Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Cainin päiväkirjat
QR-Code dieser Seite

Cainin päiväkirjat Hot

Tätä tarinaa ymmärtääkseen on hyvä lukea ensin edellinen teokseni aiheeseen liittyen eli Ihan vamppia.

Cain


Nikolas halusi tietää mitä olin puuhannut sinä kolmena vuotena jolloin olin poissa ja ehdotti minulle huvikseen niistä kirjoittamista. Otin tämän hänen yllätyksekseen todesta. Tämä on minun tarinani, tarina joka kertoo kolmesta yksinäisestä vuodesta.

Olin hylännyt Nikolaksen nyt kaksi kuukautta sitten ja liikuin kokoaja kohti etelää. En tiedä mikä minua veti sinne, mutta sinne olin menossa. Liikuin öisin ja välttelin vilkkaita teitä. Paitsi tietenkin metsästäessäni ilmaannuin ihmisten ilmoille. Viimein saavuin pääkaupunkiin. Myöhäisestä ajankohdasta huolimatta kaduilla oli paljon ihmisiä. Verenhimo raapi kurkkuani ja aloin etsiä sopivaa saalista. Aluksi siitä ei meinannut tulla mitään sillä, joku muistutti aina liikaa Nikolasta. Tuolla oli samanmuotoiset silmät, tuolla sama hymy ja kolmannella samanlainen pörröinen tukka. Huokaisin turhautuneena. Yleensä tämä ei ollut näin vaikeaa. Metsästin mieluummin samaa sukupuolta olevia, sillä tunsin vetoa heihin. Pari kertaa olin tosi epätoivoisena tappanut pari naista, he eivät tuoneet tosin minulle mitään todellista tyydytystä. Lähdin kävelemään pitkin hämärästi valaistuja katuja, kun silmiini osui jotain kiinnostavaa. Kaksi miestä, toisella oli vihreät hiukset ja lävistyksiä naamassa, toisella taas mustat hiukset ja silmälasit. He kummatkin vaikuttivat täydellisiltä. Lähdin seuraamaan heitä hiljaa. Aina heidän pysähtyessään minä pysähdyin, heidän liikkuessaan minä liikuin. ’’Mitä mieltä olet pitäisikö meidän mennä juomaan vielä yhdet?’’ Vihreähiuksinen poika sanoi ja pysähtyi erään baarin edustalla. Tummahiuksinen pudisti päätään. ’’Yritäks sä todella juottaa mut känniin tentin kynnyksellä.’’ Hän sanoo ja pyörittelee sinisiä silmiään. ’’Eihän sitä koskaan tiedä.’’ Toinen vastaa ilkikurisesti hymyillen. Hänen hymynsä tuo mieleeni Aleksin, mutten aio luovuttaa. Matkamme jatkuu ja saaliini kääntyvät lupaavan näköiselle kadulle. Paikalla ei ole ketään muuta joten päätän iskeä. ’’Vampyyri oletko saanut tarpeeksesi meidän seuraamisestamme.’’ Vihreähiuksinen poika sanoo äkkiä ja kääntyy ympäri. Katson kuin hidastettuna, kuinka hän kohottaa aseensa. Kuuluu laukaus ja kaadun maahan. Joku kyyristyy eteeni. Hän on mustatukkainen poika jolla on pirullinen hymy huulillaan. ’’Muista varoa hopealuoteja.’’ Hän kuiskaa korvani juuressa. ’’Jep todella hyvä neuvo. ’’Kuuluu vieras ääni, mutten erota puhujaa. Kaikki on muuttunut sumeaksi ja punaiset täplät vilisevät silmissäni. ’’Kaskas täällä oli toinenkin veren imijä. Sepäs sattui saadaan pitää hauskaa, vai mitä Tom?’’ Vihreähiuksinen poika sanoo ja kohottaa uudelleen aseensa. Hänen saaliinsa on kuitenkin metsästäjää nopeampi. Kuuluu laukaus, mutta tämä luoti ei osu koskaan maaliinsa. Samassa alkaa kuulua sireenien ulvontaa, mikä ilmoittaa virkavallan tulosta. ’’Tämä ei jää tähän verenimijä.’’ Vihreähiuksinen poika sanoo ja sylkee naamalleni. Sitten hän ja mustahiuksinen poika juoksevat tiehensä. Tunnen kuinka minut nostetaan käsivarsille ja menetän viimein tajuntani.

Tätä kohtaa lukiessaan Nikolas näyttää kovin järkyttyneeltä ja kalpealta. Luulin aluksi, että se johtui luodista jonka sain nahkaani. Minulle kuitenkin selvisi järkytyksen todellinen syy. ’’Miten saatoit jonkun muun antaa kantaa sinua?’’ Hän kysyy järkyttyneenä ja purskahdan nauruun. ’’Luuletko, että minulla oli tuossa kohtaa vaihtoehtoja?’’ Kysyn huvittuneena. Nikolas tuhahtaa ärtyneenä. ’’No kuka hän edes oli?’’ Hän kysyy uteliaana. ’’Se selviää, kun jatkat lukemista.’’ Sanon ja painan huuleni hänen huulilleen.

Ylläpidon palaute

 
Cainin päiväkirjat 2013-08-28 07:37:14 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 28, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei tindenius!Pari ajatusta siitä miten kirjoitat.
Kirjoitat: "Olin hylännyt Nikolaksen nyt kaksi kuukautta sitten ja liikuin kokoaja kohti etelää. En tiedä mikä minua veti sinne, mutta sinne olin menossa. Liikuin öisin ja välttelin vilkkaita teitä.".
Eli tuo ajatus on hyvä, ja siin on selkeä sanoma. Kirjoitat monesti hyvin samaan tyyliin, ja ehdottaisin kokeilemaan poikkeavaa tapaa. Mieti pisteiden paikat, mahdollisesti lauseenvastikkeita ja muista pilkut :D
Ajatukseni: "Olin hylännyt Nikolaksen kaksi kuukautta aikaisemmin. Vaelsin kohti etelää liikkuen öisin, välttelin vilkkaita teitä. En tiedä miksi etelään, mutta sinne olin kuitenkin matkalla.".

Kirjoitat: "Yleensä tämä ei ollut näin vaikeaa.".
En tajunnut tuota. Mikä ei ollut näin vaikeaa? Sinulla on monesti vilahdellut taito kirjoittaa vähän, ja sanoa kuitenkin paljon. Tämä ei ole sitä. Nyt olet kirjoittanut vähän, ja sanonut vielä vähemmän :D Jos kirjoitat jotain, varmistu että se viittaa johonkin, sillä tuo lainaus voi viitata mihin tahansa. Matkustamiseen, metsästämiseen, olemiseen yleensä jne. Toinen juttu on se, että Cain on ollut verenimijä pari kuukautta, joten tuo lainaus tuntuu liian kokeneelta siihen peilattuna...minun mielestäni.

Mitä ikinä teet, vältä kapulakieltä! :D
Kirjoitat: "Lähdin kävelemään pitkin hämärästi valaistuja katuja, kun silmiini osui jotain kiinnostavaa.".
Mielestäni sana "Lähdin" ei sovi kerrontaan kovinkaan hyvin. Mielummin ei kahta verbiä peräkkäin, sillä se antaa todella kankean kuva. Esimerkiksi "aloin ajatella, ajattelin", "rupesin nousemaan, nousin" jne.
Ajatukseni: "Kävelin pitkin hämärästi valaistuja katuja, kun silmiini osui jotain kiinnostavaa.".
Pari riviä myöhemmin kirjoitat: "Lähdin seuraamaan heitä hiljaa.".
Miksi ei "Seurasin heitä hiljaa."?

Kirjoitat: "Aina heidän pysähtyessään minä pysähdyin, heidän liikkuessaan minä liikuin.".
Hyvä! Tässä on jotain todella hyvää! :D En tiedä mitä, mutta jotain on!

Toivottavasti joskus jatkat, sillä tuollaiseen kohtaan lopettaminen on suorastaan rikollista! :D
Katsot muutaman jakson True Bloodia, niin kyllä se motivaatio sieltä löytyy :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Cainin päiväkirjat 2013-08-25 16:59:34 tindenius
Arvosana 
 
N/A
tindenius Arvostellut: tindenius    August 25, 2013
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

minun pitää häpeäkseni ilmoittaa, että tätä novellia en jatka ainakaan toistaiseksi. mulla on niin kiire koulun kanssa ja suoraan sanottuna tähän tarinaan kiinnostukseni on lopahtanut. Pyydän siis syvästi anteeksi. Toivotaan, että joskus tulevaisuudessa saan aikaiseksi jatkoa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS