Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Sokea seikkailu 2016-11-18 19:23:48 Vuorenhelmi
Arvosana 
 
1.5
Vuorenhelmi Arvostellut: Vuorenhelmi    November 18, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä ajatus jäi etäiseksi ja epäselväksi enkä tavoittanut jutun tarkoitusta. En tajunnut. Mistä runo puhuu, mitä runossa tapahtuu?
En tiedä, mitä tämä on. Voisitko antaa enemmän tietoa runossa, mistä on kyse vai onko tarkoituksena jättää epävarma ja viipyilevä kylmyys...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Järjestys 
TuijaK
November 18, 2016
Report this comment
Kiitos palautteestasi! Runoja ei yleensä selitetä, mutta koska olet hämmentynyt, kerron, että runo kertoo hauraasta alusta. Siis ihan kuten siinä sanotaankin. Kun vaikkapa parisuhde on ihan aluillaan tai mikä tahansa hanke, joka on vain pieni siemen. Silloin kaikki energia tulee näkymättömästä maailmasta. Ollaan uskon varassa ja lopulta se onkin sitä parasta. Ollaan tilanteessa, jossa ei ole hirveästi konkretiaa, johon tarttua, mutta siinä on sitäkin enemmän sitä jotain muuta todellista. Mitä se on? Sitä en kerro, sillä en tiedä sitä itsekään. En ehkä pystynyt vastaamaan kysymyksiisi, mutta mielestäni runoja ei selitetä, ne tunnetaan ja jos et tuntenut muuta kuin kylmyyttä, otan sen vastaan. Joskus käy niin.

Kiitän kuitenkin palautteesta, jonka otan vastaan kiitollisena. Kaikkea ei voi ymmärtää, ei lukija eikä kirjoittaja. :)
In reply to an earlier comment
Vuorenhelmi
November 18, 2016
Report this comment
Niinpä!

No viipyilevä ja epävarma kylmyys tuli mieleen, niistä sain siis runossa kiinni. Runoista puhuminen on kuitenkin kiinnostavaa ja täällä ilmeisen toivottua.

Mitä runoilla halutaan sanoa, se tosiaan hyvin usein - niin kuin tässäkin - jää lukijan tulkintojen ja arvailujen varaan, ja yritin tässä tosiaan ymmärtää sanomaa.

Nyt vielä uudestaan luettuna "kaipaamme hukkua epävarmuuteemme" on myös jännittävä kohta, sillä jään miettimään mikä epävarmuus on sellaista, johon runon puhujat haluavat hukkua. Mieluummin kuin johonkin toiseen vaihtoehtoon elämässään?

Itselle jos tuli tuo epävarmuus ja kylmyys, siihen en haluaisi hukkua. Meninpä siis syvälle runoosi, ja runosi on ilmeisen onnistunut, koska pohdin sitä todella :)
In reply to an earlier comment
TuijaK
November 19, 2016
Report this comment
Tuo "kaipaamme hukkua epävarmuuteemme" kertonee (en itsekään enää muista tunnetta, runo on vanha) siitä, että epävarmuus on aina jollain tavalla paljon elävämpi tunne kuin varmuus. Epävarmuudessa sinulla on vaihtoehtoja ja vapautta, luovuuttakin, koska epavarmuus ei anna meille (vielä) mahdollisuutta asettua johonkin muottiin, muotoon ja olemaan vaikkapa oikeassa tai päättämään, että nyt meillä on se pysyvä suhde, jonka pitää mennä tietyllä tavalla. Epävarmuus ei myöskään lupaa mitään, joten et voi myöskään pettyä. Voit vain olla kiitollinen kaikesta mitä se hauras alku sinulle antaa siinä hetkessä. Voi elää tässä ja nyt ilman vaatimuksia, ilman toiveita paremmasta. Sinulla on jo se kaikki siinä ja tässä.
3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS