Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kansan Voiton siirtokunta (2) 2015-11-28 09:41:59 Banshee
Arvosana 
 
3.0
Banshee Arvostellut: Banshee    November 28, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Ulkona alkoi pimetä. Miloje oli hermostunut, sillä heillä ei ollut mitään keinoa tuottaa valoa. Hän oli kahden vaiheilla pitäisikö heidän odottaa päivää ennen liikkeellelähtöä vai ei. Aulan roiskeet varmasti tuoksuivat kauas kaiken maailman peto-olennoille, ja siten heidän piilopaikkansa ei ollut paras mahdollinen

Dejanin käteen ei vieläkään sattunut yhtään. Miloje yritti avata siteen, mutta se oli kuivunut kiinni käsivarteen niin pahasti, ettei Miloje uskaltanut yrittää irroittaa sitä. Hän totesi Dejanin tarvitsevan lääkäriä todella pian. Siksi he sitten päättivät lähteä liikkeelle jo yöllä. Miloje toivoi heidän löytävän nopeasti jonkin turvallisemman paikan jossa viettää loppuyö."

Voisit kokeilla tiivistää ja jättää epämääräisyydet pois.
Esim:

Ulkona pimentyi, ja Miloje oli hermostunut. Heillä ei ollut keinoa tuottaa valoa, ja hän oli kahden vaiheilla: pitäisikö odottaa aamuun vai ei? Roiskeet aulassa tuoksuivat, piilopaikka pedoilta ei ollut paras mahdollinen.

Dejanin käsi ei toistaiseksi kipuillut. Miloje yritti avata siteen - mutta se oli kuivunut kiinni käsivarteen, eikä hän uskaltanut jatkaa. Dejan tarvitsi lääkäriä, joten he päättivät lähteä jo yöllä. Miloje toivoi heidän löytävän turvallisemman paikan loppuyöksi."


Teema jatkuu läpi kirjoituksen.

Esim.

"Käytävällä oli hajonneita ikkunoita, joista tuli jonkinverran valoa. Juuri sen verran, että he näkivät ihmishahmon kävelevän "

Epämääräisyys: jonkinverran valoa
Toisto: jonkinverran valoa + Juuri sen verran

Voisit sanoa esim.
Hajonneista ikkunoista tuli valoa juuri sen verran, että he näkivät jonkun kävelevän.

Dialogia pidin luonnollisena.
Ja tekstissä oli actionia.

Tästä kohdasta pidin:

"Miloje tönäisi vapaalla kädellään miestä voimakkaasti vasempaan hartiaan, ja tämän horjahtaessa hän astui koko painollaan tämän polvitaipeen päälle pakottaen miehen kontalleen. Tämä kaatui kasvoilleen, käsien koordinaatio ei näyttänyt toimivan kunnolla."

Ja tästä

"Kun hahmo oli parin metrin päässä, hän hyökkäsi itse. Hän ei kuitenkaan tohtinut lyödä suoraan veitsellä, vaan sivalsi sillä ilmaan edessään. Hänen odottamallaan tavalla hahmo kurotti käsiään kohti asetta, jolloin Miloje samalla liikkeellä veti veitsikätensä taakse ja löi vasemmalla nyrkillään, astuen reippaasti sivuun vasemmalle. Nyrkki osui miestä kasvoihin."

Kysymys - miksei kukaan kirjoita koskaan zombietarinaa Suomeen, vaikka matkasta Alkoon, joka menee pieleen kun zombut tulee. Tai porukka vaikka larppaamassa, ja kun palaa, niin koko maailma on täynnä zombeja. Miksi aina pitää apinoida kaikkia tuhansia zombietarinoita vieraskielisillä henkilönimillä, tehkä kaikki sama, joka on nähty leffoissa? Rohkeutta peliin;)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
che1918
December 06, 2015
Report this comment
Hei Banshee,

Kiitos huolella tehdystä arvostelusta! Yritän vakavissani puuttua tuohon "tyhjänkirjoittamiseeni". Mukava että kamppailukohtaukset toimivat, jatkan niiden kirjoittamista samaan tapaan, yksityiskohtaisesti ja mahdollisimman realistisesti.

Viimeinen kappaleesi, se on kyllä aivan totta. Tämän tarinan kohdalla puolustaudun että kyseessä yrittää olla enemmän scifi kuin zombieseikkailu (tosin miksei suomalaiset voisi olla siinäkin mukana, niin...?). Jos nyt jotain niin nimet tässä ovat (ex-)jugoslaavinimiä, eivät sentään amerikkalaisia.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS