Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Suomi-Neito 2018-02-21 07:22:19 Ryövärintytär
Arvosana 
 
3.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    February 21, 2018
  -   Kaikki arvostelut

Olipas hauskalla tavalla erikoinen teksti! Jos olisin lukenut tämän ilman otsikkoa, olisin saanut edetä aika kauan ennen kuin olisin osannut yhdistää neidon kohtalon Suomen historiaan ja kehitykseen aina Ruotsin ja Venäjän vallan alta monen mutkan ja surun kautta itsenäiseksi valtioksi. Sujuvaa, virheetöntä tekstiä. Trumpin ja Kim-Jong-unin nahina koulupihalla oli tämän astetta erilaisemman historian oppitunnin mieleenpainuvin kohta. Kuvaat hyvin tilanteen kehittymistä sivusta seuraavaa Suomi-neitoa, jolla ei ole asiaan osaa ei arpaa, mutta joka myöskin voi ajautua samaan myrskyyn jos ei pidä varaansa. Loppu oli myös hyvä ja sisältää viisauden, joka joskus tuppaa unohtumaan: emme voi tietää mihin päin lopulta päädymme, mutta toivottavinta olisi pysyä omalla polulla nokka päin tulevaa.

Yhden tähden otan pois luettelomaisuudesta. Jos kerronta olisi ollut värikkäämpää ja polveilevampaa, se ei olisi jäänyt niin oppikirjamaiseksi. Toinen tähti pois siitä, että paljastit otsikossa liikaa. Ajattele, miten hauskaa olisi ollut seurata näitä arvosteluja ja katsoa, kuinka moni tajuaa jutun idean selittämättä! Otsikon sisältämä paljastus söi jutusta sen herkullisimman osan: oivaltamisen riemun.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Vääpeli Y.
March 09, 2018
Report this comment
Kiitos kommenteista! Tällainen tuli mieleen ja kirjoitin ajatuksen pois päästä. Luettelomaisuuteen täytyy käyttää viilaa ja saada kulmikkuutta pois, oikeassa olet. Tekstin alunperäinen nimi oli pelkkä Neito. Luetutin tekstin muutamalla henkilöllä joille konteksti ei kuitenkaan auennut kuin vasta aivan lopussa, täten sydänverelläni lisäsin Suomi-etuliitteen. Olen pahoillani jos paljastin liikaa!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS