Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kauas on pitkä matka 2024-08-08 09:44:42 Oriodion
Arvosana 
 
4.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 08, 2024
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kilrate, mouruvaaralainen itseoppinut kemisti ja raketti-insinööri. Tämä on kyllä suosikkitarinoitani tällä sivustolla, kiitos sen takaisin tuomisesta! Herätti mukavia muistoja. Joskus aikanaan kun tämä oli aiemmin luettavana, niin oli ehkäpä se tarina, jonka luettuani innostuin itsekin ahkerammin tätä sivustoa käyttämään.

Silloin edellisellä kerralla annoin muistaakseni täydet 5 tähteä, mutta nykyään ehkä käytän vähän tiukempia kriteerejä, niin puolikas täytyy ottaa siitä pois toisinaan vähän kömmähtelevästä kieliasusta, koska ainahan löytyy vähän parantamisen varaakin. Vaikka toisaalta löytyy myös paljon hyvin lennokasta ja omaperäistäkin kielenkäyttöä. Tarinahan on mielikuvituksellinen ja mukavaa luettavaa. Hyvää huumoria löytyy myös pulunpaskan katalyytiksi soveltuvista ominaisuuksista tuonpäiväiseen hirsien vetelyyn auringonpimennyksen aikaan, vaikka sitten jättiläisstrutsin nokassa. Seikkailu ja tutkimusmatkailukin on oikein hyvä osa tarinaa, mutta kaikista eniten kuitenkin vetoaa tutkija Turskan leppoisa ja humoristinen suhtautuminen kaikkiin uusiin asioihin.

Mainio kokonaisuus.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Arska
August 11, 2024
Report this comment
Kiitos palautteestasi Oriodion.

Olihan se mukava yllätys että vuosia sitten laatimani teksti vielä oli muistissa.

Tämä Kilrate oli niitä ensimmäisiä tarinoita joita kehittelin pitkän kirjoittamistaukoni jälkeen. Paljonhan tekstin ilmiasussa olisi korjattavaa, joten itse tarina siinä kaiketi on arvostelun ja arvioinnin tähdet ansainnut.

Niin paljon on päässyt kieliopin oppeja kaikkoamaan päästä. Tarinoiden kehittely on kuitenkin siinä määrin kiinnostavaa että kirjoitteluinto on säilynyt.

Nyt erinäisten tietoteknisten muuttujien johdosta tarinoiden tänne ja muuallekin postaaminen on käytössäolevalta koneeltani jokseenkin tarkkaan estynyt. Tähän siirtoikkunaan pystyn suoraan kirjoittamalla saamaan sanomaani esiin, mutta tuolta "työkoneeltani" siirrettyä tiedostoa en saa eteenpäin. (pitäs ostaa joku M-softin 365 ohjelma ???) Moninaisten kikkailujen kautta sain tämän Kilraten kierrätettyä sähköpostin avulla ja sitten siirrettyä. Hankalaksi menee. Jatkossa kai on keskityttävä enempi kommentointiin, se jää nähtäväksi. Tuossa kikkailussa vielä kadotin uusimman tekstituotokseni jonnekin bittiavaruuteen. Katosi työkoneelta täysin???. Ei voi mithään, näithän sattuu tumpheloille.

Toivotaan sivuston käyttäjien aktivoituvan ja innostuvan tuomaan esiin omia tekstejään. Onhan tämä kai ainoa sivusto harrastelijakirjoittajien tuoda tekstejään arvioitaviksi.
Ja todella hyvä siinä mielessä ettei täällä ole esiintynyt häiriköintiä eikä kiusaamista.

---Arska---
Oriodion
August 12, 2024
Report this comment
Ai harmi, hankalia tietoteknisiä ongelmia. Ikävää, jos joku teksti pääsee katoamaan kokonaan! :(

En tiedä auttaako, mutta jos ongelma on Microsoftin ohjelmien päivityksissä, niin yksi mitä voisi kokeilla olisi tekstien tallentaminen word-dokumenttien sijaan (arvaan että on sellaisina) puhtaassa tekstimuodossa, eli .txt päätteellä. Tämä lienee kaikista yksinkertaisin tiedostomuoto tekstille, siinä ei ole mahdollista olla mitään fontteja tai kursivointeja tai muita vastaavia. Mutta tälle sivustolle se lienee riittävä, kun eihän täällä sellaisia myöskään ole. Semmoinen olisi luultavasti kaikista laajimmin avattavissa millä tahansa tekstieditorilla, jos Word tai muu vastaava ei enää saa vanhoja word-dokumentteja (tai vastaavia) auki. Henkilökohtaisesti pyrin pysymään mahdollisimman kaukana Microsoftin tuotteista muutenkin. :D
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS