Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Peili Hot
 
Peili 2017-05-12 05:14:51 Ryövärintytär
Arvosana 
 
4.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    May 12, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Hyvä, sujuva teksti. Ensin ajattelin, että tämä on taas joku, jossa päähenkilö ei tiedä kuolleensa (ne ovat jotenkin amatöörimäisiä), mutta kyseessä olikin ikäkriisi. Parempi niin. Itse täytän tänä vuonna 40v. ja täytyy sanoa, että nautin suuresti tästä iästä, joten Doriksen myönteinen tapa suhtautua ikääntymiseen jättää hyvän mielen. Välillä tuntuu, että media oikein tyrkyttää naisille kriisejä, vaikka nämä itse eivät näkisi niihin mitään syytä.

Tuolla E. heitti ilmoille ajatuksen, että tämä olisi pakina, mutta minusta tämä ei sellainen ole. Äitini on kirjoittanut pakinoita lehteen jo vuosikaudet, joten se tyylilaji on tullut tutuksi. Tässä on selvä proosatekstin rytmi ja eteneminen, joskin aihe sopisi myös pakinaan. Pakinaksi tämä on kuitenkin liian pitkä ja viipyilevä. Tämä voisi vähän viilattuna sopia vaikka romaanin aluksi, miksei myös lopuksi.

Yhden tähden otan pois siitä, että tarinasta puuttui jännite. Tarinassa olisi saanut olla joku juju, vaikka joku yksittäinen juttu, joka heti alkuriveiltä jää kaivertamaan lukijan mieltä, ja teksti on ihan pakko lukea loppuun jo ihan sen takia, että tuo yksi juttu selviäisi. Tuossa muodossaan tarinan alusta asti oli päivänselvää, että joko päähenkilö on kuollut tai sitten hän käy läpi jotain psykologista mullistusta. Jonkun lisäjujun ujuttaminen lyhyeen tekstiin on loppujen lopuksi tosi helppoa. Hyvä teksti kumminkin, minäkin tykkäsin!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

May 12, 2017
Report this comment
Kommentoin tähän, että pakina tuli mieleeni naistenlehtimäisestä asetelmasta. Loppu vielä vahvisti sitä vaikutelmaa, ajattelin, että kirjoittaja pilailee tällaisen elämänmuutoksen kustannuksella. Tällainen aihe on niin kliseinen, että pienikin asetelmallisuus vie ajatukset ironiaan ja sarkasmiin, naistenlehtipsykologiaan.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS