Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Puuksi meren rantaan 2012-12-07 11:06:43 VMN
Arvosana 
 
2.5
VMN Arvostellut: VMN    December 07, 2012
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Heip vaan, luin aikasempaan palautteeseen tekemiäsi kommentteja, ja on hienoa, että olet alkanut kirjoittaa! Jatka samaan rataan vaan! Aapo laittoi jo paljon kommentteja, joten jätän ne kertomatta ja kerron minua koskeneet mielipiteet:

Tekstiäsi oli mukava lukea ja idea oli ainakin uusi, ikinä en olisi uskonut tämän tapaiseen törmääväni! Ongelmia minulle kuitenkin aiheutti muutamat asiat. Ensinäkin mielestän dialogista tuntui puuttuvan tietty luontevuus, se tuntui ajoittain hiukan liian viralliselta ja pakotetulta. Varsinkin kohta jossa Pihla ja lapset ajavat autolla ja he keskustelevat puista ja metsistä tuntui liian iralliselta. Minulla oli sellainen tunne, että tässä haluat valistaa ihmisiä ja opettaa asioita, ei niinkään kertoa tarinaa, mikä loi inhoittavan tunteen.

Toinen asia oli hiukan plusmiinus nolla, hyvää ja huono. Olit keksinyt todella luovan ja erilaisen maailman, mikä on suuri plussa. On aina hienoa, kun tuodaan jotain uutta esille, mutta ongelmaksi muodostui se, että kerrot siitä valitettavan vähän. Varsinkin tämä ihmiset ovat puita, puut ihmisiä, jäi minulle hiukan liian häilyväksi, enkä saanut siitä kunnon otetta. Idea on toki hauska ja kiehtova, mutta sitä olisi omaan makuun enemmän selittää. Eikö ihmiset lisäänny ollenkaan "perinteisesti", hoidetaanko se aina puiden kautta, ovatko puut josta "lapset" otetaan puuksi muodostuneita ihmisiä, onko näin aina ollut vai onko tämä kokonaan uusi maailma ja historia, onko maailmassa ollenkaan "tavallisia" puita, vai ovatko kaikki puut ihmisiä, tai kaikki ihmiset puita, ja keksisin litaninan muitakin kysymyksiä. Tietty on hienoa jättää kysymyksiä auki, jotta lukija jää miettimään tarinaa, mutta tässä näitä jäi valitettavasti muutama liikaa.

Tarina oli kekseliäs, mutta aihe on hiukan riskialtis kun puhutaan siitä, että eletään lähitulevaisuudessa (tai sitä vastaavassa maailmassa) ja ihmiset ovat puita, joita sorretaan. Tässä on suurena vaarana se, että siitä tulee lukijalle liian saarnaava ja valistava, miten minulle kävi. Tarinassa oli myös havaittavassa pientä taide-vibaa, mikä ehkä minulle meni ohi, itse kun etsin mahdollisimman äänekästä rymistelyä ;)

Kaikien kaikkiaan, jos et tosiaan ole 30 vuoteen kirjoittanut mitään, tämä on huikea suoritus. Olet luonut uuden maailman ja ihmiset siihen, mutta kun kerrot heistä vain lisää ja selvennät asioita, niin se muodostuu paljon kirkkaammin. Samaten, jos et tarkoituksella halua, niin yritä miettiä minkälainen kuva lukijalle tulee tekstiäsi lukiessa, ja onko se tahallinen vai ei.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS