Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Presidentti osa 1 2015-09-01 09:06:00 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    September 01, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiintoisa ja hieman kantaaottavakin tarinanaloitus. Tekstin loppupuolesta mieleeni tuli jostain syystä sellainen kasarileffa kuin Niilin jalokivi - räjähdyksiä ja poliittista sekamelskaa, seikkailumielessä, on kummassakin.

Tekstiä on helppo seurata, mutta se on hitusen jäykänpuoleista. Siihen ongelmaan suosittelen lukemaan tekstiä ääneen, vähän kuin makustelemaan sitä, sekä suosimaan joillekin sanoille sulavampia synonyymejä. Novelli tarvitsee vielä jonkin verran oikolukua. Silmiini pistivät nuo tietyt lauseenaloitukset, jotka alkoivat pienellä alkukirjaimella.

Sitten ajatuksia itse tarinasta. Takerruin muutamiin sivuseikkoihin. Yllätyin, kun mainitsit, että päähenkilö on vasta 16-vuotias poika. Sitä ennen kuvittelin, että kyseessä on varmaan keski-ikäinen mies. Noh, ei siinä mitään kun kerrot päähenkilön iän kuitenkin pian ensikättelyn jälkeen. :D

Sitten aloin miettimään, miten 16-vuotiaalla, hylätyllä pojalla on varaa lähteä matkalle kauas ulkomaille. Ajattelin, että ehkä tämä on perinyt vanhempansa, mutta tekstin edetessä jouduin luopumaan tuosta ajatuksesta.

Päähenkilön ystävän repliikit loppupuolella olivat myös vähän kummat. Esim.
"-No miksi sinä asut yksin.Kuoliko ne siun vahemmat?"
"-Aikamoista kyllä, minä ja minun tyttöystävä asutaan vuokralla pienessä kämpässä, ja meillä menee oikein hyvin. Oletkos sinä Samuel muuten ollu likan kanssa?"
Kun luulin, että kaverukset tuntisivat toisensa paremmin. Erikoisempaa lähteä matkalle jonkun sellaisen kanssa kahdestaan, jota ei tunne erityisemmin hyvin...:/

Juoni etenee kuitenkin hyvässä tempossa ja on vauhdikas. Toivoisin vielä jatkossa lisää syventymistä henkilöhahmoihin ja miljööseen, vähän tunnelmointia lisää, kiitos. Alkuosan loppu menee mukavan "elokuvamaiseksi", kun nuoresta jannusta halutaan presidenttiä ja sehän lupailee mielenkiintoista jatkoa...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
112911
September 03, 2015
Report this comment
Kiitos paljon asiallisesta arvostelusta. Olet oikeassa, tarina on vähän sekava, ja kysymyksiä tulee paljon, mutta juuri se on tarkoitukseni. Tuo on kysymysalku, eli herätän paljon kysymyksiä, jolla pyrin houkuttelemaan lukijaa lukemaan myös muut osat. kaikki nuo omituisuudet, mitä on ensimmäisessä osassa, selviävät muissa osissa.
Hyviä lukuhetkiä.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS