Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Noutaja ja suojelija osa-2 2020-02-23 10:21:00 L.R
Arvosana 
 
2.5
L.R Arvostellut: L.R    February 23, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ensiksi pahoitteluni siitä, kun tuossa ensimmäisessä osassa ei lukenut sitä, että se on ensimmäinen osa, niin oletin siinä olevan koko tarinan, jonka takia arvostelin sen tuolla paljon perusteellisemmalla tavalla. Esimerkiksi hahmoilla ja juonella ei ole niin paljoa väliä ensimmäisessä osassa kun ne todennäköisesti vahvistuvat ja niiden merkitys kasvaa mitä pidemmälle päästään.
Sen takia sanoisin että tuo ensimmäinen osa olisi lähempänä 3 tai 3.5 tähteä.

Tekstissäsi oli paljon häiritseviä virheitä ja tässä niistä muutama: seuraa-vasta, lentoken-tälle, kun-nes, ilmoitam-me, mihinkään näistä sanoista ei kuulu yhdysmerkkiä. Yhdysmerkkiä käytetään silloin, kun yhdyssanan edellinen osa loppuu samaan vokaaliin, jolla seuraava alkaa. Kahden konsonantin kanssa ei yhdysmerkkiä käytetä. Mutta tässä olet jakanut ihan yksittäisiä sanoja yhdysmerkillä, ilman mitään syytä.
Jos et tiedä tuleeko johonkin sanaan yhdysmerkki, niin googleta vaikka se sana ja katso miten se on kirjoitettu hakutuloksissa.

Juonta näissä viimeisimmissä osissa ei paljoa ole joten siitä en mitään kommentoi. Hahmot kaipaisivat enemmän persoonallisuutta mutta silekin on aikaa.

Mielestäni tarinasi kaipaisivat paljon enemmän kuvailua ja kerronta voisi olla selkeämpää. Välillä hahmot ovat tietyssä paikassa ja kesken keskustelun he taas seisovat tuonpuoleisen niityillä, ilman että olisit kertonut, että he palasivat sinne.

Ja tuossa Susannan ja Alexin välisessä keskustelussa Susanna sanoo: "Entä tämä silta?"
Eli tuon perusteella vaikuttaisi siltä että tuo silta ilmestyy aina ihmisen kuolinpaikan viereen. Mutta tuossa ensimmäisessä osassa sillalla kävelee useita eri ihmisiä eli onko silta vain yhdessä paikassa jonne kaikki sielut ilmestyvät, vai näyttääkö jokaiselle ihmiselle siltä että tuo silta on heidän kuolinpaikkansa vieressä?

Voisit myös valaista muutamia asioita enemmän. Oletan että ihmiset kuulevat noutajien äänet päänsä sisällä, sillä muuten kaikki näiden lähellä olevat kuulisivat nuo äänet myös. Mutta miten ihmiset puolestaan vastaavat heille? Kuulevatko noutajat heidän ajatuksensa vai puhuvatko ihmiset heille ääneen vaikka eivät näe heitä ja muita ihmisiä saattaa olla lähellä?

Sitten jäin myös miettimään tuota keskustelua Susannan ja Alexin välillä. Susannahan on ilmeisesti vastasyntynyt joten hänen ei pitäisi edes osata puhua. Eli saako hänen sielunsa ollessaan ulkona hänen ruumiistaan kasan tietoa niin että hän osaa puhua Alexin kanssa? Ja palatessaan ruumiiseensa muistaako Susanna tämän keskustelun jolloin hän tietäisi siitä että on olemassa tuonpuoleinen ja että jonkinlainen henki vieraili hänen luonaan?

“Välillä tulee. Toisen menehtyminen on toisen pelastus.”
“Miksi?”
“Kaikella on jokin oma tarkoitus.”

Mikäli ymmärsin oikein niin mitä tässä tapahtui on se että Jillin kuoleman takia Susanna jää eloon. Mutta minua tämä jää kuitenkin häiritsemään, sillä mitä logiikkaa on siinä että jos Jill kuolee Egyptissä, niin Susanna jää eloon, missä hän sitten liekään. Nämä asiat eivät vaikuta liittyvän toisiinsa mitenkään ja ainoa selitys joka siihen saadan on se että kaikelle on tarkoitus.

Tähän asiaan liittyy myös se että mikäli muistan oikein et ole missään vaiheessa kertonut mikä tämän tuonpuoleinen varsinaisesti on. Eli onko tuonpuoleisessa olemassa jonkinlainen jumala ja liittykö se tiettyyn uskontoon. Onko tuonpuoleinen kristittyjen taivas vai jonkun tuntemattoman jumalan valtakunta? Sillä jos tuonpuoleisessa on jonkinlainen jumala, niin ehkä tuon "kaikelle on tarkoitus" asian voisi jättää rauhaan, mutta jos tuonpuoleisessa on pelkästään maan eliöitä, niin miten esimerkiksi tuo neuvosto muodostettiin ja miten Jill ja Susanna voisivat silloin liittyä toisiinsa. Sitäkään ei tosiaan ole kerrottu että ketkä tuonne tuonpuoleiseen menevät. Jos noutajilla voi olla töitä muissa galakseissa, niin tuleeko tuonpuoleiseen muiden planeettojen eliöitä, pelkästään ihmisiä vai myös maapallon eläimiä ihmisten seurauksi?

Mielestäni on siis paljon asioita joita voisit pyrkiä selventämään etenkin tuonpuoleisesta ja kuvailussa/kerronnassa on parantamista.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS