Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Geenivaras
QR-Code dieser Seite

Geenivaras Hot

Metron ovet avautuivat ja ihmisiä tungeksi asemalaiturille. Miltei kaikki olivat hienosti pukeutuneita ja liikkuivat kiireisesti. Itse olin pukeutunut parhaimpiini, jotten erottuisi joukosta: pikkutakki ja ainoat omistamani farkut joita ei ollut tarvinnut paikata. Olin tullut tälle nimenomaiselle asemalla, koska suurin osa töihin menevästä yläluokan väestä jäi pois kyydistä täällä. Täytyy sanoa, että kadehdin näitä ihmisiä jotka elivät vielä yltäkylläisen 2000-luvun tapaan. Käytännössä uusien materiaalisten hyödykkeiden, kuten uusien vaatteiden ostamisoikeutta säännösteltiin, mutta systeemissä piili korruptionpoikasta sen verran, että riittävän rahan ja vaikutusvallan turvin saattoi hankkia mitä halusi ja milloin halusi.

Olin valikoinut kaksi otollisimmalta vaikuttavaa kohdetta. Matalissa koroissa tarpova nuori, tummatukkainen nainen väänsi juuri älykorvakorujen päät korviinsa toimittamaan kuulokkeiden virkaa ja alkoi puhua ranteessaan olevaan älykelloon. Kohteen keskittyminen puheluun tarjoaisi hyvät mahdollisuudet onnistumiselle. Toinen kohde, hieman vanhempi pukuun pukeutunut mies jolla oli salkku kädessä, sattui kuitenkin sopivaan paikkaan otollisen väentungoksen ympäröimänä. Päätin toimia. Kädessäni minulla oli huomaattoman pieni, erittäin terävä ja pieniteräinen, skalpellin kaltainen veitsi. Kuljin salkkumiehen ohi, viiltäen huomaamattomalla liikkellä hänen kämmenselkäänsä. Katosin väkijoukon lomaan. Hän ei ollut huomannut haavaa välittömästi, sillä olin kostuttanut veitsenterän erityisessä puudutusaineessa. Laitoin parin veripisaran tahriman veitsen huomaamattomasti korkilliseen muoviputkiloon ja putkilon taskuuni.

Aprikoin kuinka paljon Välittäjä maksaisi tämänkertaisesta saaliistani. Välittäjä oli se joka tarkasti varastamieni geenien laadun, maksoi palkkion ja myi geenit eteenpäin. Pääosin vain sellaisen ihmisen verellä oli kunnollista arvoa, jonka perimää oli paranneltu geenitekniikan avulla. Siispä työni oli aikalailla hakuammuntaa. Piti vain valita kohde ja toivoa, että tämä tai joku hänen sukulinjassaan oli saanut alkunsa hyvätuloisen perheen mittatilauslapsena. Toisinaan mietin pitäisikö minun hankkia rehellinen työ. Vaikka sosiaaliturvalla eleli ihan siedettävästi, halusin jonka tapauksessa itse ansaita. Kaikki mekaaniset ja yksinkertaista soveltamiskykyä vaativat työt olivat robottien hallussa, ei sillä että mikä tahansa työ olisi minua kiinnostanut. Ongelma oli oikeastaan siinä, että juuri nämä mittatilausihmiset joiden perimän pyrin ryöstämään, veivät lähes kaikki tavoittelemisen arvoiset koulutuspaikat. Heidän älylliset lahjansa olivat ylivertaisia meihin tavallisiin niinkutsuttuihin "rahvasperimäisiin" verrattuna.

"Hei! Nuorukainen harmaassa pikkutakissa, pysähdy!". Säpsähdin. Kaksi vartijaa, toinen ihminen ja toinen robotti, suuntasivat minua kohti. Miten minut oli huomattu? Säntäsin juoksuun pujotellen ihmisten välistä. Vartijat lähtivät takaa-ajoon. Ihmisvartijalla oli pistooli. Syöksyin ulos kadulle. Kirosin mielessäni, sillä ihmisiä oli liian vähän, mikä altisti minut maalitauluksi. Oli pakko ehtiä kulman taakse. Samassa lamautinluoti iskeytyi selkääni ja sähkövirta jysähti kehoni lävitse. Repivää kipua. Menetin lihasteni hallinnan ja lysähdin asfaltille. Lihakseni nykivät sähkövirran kourissa ja tajuntani tuntui hämärtyvän. Vartijat lähestyivät. Yllättäen ihmisvartija lyyhistyi tajuttomana maahan. Hänen niskastaan törrötti jotain, joka muistutti nukutusnuolta. Nainen matalissa koroissa oli ilmestynyt kadulle ja piteli kädessään pistoolin kaltaista asetta. Robottivartija reagoi nopeasti ja syöksyi häntä kohti, mutta tämä heitti sen eteen pienen sylinterimäisen esineen. Robotti jähmettyi niille sijoilleen. Kyseessä oli EMP-granaatti, jonka lähettämä sähkömagneettinen pulssi turmeli kaiken elektroniikan lähietäisyydellä.

Lamautinluodin varaus oli kulunut loppuun, mutta olin vielä liian heikko liikkumaan. Vähän matkan päässä auto käynnistettiin. Ääneti se lipui pitkin katua, ja pysähtyi viereeni. Nainen matalissa koroissa auttoi minut pystyyn ja tuki minua. "Välittäjä on kertonut, että sinulla on kykyjä. Tervetuloa Biomafiaan", hän totesi. Olin liian voimaton ja hämilläni vastatakseni mitään. Nainen matalissa koroissa auttoi minut auton takapenkille ja meni itse pelkääjän paikalle. Kuljettaja, mies jolla oli hopeanharmaa tukka, nyökkäsi minulle hyväksyvästi. Sähkömoottori nykäisi auton äänettömästi liikkeelle.

Ylläpidon palaute

 
Geenivaras 2017-04-16 08:59:34 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 16, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka IBIB!

Mielenkiintoinen miljöö. Sujuvasti kirjoitettu tapahtuma, joka ei vielä kovin paljoa avaa, kuka minä on, mutta sen kanssa pystyy elämään.

Nillitän heti pilkuista. Ja - sana pilkutetaan aina, kun lauseilla ei ole yhteistä jäsentä, kuten vaikka tekijää. Eli metron ovet avautuivat, ja ihmiset... Eli tuossa tekijöinä ovat metron ovet ja ihmiset, joten pilkku kuuluu asiaan.

Väritä hieman kieltä. Pukuun pukeutunut vs pukuun sonnustautunut.

Tarkkana sisällön kanssa. Kirjoitit, että hän oli valinnut kaksi kohdetta, mutta viilsi ainoastaan miestä. Missasinko jotain?

Kirjoitat, että pistoolin kaltaista asetta. Mielestäni voit jättää turhan täytteen pois ja kirjoittaa vain, että piti kädessään asetta.

Älä turhaan toistele tuota nainen matalissa koroissa. Silloin se on tarpeen, kun hän ilmestyy auttamaan, jotta lukija osaa yhdistää sen aikaisemmin mainitsemaasi, mutta sen jälkeen nainen riittää.

Jäin kaipaamaan vielä hieman lisää maailman kuvailua. Kerrot hieman siitä, minkälainen maailma on, mutta miten muut kuin ne, jotka elävät yltäkylläisen 2000-luvun elämää, elävät?
Minua jäi hieman harmittamaan, että tämä oli näin lyhyt.

Hyvää toimintaa ja nopeasti lähtee käyntiin, kuten novellin kuuluukin :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.7  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Geenivaras 2017-05-24 15:05:19 Fatum
Arvosana 
 
3.5
Fatum Arvostellut: Fatum    May 24, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavasti etenevä aloitus!

Mittatilaustyöläiset on mukavan ajankohtainen aihe, tulee varsin cyberpunk fiilikset. Maailma jäi hieman ontoksi, mutta sisältönä geenienvarastaja on hyvä lähtökohta. Kieleen vielä lisää väriä ja kuvailua niin toimii vielä paremmin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Geenivaras 2017-04-05 06:56:34 boxo
Arvosana 
 
3.5
boxo Arvostellut: boxo    April 05, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei, tätä lukisi lisääkin,alkoi just kiinnostaan kun loppui...hyvin kirjoitettu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Geenivaras 2017-04-04 10:04:08 Shansein
Arvosana 
 
4.0
Shansein Arvostellut: Shansein    April 04, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Loistavaa. Tässä kaikki toimii, kohtuu lyhyt pätkä ( 9 riviä tai 90 riippuen näytön koosta...kannattaa näköjään kirjoittaa se näin, itelläni vähän ongelma tuo tavutus) ..mutta tapahtuu kuitenkin paljon, tarinan yksityiskohtia on kuitenkin tarpeeksi lukijan pitämiseksi kärryillä...lisää tällaista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS