Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta *Kolmas ja viimeinen kerta* (luku 2)
QR-Code dieser Seite

*Kolmas ja viimeinen kerta* (luku 2) Hot

Kun heräsin aamulla pommisuojaan oli tullut enemmän väkeä. Ajattelin, että yöllä oli pommitettu. Pakkasin makuupussin reppuun ja söin aamupalaksi banaanin jonka kaivoin ruokakassista. Lähdin ulos kiivettyäni portaat ylös ja kuulosteltuani ettei sireeni ujeltanut. En ollut valmis edessä avautuvaan näkyyn. Kaduilla välkkyivät hälytysajoneuvot valot ja vain muutama talo oli pystyssä. Tulipaloja oli siellä sun täällä ja katu oli pelkkää kuoppaista hiekkaa. Lähdin tarpomaan kohti juna-asemaa. Olin suunnitellut matkustavani ensin junalla lentokentälle ja sieltä lentäen Intiaan. En tiennyt mitä tekisin siellä mutta enköhän minä pärjää. Rahaa minulla on sillä minulla on pankkikorttini mukana ja tililläni oli ihan mukavasti rahaa. Juna-asemalla on häslinkiä, koska ihmisiä evakuoitiin ja he ahtautuivat juniin ja kiitivät pois. Pääsin huomaamatta yhteen junaan ja menin istumaan penkille. Juna lippuja ei onneksi tarkisteta sillä junilla on hyvin kiireinen aikataulu. Juna nytkähtää liikkeelle ja avaan radioni. "Ensimmäiset ydinohjukset on laukaistu Venäjää kohti. Niiden säteily on hengenvaarallista ja ihmisiä kehotetaan lähtemään itä-suomen ja Viron seuduilta välittömästi," huomaan kaikkien muiden junassa olevien ihmisten kuuntelevan myös radiota. Kiusallinen hiljaisuus päättyy, kun juna pysähtyy lentokentän asemalle. Ihmiset purkautuvat ulos tasaisena virtana minä mukana. Lentokentällä on yllättävän vähän porukkaa pääsen puolentunnin kuluessa sisälle ja odottelen lähtöportin vierellä lentokonettani. En tiedä, että kuinka kauan odotan mutta, kun lentokone rullaa sisään ja nousen ylös jalkani ovat puutuneet. Istun lentokoneessa paikalleni ja katson kuinka lentokone täyttyy ihmisistä. Viereeni istuu noin minun ikäiseni poika joka näyttää surulliselta.

Ylläpidon palaute

 
*Kolmas ja viimeinen kerta* (luku 2) 2013-08-20 07:44:19 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 20, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Kati Rinne!

Voisit kirjoittaa hieman pidemmän pätkän, niin tarinaan pääsisi kunnolla sisään. Olen edelleen sitä mieltä, että maailma ja miljöö ovat mielenkiintoisia, ja tuohon kuvioon saisi sovitettua miltei mitä vain!

Kirjoitat: "Lähdin ulos kiivettyäni portaat ylös ja kuulosteltuani ettei sireeni ujeltanut.".
Tuo on hieman sekava virke. Koetan selventää esimerkillä.
Ajatukseni: "Kiivettyäni portaat ylös katutasolle, ja kuulosteltuani ettei sireeni ujeltanut, astuin ulos.".
Eli virkkeessäsi oli jo tapahtunut jotain (ulos lähteminen) ennen muita selvityksiä. Mielestäni selkeä kerronnalinen lanka etenee kronologisesti. Taas huomioi että minun mielestäni. Koetan vain hieman antaa ajatuksia.

Ilmaisut "...siellä sun täällä...", "häslinkiä" ja "porukkaa", on puhekielen ilmaisuja, ja niitä pitäisi mielestäni kaunokirjallisuudessa välttää.
Ajatukseni: "...kaikkialla...", "hälinää" tai "hämminkiä" ja "ihmisiä" tai "väkeä".

Kirjoitat: "Pääsin huomaamatta yhteen junaan ja menin istumaan penkille. Juna lippuja ei onneksi tarkisteta sillä junilla on hyvin kiireinen aikataulu.".
Muutamassa kohdin kirjoitata samassa virkkeessä eri aikamuodoissa, eli vastikään tapahtuneessa (imperfekti), sekä juuri tapahtumassa olevassa (preesens). Tämä näyttää ainakin minun silmään hieman sekavalta.
Ajatukseni: "Pääsin huomaamatta yhteen junaan, ja menin istumaan penkille. Junalippuja ei onneksi tarkistettu, sillä junilla oli hyvin kiireinen aikataulu.".
Laitoin myös pari pilkkua, ja junalippu on yhdyssana.

Olen käyttäjän kohdataan kanssa samaa mieltä siitä, että kenties hieman hätäisesti runnot tapahtumia läpi. Sinulla on valtavan hieno runkoajatus, josta kannattaa pitää kiinni! Älä turhaan hätäile :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
*Kolmas ja viimeinen kerta* (luku 2) 2013-05-26 09:39:52 kohdataan
Arvosana 
 
2.5
kohdataan Arvostellut: kohdataan    May 26, 2013
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Liian päiväkirjamainen tasaista pötköä oleva kirjoitus.
Sain sellaisen vaikutelman, että yrität kirjoittaessasi juosta tekstin edelle. Pysähdy hetkeen ja yritä ottaa siitä enemmän irti.
Yritä päästä eroon selostamisesta ja keskity enemmän ilmaisemaan tunteitasi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS