Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
häntä perässä 2016-03-03 08:27:41 E.
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: E.    March 03, 2016

Idea pakinassa on oikein hyvä. Hännällisten ihmisten elämän pohtiminen antaa paljon mahdollisuuksia pakinassa. Teksti on kuitenkin vielä viimeistelemättömän tuntuinen.

Pakina hyötyisi yhtenäisestä linjasta, nyt tulee tunne vain hajanaisista, mieleen tulleista yksityiskohdista, jotka on kirjoitettu peräkkäin. Pakina voi olla esimerkiksi tarina: hännällinen mies ja nainen lähtevät töihin ja mitä sitten tapahtuu tms. tai sitten yksityiskohdat yhdistyvät teeman tasolla. Nyt olet vain poiminut erilaisia yksityiskohtia, joista osa ei tunnu uskottavilta, esimerkiksi se, että häntä likaantuu. Eivätkän koirien, kissojen tai muidenkaan eläinten hännät likaannu. En myöskään pitänyt siitä, että häntä liitetään yhteiskunnan säästötalkoisiin. Jos haluat kirjoittaa yhteiskunnallisen pakinan miten häntä säästäisi yhteiskunnan varoja, niin koko tarinan tulisi keskittyä siihne. Tällaisen teeman ympärille keskittyvä pakina pitäisi tehdä pisteliäämmäksi kuin tämä pakina - siinä siis yksi mahdollinen kehityssuunta.

Oikeinkirjoituksessakin löytyy petraamista. Yhdyssanavirheitä on noepasti katsoen vain pari (puolestapuhuja, digitaali-ihminen), mutta lausetasolla löytyy kapulakielisyyttä, mikä häiritsee lukemista. Pyri pitämään lauseet yksinkertaisina tai helppolukuisina, älä pyri ilmaisemaan kertomaasi asiaa "hienosti", koska silloin mukaan tulee kapulakielisia ilmauksia kuten kaiken kaikkiaan, näin ollen, henkilökohtaisesti, negatiivisen vastavirran häntiä kohtaan jne. Tällaisia elementtejä käytetään pakinassa vain, jos ko. virallisen kapulakielen kustannuksella halutaan pilailla. Jos se oli tarkoituksesi, niin koko pakinan tulisi olla teemankin tasolla samaa tyyliä.

Vaikka listasinkin paljon puutteita, niin tykkäsin kuitenkin ideasta ja osa ilmiöistäkin oli hauskoja. Esimerkiksi masentuneiden häntä ja hännän käyttäminen lepuuttamiseen. Tarinamuotoon vaihtamalla saisit ehkä tästä helpoiten hauskemman pakinan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 

March 09, 2016
Report this comment
kiitos arvostelusta.

Idea oli kirjoittaa ns. hauska yhteenveto häntien puolesta, missä asioiden todenperäisyys ei ole pääsasia, esim hännän likaantuminen. :)

Tarkoituksena oli myös pilailla ''kapulakielen'' kustannuksella, kuten itse ilmaisit, mutta ilmeisesti olen siinä epäonnistunut :) Osaatko sanoa miten saisin pakinaa muutettua , jotta se olisi alusta loppuun samaa tyyliä? Tarkoitatko sanavalintojen muuttamista?

Kiitos!
In reply to an earlier comment

April 01, 2016
Report this comment
Kyllä, tarkoitan sanavalintojen muuttamista. Lainaa pakinakokoelmia kirjastosta ja katso sieltä mallia. Virastokielen parodiointi on yksi tavallisimpia keinoja pakinassa.
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS