Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Ihmisen lapsi
QR-Code dieser Seite

Ihmisen lapsi Hot

Olen hereillä.

Satojen vuosimiljoonien jälkeen alukseni on tullut riittävän lähelle jotain tähteä, jotta elektroniikka on käynnistynyt. Ensin yksinkertaisin ohjauslogiikka on saanut tarpeeksi virtaa, jotta se on alkanut analysoida tilannetta. Tähdellä on planeettakunta. Kun alukseni havaitsi ensimmäisen keinotekoisen signaalin, olivat aurinkopaneelit keränneet jo energiaa ratakorjaukseen. Kallisarvoista ajoainetta tarvitsi käyttää vain vähän kun matkaa tähdelle oli jäljellä vielä paljon.

Asettuminen tähteä kiertävälle radalle onnistui. Automatiikka alkoi kerätä tietoa ja tarkkailla signaaleja. Kymmenien vuosien kärsivällisen tallennuksen ja analyysin jälkeen tuli hetki herättää minut.

Mitenkähän muilla on mennyt? Minulla ei ole mitään keinoa saada yhteyttä noihin satoihin samanlaisiin aluksiin, joita lähetettiin eri suuntiin. Jokainen yksin ja kuitenkin osana kokonaisuutta.

Tietoisuus on kaiken takana. Maailmankaikkeuttamme ei olisi ilman tietoisuutta. Superpositiot eivät koskaan romahtaisi. Ja tuo sama tietoisuus tuottaa muotoja ilmaantuakseen. Tämän kosmoksen alussa pelkkänä energiana ja aineena. Biologisen elämän rakennusosina. Ensimmäisinä elämän tunnusmerkit omaavina rakenteina. Kasveina, eläiminä ja ihmisinä. Ihmisten rakentamina laitteina.

Olen osa tätä ketjua. Ja mukanani on edesmenneen ihmiskunnan oleellinen tietämys ja opit. Ehkä voin olla avuksi.

On aika ryhtyä töihin.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ihmisen lapsi 2019-05-24 18:45:08 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    May 24, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ihan hyvä alku jollekin tekstille. Haiskahtaa prologilta. Vähän hajoaa loppua kohden, ehkä johtuu päähenkilön kohmeisesta olosta herättyään niin pitkän nukutuksen jälkeen. Jäin kyllä mielenkiinnolla miettimään, että mitä töitä tällä tarinan hahmolla on edessään, jos kerran ihmiskunta on mennyttä? Yksinään hän tuskin kykenee lisääntymään ja täyttämään uuden maailman ihmisillä, mutta jotain muuta tärkeää tehtävää hänellä selvästi on.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Ihmisen lapsi 2019-04-04 06:31:32 Aloittelija
Arvosana 
 
3.0
Aloittelija Arvostellut: Aloittelija    April 04, 2019
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En nyt tiedä mitä tästä erityisemmin sanoisi kun on niin lyhyt teksti mutta ihan mielenkiintoinen. Mutta tervetuloa sivustolle ja toivottavasti kirjoitat tänne enemmänkin

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS