Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Albus Potter ja Näkymätön murhaaja - Luku 2: Linnan valot
QR-Code dieser Seite

Albus Potter ja Näkymätön murhaaja - Luku 2: Linnan valot Hot

Ykkösluokkalaiset poistuivat junasta Tylyahon asemalla. Osa hitaasti, osa nopeasti.
Laiturilla seisoi valtava mies. "Ekaluokkalaiset! Ekaluokkalaiset! Seuratkaa mua ja kattokaa eteenne!"
Scorpius tuijotti hämmästyneenä ja hieman järkyttyneenä parrakasta jättiläistä, joka seisoi laiturilla odottaen nuorimpia oppilaita.
"Mikä. Tuo. On," hän kuiskasi Albukselle.
Albus naurahti ja vastasi:
"Se on Hagrid. Mukava tyyppi, tosin hieman isokokoinen. Muistaakseni riistanvartija, niin isä on kertonut."

Samaan aikaan vanhemmat oppilaat nousivat kärryihin, joita vetivät -
"Thestralit," Albus sanoi.

Albus ja Scorpius pääsivät samaan veneeseen. Veneet lähtivät matkaan pienten lyhtyjen valaisemana, ja järven tyyni pinta heijasti himmeää valoa.

"Katsokaa! Merihirviö!" joku oppilaista huusi ja muut veneessä olijat menivät äkkiä katsomaan. Vene oli kaatua oppilaiden painosta.
Juuri sillä hetkellä kaikkien katse kääntyi suoraan eteenpäin. Järven rannalla olevilla vuorilla loistivat Tylypahkan noitien ja velhojen koulun valot.
Veneiden lähellä voi kuulla vaimean oooh-huudahduksen. Veneet saapuivat yksitellen venevajaan, ja oppilaat katselivat ympärilleen innostuneina.
Hagrid huusi: "Seuratkaa mua!" mutta hänen äänensä laskeutui erittäin matalaksi ja hiljaiseksi. "Severus," hän huokaisi hiljaa.

Matka jatkui ylös valtavia portaita, joiden päässä odotti Suuri sali.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Albus Potter ja Näkymätön murhaaja - Luku 2: Linnan valot 2017-03-20 11:49:28 AndreBushe
Arvosana 
 
2.0
AndreBushe Arvostellut: AndreBushe    March 20, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tarina on hyvä, mutta liian lyhyt.

"Katsokaa! Merihirviö!" joku oppilaista huusi ja muut veneessä olijat menivät äkkiä katsomaan. Vene oli kaatua oppilaiden painosta.
Juuri sillä hetkellä kaikkien katse kääntyi suoraan eteenpäin. Järven rannalla olevilla vuorilla loistivat Tylypahkan noitien ja velhojen koulun valot.
Veneiden lähellä voi kuulla vaimean oooh-huudahduksen. Veneet saapuivat yksitellen venevajaan, ja oppilaat katselivat ympärilleen innostuneina.
Hagrid huusi: "Seuratkaa mua!" mutta hänen äänensä laskeutui erittäin matalaksi ja hiljaiseksi. "Severus," hän huokaisi hiljaa."
Tämä kolahti ikävästi mielessä. Kun oppilaat meinasivat kaataa veneet, keskeytät tilanteen esittelemällä linnan. Sinun olisi kannattanut esimerkiksi jatkaa tätä jännittävää tilannetta, jossa nähdään merihirviö.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Albus Potter ja Näkymätön murhaaja - Luku 2: Linnan valot 2017-03-12 18:26:43 Jästipää
Arvosana 
 
2.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 12, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen lukenut osat 1 ja 2 ja kommentoin tässä molempia osia samalla. Itse teksti on mielestäni hyvin kirjoitettua. Joitain pieniä kirjoitusvirheitä huomasin, mutta ei mitään isompia. Pääsääntöisesti hyvätasoista tekstiä. Luot tunnelmaa hyvin ja samoin miljöötä. Paljoahan näissä kahdessa osassa ei vielä ole tapahtunut, mutta ilmeisesti lisää osia on tulossa. Nämä kaksi osaa ovat ehkä turhan lyhyitä. Kannattaisi mielestäni kirjoittaa pidemmästi, isompi pätkä kerrallaan, laittaa se sitten tänne. Jos tästä on kehkeytymässä isokin romaani, niin tällä sivustolla voi helposti mielenkiinto tyrehtyä, jos se jakautuu turhan moniin osiin. Kokonaisuuden hahmottaminenkin aina kärsii, jos tekstin jakaa osiin.

Osaat selvästi kuitenkin kirjoittaa mielestäni hyvin ja siinä mielessä sinulla on homma hanskassa.

Se mikä minua häiritsee on, että kirjoitat jatkoa nimenomaan Harry Potter -sarjalle. Nyt tapahtumien keskiössä on Harryn poika Albus. Tämä luo huomattavasti isommat odotukset ja vaatimukset tekstille. Ensinnäkin tekstiäsi tullaan aivan varmasti vertaamaan J. K. Rowlingin kirjoihin ja hänen tapaansa sekä näkökulmaansa käsitellä aihetta. Tästä syystä tekstillesi syntyy ihan erilaiset odotukset, kuin mitä ehkä muutoin. Harry Potter fanit ovat myös ymmärtääkseni melko uskollisia ja pedantteja, joten tiettyä uskollisuutta alkuperäisissä kirjoissa luoduille asioille, käsitteille ja miljöölle sekä myös henkilöiden käsittelylle odotetaan. Ja jos odotukset eivät tältä osin täyty, voi lukija kokea pettymystä, ehkä ärtymystäkin. Haluan ottaa tämän esille, koska Harry Potter on erittäin suosittu ja tässä mielessä aihe on tietyssä mielessä "herkempi" arvostelulle. Itse en ole lukenut Harry Potter kirjoja. Elokuvat olen kyllä nähnyt, joten en ihan vihreä ole tälle aiheelle. Mutta koska en ole kirjoja lukenut, en osaa sanoa, miten paljon tämä on linjassa Rowlingin teosten kanssa vai poikkeaako tämä niistä. Tosin nämä kaksi osaa ovat niin lyhyitä, ettei niiden perusteella ehkä pysty vertailua kovin isosti vielä tekemään.

Miksi halusit nimenomaan jatkaa Harry Potterin tarinaa hänen poikansa kautta, etkä sen sijaan alkanut kirjoittamaan jotain täysin omaa juttua?

Älä ymmärrä väärin palautettani. En tarkoita sitä, etteikö saisi kirjoittaa jatkoa Potterille, totta kai saa. Jos tämä on mielestäsi ehdottomasti se juttu mitä haluat kirjoittaa, niin sitten ei muuta kuin annat mennä vaan. Lähinnä vain se tuli mieleen, että miksi et kirjoittaisi jotain täysin omaa? Selvästi sinä kyllä osaat kirjoittaa, siitä homma ei ole kiinni...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS