Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuollut kaupunki 2016-07-04 20:56:00 nick53
Arvosana 
 
4.0
nick53 Arvostellut: nick53    July 04, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Oli kiinnostava teksti, jopa minäkin jaksoin lukea koko jutun. ”Uskallanko astua kohti aurinkoa.”, ihmettelin vähän että mitä uskaltamista siinä on, eihän aurinkoon törmäämisvaara ole lähelläkään. Ja toisaalta, kun tuli kylmä, ihmettelin että auttaako aurinkoon päin kävely siltikään (koska se välimatka ei kävelystä paljon lyhene).

Luulen etteivät sairaalareissuilta tähän saakka välttyneet ymmärrä tippatelinettä saati kanyyliä. No, olet kyllä selittänyt tippatelinettä mutta se voi olla vaikea hahmottaa jos ei ole moista keksintöä koskaan nähnyt.

Tippateline on teline jossa on alla pyörät ja jota siten voidaan liikutella pitkin sairaalan käytäviä. Telineessä on koukkuja noin parin metrin korkeudessa, ja niihin voidaan ripustaa lääkepulloja ja pusseja joista sitten valutetaan letkulla lääkettä potilaan verisuoniin. Verisuoneen liittymistä varten työnnetään potilaan verisuoneen ontto neula jossa on liitin letkua varten, ja tämä on nimeltään kanyyli. Kanyyli teipataan kiinni potilaan ihoon. Tippateline parkkeerataan tyypillisesti potilaan sängyn viereen, joten se on usein ensimmäinen esine josta ylösnousua hamuava potilas saattaa yrittää ottaa tukea.

Ja ihmettelin sitäkin miten joku tarttui kahdella sormella ranteen sisäpuolelle ja yhdellä ulkopuolelle (se viimeksimainittu sormi lie ollut peukalo?). (Asiaankuulumaton vitsi: ”Sormi joka painaa selkäänne on pistoolin piippu!”)

Jos kanyyli oli lääkeaineiden tiputtamista varten, niin lienee ollut laskimossa. Sitäkin vähän mietin, että pystyykö laskimossa olevan vuodon avulla tekemään itsemurhan, ainakaan vuoto ei ole niin rivakkaa kuin olisi valtimosta.

No hyvä kirjoitus enivei niinkuin jo edellä mainitsin (en minä huonoja kirjoituksia lähde tälleen pohdiskelemaan...).

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS