Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tarinalla on aina kaksi puolta 2018-03-14 07:25:39 Ryövärintytär
Arvosana 
 
3.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    March 14, 2018
  -   Kaikki arvostelut

Parasta tässä tarinassa on se, että meistä jokainen tuntee tai ainakin päällisin puolin tietää jonkun, joka käyttäytyy vähän omituisesti. Ei sillä tavalla, että pitäisi soittaa virkavallalle, mutta kyllin oudosti herättääkseen huomiota ja aiheuttaakseen supinaa naapureissa. Kuvaamasi tapahtumaketjun tuttuus on hyvällä tavalla karmivaa. Kerrot ja kuvailet mielestäni tosi sujuvasti ja teksti on kaikin puolin laadukasta. Aihekin on kiinnostava ja se on kirjoitettu sopivan napakasti.

Yksi tähti pois siitä, ettet ole mielestäni täysin tavoittanut sairaan mielen ajatuksenjuoksua ja tässä tarinassa sellaisten pienten juttujen esille tuleminen olisi ollut tosi tärkeää. Sairas ihminen ei aina tajua olevansa sairas ja oman pään sisällä tapahtumat näyttäytyvät sairaalle itselleen hyvin tavanomaisina ja järkevinä, vaikka ulkopuolisen silmissä tuollainen haahuilu on tosi hämärää, mutta sairas on kuitenkin sairas, ja olisit voinut luoda lisää mielenkiintoa kuvaamalla niitä pieniä solmuja ja kieroumia, jotka paljastavat, että ihmisellä ei ole kaikki kunnossa. Juuri ne seikat saavat ihmisen kysymään "miksi tuo tekee noin?". Toisin sanoen siis tämä vainoaja vaikuttaa vähän liiankin tavalliselta pystyäkseen oikeasti vahingoittamaan ketään. Se tekee tarinasta hiukan epäuskottavamman.

Toinen tähti pois siitä, että molempien henkilöiden 'äänet' olivat liian samanlaisia. Kun kuvailet kahden eri ihmisen ajatuksenjuoksua, kannattaa vähän muuttaa kirjoitustapaa. Meistä jokaisella on oma tempperamenttimme ja tapa ajatella ja toimia. Mielestäni olisit siis saanut hiukan selvemmin erottaa henkilöt toisistaan ja tuoda esiin eroavaisuudet kerronnan kautta. Emmehän me ajattele samalla rytmillä, emme käytä samoja sanoja sisäisessä monologissamme.

Kokonaisuutena idea on hyvä ja kerronta sujuvaa. Toivottavasti saadaan pian lukea sinulta lisää tekstejä. Hienoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS