Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kahdeskymmenes sukupolvi 2015-02-16 17:02:24 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 16, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Shansein!

Mielenkiintoinen ja selkeä rakenne! Tavallisesta novellirakenteesta, varsinaisesta juonesta, ei voida puhua, mutta luot ikään kuin ihmiskunnan historiikin 1000-luvulta 2200-luvulle. Jännästi kirjoitettu!

Kirjoitusvirheitä oli jonkin verran, paikoin tuli mielikuva, että olet hätäillyt, sillä inhottavin, mutta samalla yksi tärkeimmistä asioista kirjoittaessa, on tarkastusluku. Nyt tuntuu, että olet kirjoittanut, ja sitten lukematta tuotostasi, tuupannut sen menemään. Pienet näppihäiriöt ja virheet paljastuvat yleensä, kun teksti luetaan uudestaan.

Eniten tekstissäsi kuitenkin häiritsee kolmoispisteet, sulkeet ja puhekielen ilmaukset. Ainakin siis minua. Sulkeet voidaan korvata pilkuilla, eikä kolmoispistettä normaalisti tarvita, ainakaan kerronnassa. Dialogissa ne ovat toisinaan paikallaan.
Teksti muun muassa loppuu kolmoispisteisiin, vaikka hyvin voisit lopettaa pisteeseen.

Tuntuu, kuin joku kertoisi minulle tietokirjasta asioita. Tämä johtuu juurikin äsken mainitsemastani seikasta. Se hankaloittaa lukemista, kun joutuu keskittymään epäolennaiseen.
Puhekielellä tarkoitan ilmaisuja "olisi ollut kiva juttu", "no kaikki tietää" jne.

Sinulla on monia mahtavia juttuja. Ristiretket vs Jihad ja Darwinismi mainitakseni. Myös ajatusleikittely ihmisten katoamisella ja maailmansodan vertaaminen Pohjois-Amerikan kansoittamiseen olivat hyvin mietitty.

Muista, että yksinkertaiset lauseet, subjekti, predikaatti ja objekti luovat selkeän kokonaisuuden. Käytä kirjoittaessa samaa aikamuotoa, eli jos aloitat imperfektissä, niin pidä siitä kiinni loppuun saakka. Esimerkki. "Lähi-Idässä on tapana..." on preesens, mutta "Pian syntyi..." on imperfekti. Tarkkana näissä.

Erikoinen, mutta samalla viihdyttävä ihmiskunnan historiikki! :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS