Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Eila ja Ramppi 2017-02-25 06:57:40 Ryövärintytär
Arvosana 
 
5.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    February 25, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Tämä on ensimmäinen teksti, joka saa minulta täydet viisi tähteä, koska en kertakaikkiaan löytänyt siitä mitään vikaa. Se oli hauska, dialogi sujui luontevasti, tilannekuvaus oli kerrassaan mainiota.

Otsikoinnista jo aavistelin, että tämä voi olla joku Trump-parodia, teennäisestä hiuspehkosta ja oranssiin vivahtavasta ihonväristä tiesin, että sellainenhan tästä tosiaan tulee. Trump on persoona, joka herättää suurta inhoa, mutta se inho vähän pehmenee siitä, ettei hänelle voi olla nauramatta. Se kepeä huumori, jolla tässä tekstissä käsiteltiin Akun ja Eilan ensikohtaamista, on hyvin ominaista Trumpiin kohdistuneessa huumorissa. Minusta se kertoo siitä, miten voimakas tarve meillä on keventää Trumpin valtaannousun herättämää pelkoa. Jokainen tietää, että Trump on vaarallinen mies, mutta pelon ilmapiiriä on helpompi käsitellä huumorin kautta. Tässä tekstissä keventäminen vietiin jo niin pitkälle, että koko persoona tuotiin Suomen kamaralle Akuna.

Erityisesti pidin siitä, miten luontevasti dialogi sujui murteella. Minä en puhu murretta, enkä myöskään osaa sitä kirjoittaa, joten ihailen niitä, jotka siihen kykenevät.



Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Vääpeli Y.
February 27, 2017
Report this comment
Kiitos paljon! Joo kyllähän tässä herralle isolle herralle tehdään pientä ivaa. Trumpista, hänen valtaannousustaan ja sen jälkeisistä kommenteistaan sekä tempauksistaan olisi paljonkin mielipiteitä ja sanottavaa, mutta tämä ei ehkä ole niille paras foorumi. Kuten kerrot, huumori on selviytymiskeino ja sitä se on koko ihmishistorian sivun ollut. Mitä rankemmat työt sen rankempi huumori, niinhän se menee. Trumpille ivailua ehkä vielä parantaa se, että herra ei itse sitä kestä (toki on häviävän pieni mahdollisuus, että tämä tekstipätkä hänen silmiin/korviin ajautuu, mutta yleisesti) ja sehän vain lisää vettä myllyyn.

Kuten amerikkalainen humoristikirjailija Erma Bombeck aikanaan sanoi: "When humor goes, there goes civilization."
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS