Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mari viettää mielekkään päivän rannalla 2015-08-12 19:41:35 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    August 12, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava, lämminhenkinen ja kiireetön tarina Marin mielekkäästä rantapäivästä. Tekstiä luki vaivattomasti ja tunnelma on aurinkoisen onnellinen.

Tuntuu siltä, että novellin ydin on tunnelmointipuolessa. Paikoin onnistut kivasti, mutta kokonaisuus voisi olla jotenkin samaistuttavampi tai kiintoisampi. Komppaan Bansheeta - kuvaus unelmaperheen ihannerantapäivästä vailla mitään sen kummempaa jujua ei kosketa lukijaa. Tarinaa lukiessa toivoi joka välissä, että jotain tapahtuisi. Koska mitään ei kummiskaan tapahdu, teksti on jokseenkin pitkäveteistä seurattavaa. Ainakin itse toivoisin tähän lisää menoa ja meininkiä sekä lisää pituutta, jossa voisi syventyä hahmoihin paremmin.

Lisäksi teksti toimisi paremmin opettavana satuna. Satu, joka kertoo esim. siitä, miten limsanjuonti kuluttaa hampaita tai vaihtoehtoisesti miten tärkeää on suojautua auringolta, toisi tekstiin kaivattua pointtia.

Vaihtaisin näiden kahden lauseen paikkoja "Sedimentin kauniin siniseksi värjäämä järvi aukeni yhtäkkiä heidän eteensä, kun tie nousi viimeisen kukkulan päälle ja alkoi laskeutua kohti järven rantaa" ja "Perhe Jarvidson ei ollut käynyt järvellä vuosikausiin" koska mielestäni aloitus toimisi paremmin niin päin.

Tarinan lopetuksesta on myös sanottava, että se oli omaan makuuni ylionnellinen. Liikaa hymyilyä ja naurua. Korninpuoleista.

Muuten novelli toimii kevyenä ja huolettomana kesätarinana.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
peka
August 13, 2015
Report this comment
Kiitos palautteesta Taruh!
Olet kyllä ahkera palautteiden antaja! :) Kuten Bansheellekin vastasin, palautteellasi on minulle enemmän arvoa kun luultavasti arvaat.

Kirjoitan tarinan satu version myöhemmin. Alku tulee olemaan sama mutta loppu muuttuu. Tarinan nimikin muuttuu. Itseasiassa tämän tarinan nimeen tuli painovirhepaholainen, kun se oli ainoa rivi mitä en kopioinut suoraan tekstinkäsittely ohjelmasta, vaan kirjoitin käsin. Piti olla "Mari viettää mielekkään hetken rannalla". Kuulostaa pieneltä muutokselta, tiedän. :)

PS. Jatkonovellisi Grayvedge on mulla luettavana ja kesken. Annan palautetta kun on aikaa lukea loppuun.

Kiitos vielä.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS