Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Kevyt kuin kyynel (prologi)
QR-Code dieser Seite

Kevyt kuin kyynel (prologi) Hot

Tämä on uusi idean jota vasta kehittelen. Julkaisin lyhyen prologin nähdäkseni kannattaako tätä jatkaa vai ei. Tällä kertaa jopa oikoluin tekstin pari kertaa :D



Sininen valo välkähti ja valtava aalto huuhtoi mantereen halki. Pieni poika katsoi suurin silmin meren valtavaa voimaa, kuolleiden vedenhenkien silmitöntä raivoa. Pehmeät virtaavat kädet pitivät häntä tiukasti paikallaan, ja äidin lainehtiva levämekko riuhtoi tuulessa itseään vapaaksi. Vahva nainen kyyristyi, nousi pystyyn ja lähti juoksemaan. Hänen jalkansa hakkasivat nilkkoihin ylettyvää vettä, kun hän pyrki kohti kaukaista metsän rajaa. Meri keräsi voimaa uuteen iskuun, vetäytyen, kasvattaen jännitteitä. Meri oli valmis pyyhkimään nuo karkulaiset mennessään.
Nainen oli vannonut rakkaalleen vievän pienen nyytin käsivarsillaan turvaan, hän oli vannonut. Merilevään sonnustautunut nainen piteli tiukasti kiinni pojastaan, kun pakottautui jatkamaan juoksua. Suolainen sumu tiivistyi hänen otsalleen, josta ne valuivat hopeisina pisaroina poskille. Pelko suurta merta vastaan oli suuri, mutta rakkaus on suurempi, se voittaa pelon. Meri oli hylännyt hänet, oman haltijattarensa, ja kääntynyt häntä vastaan. Vieden häneltä mahtavat haltijan voimat, pakottaen hänet pakenemaan omaa kotiaan.
 Jylisevä musta aalto vyöryi heitä kohti, nainen puristi poikaansa tiukasti, kun veden henget kaatoivat hänet nurin. Henkien huuto ja kirkuna pauhasi naisen korvissa, suolainen ja pahuuden vääristämä meri oli myrkkyä veden haltijalle. Uupumus ja epätoivo paistoi hänen silmistään, kun hän taisteli virtoja vastaan päästäkseen takaisin pintaan.  Musta meri sekoittui yötaivaan kanssa ja valkeana loistava kuu oli ainoa keino löytää takaisin pintaan. Nainen nousi tyrskyistä pärskähtäen ja hapuili hiekkaa jalkojensa alla. Meren vimma voimistui ja ristikkäisvirtaus sai hänet vajoamaan takaisin syvyyteen. Meri puristui kasaan, kieputtaen vauhdilla avuttomia karkulaisia. Jännitys veden hengissä laukesi hetkellisesti, ja valtava aalto vei karkulaisia yhä korkeammalle. Nainen tunsi otteensa kirpoavan märästä nyytistä, ja hänen silmänsä levisivät, kun Meri riisti julmasti pojan hänen käsivarsiltaan. Nainen kirkui äänettömästi veteen, hädissään yrittäen tavoittaa poikaansa. Saatuaan haluamansa, veden henget nostattivat haltijattarensa ilmaan ja paiskasivat hänet raa'asti kalliota vasten. Heillä oli nyt poika.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kevyt kuin kyynel (prologi) 2015-11-21 10:43:10 Banshee
Arvosana 
 
3.0
Banshee Arvostellut: Banshee    November 21, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kaikkeahan ei tarvitse kirjoittaa auki, mutta nyt tuntuu, että olet jättänyt jotain kirjoittamatta. Tuot myös jokaisessa aluseessa uuden asian selittämättä vanhoja, lukijan voi olla silloin vaikea seurata.

Koitan avata mitä tarkoitan erottamalla jokaisen lauseen irralleen ensimmäisestä kappaleesta - ja esittämällä kysymyksen, joka lukijalle voi herätä. Jos seuraava lause tai lauseet eivät vastaa kysymykseen voi olla, että teksti on silloin sekavan.

Sininen valo välkähti ja valtava aalto huuhtoi mantereen halki. - Lukija: Mitä tapahtuu?

Pieni poika katsoi suurin silmin meren valtavaa voimaa, kuolleiden vedenhenkien silmitöntä raivoa. - Lukija: Miten Poika voi selvitä suuresta aallosta? Missä poika on, että näkee kuinka aalto pyyhkii kokonaisen mantereen yli - onko poika avaruudessa?


Pehmeät virtaavat kädet pitivät häntä tiukasti paikallaan, ja äidin lainehtiva levämekko riuhtoi tuulessa itseään vapaaksi. Lukija: Onko poika vedessä - miten hän sitten näkee koko meren raivon? Kenen kädet virtaavat, ovatkö kädet äidin? Missä poika on?

Vahva nainen kyyristyi, nousi pystyyn ja lähti juoksemaan. Lukija: Onko sama kuin äiti ja miten juoksee, jos kaikkialla on vettä?

Hänen jalkansa hakkasivat nilkkoihin ylettyvää vettä, kun hän pyrki kohti kaukaista metsän rajaa. Lukija: Onko tämä vahva nainen, äiti vai poika? Jos aalto oli niin suuri, että meni mantereen yli ja meri raivosi, niin miten vettä on vain nilkkoihin?

Meri keräsi voimaa uuteen iskuun, vetäytyen, kasvattaen jännitteitä. Meri oli valmis pyyhkimään nuo karkulaiset mennessään. Lukija: Ketkä ovat karkulaisia, poika, äiti, vahva nainen? Mitä tapahtuu, että meri pyyhkii useita kertoja mantereen yli nilkankorkuisella raivolla. Jos vettä on vain nilkkaan, niin miksi ihmisten pitää edes pelätä?


Tyhmensin nyt hieman ajatuksiani, ymmärsin kyllä, että poika ei näe kokonaista mannerta ja tuskin on avaruudessa, ja kyseessä oli vain ilmaisu, jolla kuvasit veden tuloa ehkä hiukan hassusti. Mutta jos silti ymmärrät, mitä tarkoitan. Sinun pitäisi olla tarkempi mittasuhteissa, mitä tapahtuu ja kuka tekee, että se on selkeää lukijallekin:)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS