Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Sisältä sama 2018-06-08 16:32:33 Arska
Arvosana 
 
4.5
Arska Arvostellut: Arska    June 08, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä runosi saa minut hämmennyksiin.
Runo on ilmaisutaidon kauneimpia kukkasia, joko vapaasti muotoonsa kasvaneita, tai taidolla kimpuiksi asetettuja. En osaa päättää, kumpaa tämä on.

Kokonaisuus kulkee luonnollisen kevyesti, muodostaen lukijalle mielikuvia, joita on luonnollisen helppo yhdistää omaan kokemusmaailmaansa. Se saa runon tuntuman luonnollisesti muotoonsa kasvaneelta, mutta samalla runon selkeä kuvailevuus on jotenkin syvällä harkinnalla muokattua ja esiin asetettua.

Upeita kesäisiä muistikuvia, joita runohenkilö kantaa matkassaan ajalta, jolloin kasät olivat aurinkoisia ja vedet lämpimiä.
Asettaa muistikuvat vertailuun nykyminänsä kanssa ja tuntee yhä sisäisesti olevansa se sama minä. Aina.

Kaunis ja herkkä lopetus runossasi.

Kiitos jälleen nautinnollisesta hetkestä.

ps.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
TuijaK
June 08, 2018
Report this comment
Kiitos jälleen kauniista palautteesta Arska!

Hienosti aloitit tuolla kukkasvertauksella ja ymmärrän jollain lailla hämmennyksesi. Tämä runo on nimittäin juurikin noita molempia mistä kirjoitit.

Tämä on ehkä yksi harkituimpia nykyrunojani ja samalla toisaalta aika luonnollisesti muotoutunut.

Yleensä runoni ovat syntyneet yhdestä oivalluksesta, lauseesta, tai pienestä ajatuksesta. Tämä ei syntynyt ihan niin. Käytin eri tekniikkaa, käytin kynää ja paperia (jota en usein käytä) ja rakensin tämän harkitun viileästi kirjoittamalla ja kirjoittamalla ja sitten supistamalla ja yhdistelemällä. Hyvä, ettei se sinun mielestäsi mennyt siitä piloille. :)

Asia runossa on kuitenkin muuta kuin viileää ja harkittua, pikemminkin jotain mystistä.
lentokykysi
June 08, 2018
Report this comment
Runo muodostuu kuvista taivaan ja maan välillä. Keinussa on pitkälti narua, keinun kaari on pitkä ja loiva se hetkin hukkuu silmistä, mutta ei hätää Runo maalaa kauniit pilvet ja tunnen niiden uuden muodon. Siinä se keinu onkin, pysähtyy luen sisältä samanlainen. Tunnen pienoista pettymistä, mutta runomatka oli kuitenkin arvokas, miksi sinä moitit sillä olet itse muuttunut liiankin kansa, eikö olisi aika rauhoittua. Mutta kun katsoin pilveä, se muuttui. Sinä et nähnyt pilven sisälle. Olet oikeassa minä en tiedä, katsomalla sen pintaa en nähnyt mitä se oli sisältä. Ja uskomalla runoilija tietää. Neljä tähteä siitä että Sinä tiedät…
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS