Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kukkopilli 2020-12-15 16:02:44 Oriodion
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    December 15, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olipas kiva!

Eniten tykkäsin alusta, kun tutti vaihdettiin kukkopilliin. Mutta hyvin se jatkui siitäkin, ja kertoi mukavan tarinan Pietarin elämästä, jossa kukkopilli pysyi oleellisena osana, välillä vähän enemmän ja välillä vähemmän läsnä. Pipsa oli myös kiva, ja keskustelut äidin kanssa toi sopivasti pientä kränää mukaan, vaikka asiallisesti äiti taisikin sitten lopulta hyväksyä Pietarin valinnan.

Yksi hauska juttu. Kun Pietari nosti järvestä taimenen, hän pyytää Pipsaa valmistamaan uunilohta. Oliko tämä virhe vai hienovarainen vitsi? Ihan hauska, mutta jäi mietityttämään että oliko tarkoituksella mukana.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Järjestys 
Arska
December 16, 2020
Report this comment
Kiitos antamastasi palautteesta Oriodion.

Kukkopilli on näitä ehkä tyypillisimpiä pikkunovellejani. Kirjoiteltu jokseenkin hetken mielijohteesta nousseena tarinana, ilman isonpaa pohdiskelua tarinan sisällöstä. Jälkeenäin mietin, tuliko astuttua tällä jonkin hyvientapojen säännön yli tällä foorumilla. Liippaahan aiheen käsittely läheltä erotiikka-aihetta.

Tuo mainitsemasi uunilohi taimenesta on puhtaasti ajattelemattomuuden aiheuttama lapsus. Täällä isonjärven alueella, jossa itse kalastelen, on yleinen käytäntö rinnastaa taimen siihen jääkaudenreliikkiin, joka varsinainen lohi on.
Uunilohi väntyy meilläpäin niin sateenkaariraudusta kuin taimenesta, onneksi harvemmin aidosta reliikkikalasta.

Niin, huomaan palautteen tärkeyden kirjoittajalle myös tässä, kun pääsee hieman ruotimaan tekstiään kommentoinnin jälkeen. Ainakin minusta on mukavaa käsitellä aihetta sen jälkeen, kun lukija on antanut palautteen ja kertoo näkemyksensä.

Kiitos sinulle.
In reply to an earlier comment
Oriodion
December 19, 2020
Report this comment
Joo, hauskahan näistä on jälkeenpäin puhella.

Onkohan täällä jotain hyvien tapojen sääntöjä erotiikan suhteen, ei mitään virallisia kai ainakaan. No, tässä tarinassa se oli kuitenkin hyvin luontaisena pienenä osana kerrontaa ja Pietarin elämää eikä mitenkään erityisesti pompannut esiin.

Heh, kiva tietää eri kalojen nimityskultuureista. Itse pidän aina taimenen ja lohen erillisinä, vaikka kirjolohi (jota näköjään kutsutaan myös mainitsemaksesi sateenkaarirauduksi, pitipä tarkistaa asia) meneekin yleensä lohesta. Hassu juttu itse asiassa, tarkistin tämänkin asian, niin oikeastaan taimen on läheisempää sukua lohelle kuin kirjolohi.
In reply to an earlier comment
Arska
December 22, 2020
Report this comment
https://www.youtube.com/watch?v=a0Rf1S6Cf3A&t=1s&utm_source=uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=4-20

Tuossa mielenkiintoa itselläni nostattanut linkki siihen reliikkiin.
3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS