Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut häntä perässä
QR-Code dieser Seite

häntä perässä Hot


Minä olen yrittänyt elämäni aikana kasvattaa itselleni viidettä raajaa. Rajaa, johon meillä homosapieeneilla on luonnollisesti kaikki valmiudet hankkia lisäke, mutta jostain syystä luontoäiti on päättänyt olla sitä sinne lisäämättä. Sille raajalle on jätetty oikein kunnolla tilaakin ja jopa kovaa luutakin tukemaan. Se on häntänä tunnettu lisäke, joka ei meillä ihmisillä valitettavasti kovin usein esiinny.


Olen vuosien mittaan häntien käyttökelpoisuutta tutkinut ja henkilökohtaisesti päätynyt siihen tulokseen, että kyllä elämästä tulisi jännittävämpää, jos meille ihmisillekin pistettäisiin hännät perää pitämään.


Häntien avulla ihmisten tasapainoaisti parantuisi huomattavasti. Jos kansalla olisi viides raaja tasapainon tukena, ei kömmähdyksiä tai muita lipsahduksia sattuisi läheskään yhtä useasti. Vanhusten elämänlaatu nousisi kasvuun ja taaperot olisivat kaksin jaloin juoksemassa jo ennen 1-vuotis syntymäpäiväänsä. Kun onnettomuuksien riski kääntyisi jyrkkään laskuun, hoitajien sekä lääkäreiden määrää voitaisiin leikauttaa runsaalla kädellä. Tämä tarkoittaisi tietysti suurta helpotusta myös yhteiskunnallemme jatkuvan lääkäripulan puskiessa päälle.


Suomessa hännälle olisi suurenmoista käyttöä myös mielialahäiriöiden arvioinnissa. Tiesitkö, että suuri osa suomalaisista kokee jonkinlaisia masennuksen oireita pimeiden talvikuukausien aikana, mutta vain murto-osa hankkii niihin apua. Jos Suomalaisilla olisi hännät, ammattiauttajat pystyisivät bongaamaan masentuneet kansalaiset jo katukuvasta, sillä häntä roikkuisi koipien välissä kuin ruskea, mädäntynyt banaani. Tällöin ei kenenkään tarvitsisi väkisin mennä vastaanotolle itseään häpäisemään, vaan tulisi apu ulkopuolelta juuri, kun sitä eniten tarvittaisiin.


Häntien avulla säästettäisiin yhteiskunnassa myös tuolien rakennuksessa, sillä häntään nojaaminen lepuuttaisi jalkoja mukavasti. Lisäksi rahaa säästyisi housujen ompelussa, sillä kangasta tarvittaisiin nyt vähemmän.


Optimisen ja ennakkoluulottoman asteeni ansiosta, en alkuun tullut ajatelleeksi hännistä koituvía haittapuolia. Tarkemman tutkinnan tuloksena, huomasin kumminkin muutaman ongelman suuressa häntäsopassa.


Hännän jännittäminen ylhäällä kokonaisen päivän ajan on raskasta hommaa. Sitä ei kovin kauan vahvimmatkaan yksilöt jaksa. Hännän laahaus taas tarkoittaa likaista häntää, jota pitäisi koko ajan olla pesemässä. Kauppialle, museoille ja myymälöiden omistajille tämä tuottaisi tietysti päänvaivaa, sillä kuraa valuisi häntien mukana sisään yhtä mittaa.


Häntiä alettaisiin pesemään ennen sisätiloihin astumista. Kenkämaton viereen saapuisi häntäkuppi, johon ihmiskunta kastaisi häntänsä. Häntien pesupistehuoltaja vastaisi puhtaasta vedestä ja käytännön kysymyksistä. Työttömät lääkärit ja hoitajat saisivat näin ollen pientä lisätienestiä.


Erityistä ongelmaa häntä aiheuttaisi pakkoliikkeistä kärsiville ihmisille. Neljän raajan lisäksi heillä olisi nyt yksi lisää tuskaa aiheuttamaan. Häntä heiluisi sinne ja tänne ilman minkäänlaista kontrollia. Pienissä tiloissa tai ihmisten lähettyvillä se aiheuttaisi vaaratilanteita. Väliaikaisesti pakkoliikkeiset ihmiset, eli alkoholisoituneet, olisivat hekin vaarana yhteiskunnalle häntiensä takia.


Koulukiusaamisesta tulisi entistä helpompaa. Hännästä vetäminen sekä muut viidennen raajan kiusaamismuodot yleistyisivät. Nykyajan digitaali ihmiset myös astuisivat toistensa hännille yhä useammin näpytellesään älypuhelimiansa. Katutappelut saisivat näin helpommin alkunsa. Väkivältaisuus lisääntyisi yhteiskunnassa.


Kaiken kaikkiaan, olen minä vieläkin häntien puolesta puhuja. Olen huomannut häntien haittapuolet ja ymmärrän negatiivisen vastavirran häntiä kohtaan. Arvostan mielipiteitä molemmin puolin ja pyydänkin teitä, hyvät lukijat, ottamaan kantaa häntä-aiheeseen. Lisäksi, jos siellä ruudun takana jollain on kokemusta hännistä vähän enemmänkin, en pahastuisi muutamasta kasvatukseen liittyvästä vinkistä.

Kiitos

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
häntä perässä 2016-03-03 08:27:41 E.
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: E.    March 03, 2016

Idea pakinassa on oikein hyvä. Hännällisten ihmisten elämän pohtiminen antaa paljon mahdollisuuksia pakinassa. Teksti on kuitenkin vielä viimeistelemättömän tuntuinen.

Pakina hyötyisi yhtenäisestä linjasta, nyt tulee tunne vain hajanaisista, mieleen tulleista yksityiskohdista, jotka on kirjoitettu peräkkäin. Pakina voi olla esimerkiksi tarina: hännällinen mies ja nainen lähtevät töihin ja mitä sitten tapahtuu tms. tai sitten yksityiskohdat yhdistyvät teeman tasolla. Nyt olet vain poiminut erilaisia yksityiskohtia, joista osa ei tunnu uskottavilta, esimerkiksi se, että häntä likaantuu. Eivätkän koirien, kissojen tai muidenkaan eläinten hännät likaannu. En myöskään pitänyt siitä, että häntä liitetään yhteiskunnan säästötalkoisiin. Jos haluat kirjoittaa yhteiskunnallisen pakinan miten häntä säästäisi yhteiskunnan varoja, niin koko tarinan tulisi keskittyä siihne. Tällaisen teeman ympärille keskittyvä pakina pitäisi tehdä pisteliäämmäksi kuin tämä pakina - siinä siis yksi mahdollinen kehityssuunta.

Oikeinkirjoituksessakin löytyy petraamista. Yhdyssanavirheitä on noepasti katsoen vain pari (puolestapuhuja, digitaali-ihminen), mutta lausetasolla löytyy kapulakielisyyttä, mikä häiritsee lukemista. Pyri pitämään lauseet yksinkertaisina tai helppolukuisina, älä pyri ilmaisemaan kertomaasi asiaa "hienosti", koska silloin mukaan tulee kapulakielisia ilmauksia kuten kaiken kaikkiaan, näin ollen, henkilökohtaisesti, negatiivisen vastavirran häntiä kohtaan jne. Tällaisia elementtejä käytetään pakinassa vain, jos ko. virallisen kapulakielen kustannuksella halutaan pilailla. Jos se oli tarkoituksesi, niin koko pakinan tulisi olla teemankin tasolla samaa tyyliä.

Vaikka listasinkin paljon puutteita, niin tykkäsin kuitenkin ideasta ja osa ilmiöistäkin oli hauskoja. Esimerkiksi masentuneiden häntä ja hännän käyttäminen lepuuttamiseen. Tarinamuotoon vaihtamalla saisit ehkä tästä helpoiten hauskemman pakinan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
häntä perässä 2016-02-28 15:59:12 viskisieppo
Arvosana 
 
3.5
viskisieppo Arvostellut: viskisieppo    February 28, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli hyvä. Aihe oli mukavan sekoboltsi.

"1-vuotis syntymäpäiväänsä", voisi kirjoittaa kirjaimin. Muuten ihan menevää tekstiä, vaikka voisi ehkä läpi vielä käydä ja tarkistaa.

Myös voisi vielä palata siihen, kun päähenkilö kertoo alussa, että on yrittänyt itse kasvattaa häntää. Tai sitten ottaa se ajatus pois siitä kokonaan.

Mutta hyvä oli.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS