Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Hiekkalaatikko
QR-Code dieser Seite

Hiekkalaatikko

Olli katsoi värähtäen ikkunaan ja näki alastoman miehen takapihan hiekkalaatikolla. Sillä samalla märän hiekan ja jäisen sannan muotoilemalla alustalla, jolla Olli itse oli 38 vuotta sitten temmeltänyt. Olli lähti välittömästi vakain askelin kaksionsa eteiseen. "Näenkö mä unta?", hän mietti epäuskoisena.

Hän nappasi totutusti hattulaatikon päältä punaisen varsijousen, jolla oli metsästänyt Latviassa viiriäisiä, peuroja ja Itä-Amazonin viidakossa harvinaisia täplähäntäisiä jaguaareja. Virittäessään jousta Olli näki selkeästi miehen hieman punoittavan ja jotenkin tutun näköisen peniksen. Olli kirosi, hengitti syvään ja tähtäsi.

Ajatukset sinkoilivat sekavasti ja yllättäen Olli muisti seisoneensa samaisella hiekkalaatikolla joskus vuosia sitten. Kosketus fyysiseen todellisuuteen hämärtyi yllättäen mosaiikkimaisesti, ja hän repeytyi kuin lentäen pihalla olevan miehen olemukseen. Matkan aikana ympäröivä maailma tuntui kauniin kaikuvalta sinisten kvanttisäikeiden sitoessa materiaa hiekkalaatikon ympärillä.

Kaikki tuntui samaan aikaan vieraalta, mutta silti jotenkin pelottavan koetulta. Ikään kuin déja vulta steroideissa, ilman helpottavaa tunnetta sen päättymisestä.

Tärinän loputtua siniset säikeet kaikkosivat ja Olli havahtui hiekkalaatikolta alasti käsi elimellään. Hän vilkaisi hätäisesti vastakkaisen kerrostalon toisen kerroksen ikkunaan aivan kuin muistaen jotain. Juuri ennen maailman särkymistä Olli näki vilahduksen nuolesta.

Viimeisillä hetkillään hän kuuli ikkunassa olevan miehen eteerisen sadattelun lineaarisen aikaulottuvuuden katkeamisesta. Testi oli epäonnistunut. Kului sekunti, kimeä ääni ja ympäröivä kosmos katosi valoon.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Hiekkalaatikko 2018-02-11 11:41:23 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 11, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Osittain pidin tästä, osittain en. Se jäi vähän tyngäksi, vaikka idea oli selvä. Ehkä tämä oli liian pikainen otos, eli se kaipaisi lihaa luidensa ympärille.

Toisekseen nuo 'hienot' scifistiset sanat. Niitä ei voi vain laittaa peräkkäin ilman järjesteltyä ideaa. Liika on liikaa. Mitä ihmettä on eteerinen sadattelu? Nyt ei yhdisty termit. Kvanttisäikeet kuulostavat mielenkiintoiselta idealta ja niiden kyky sitoa materiaa. Silti se pitäisi saada sopimaan tähän aikavääristymään ja paradoksiin selittämällä edes vähän. Eli neulaa ja lankaa käteen.

Juoni on jännä, kokeen mainitseminen on mielenkiintoista. Tässä on hyvä idea, mutta se katkaistaan irralliseksi. Sitä soisi siis jatkettavan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Hiekkalaatikko 2017-12-30 21:22:05 Lumikyynel
Arvosana 
 
2.0
Arvostellut: Lumikyynel    December 30, 2017
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Hiekkalaatikko 2017-11-27 16:59:31 boxo
Arvosana 
 
0.5
boxo Arvostellut: boxo    November 27, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Matkan aikana ympäröivä maailma tuntui kauniin kaikuvalta?? sinisten kvanttisäikeiden??
sitoessa materiaa??
mitä ihmettä??
Lineaarisen aikaulottuvuuden katkeamisesta..??? siis mitä??

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
02
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS