saattoivat ajaa pandan viereen ja nostaa sen autoonsa?

Juoni jatkuu suorana edellisestä, vaikka vähän kimurantiksi sen teetkin. Itsekin mietit, että miksi koko panda pitää ottaa mukaan, eikä lukijakaan kyllä ymmärrä sitä. Mieti hetken aikaa juonen logiikkaa. Jos pandalla on vyö, minkä alle on sujautettu paketti, eikö pakettia vain voi ottaa? Tai vyötä pois? Ei ole mitään järkeä ottaa koko pandaa mukaan. Miksi se olisi panttivanki, mitä tai ketä varten? Tarvitset siis todella hyvän syyn siihen, sinun pitää miettiä se etukäteen, koska juonesi vaatii selviä syitä ja piirteitä, et voi säveltää sitä mukaa, mitä mieleen tulee.

Elikkä nyt on liian kiirulla kirjoitettua tarinaa, josta kärsii kirjoitusjälki ja juoni. Ei ole tarkoituskaan saada mitään lopullista aikaan päivässä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS