Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
TUURIN VALTA (jatko tuuria kerrakseen) 2013-04-20 10:09:49 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 20, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei kotikirjailija!

Harmittaa, kun joudun taas pahoittelemaan viivästynyttä palautetta! Oma kirjoitustyö vie niin paljon aikaa, että on tullut tätä hieman laiminlyötyä.

Asiaan. Persoonallinen kirjoitustapasi ei ainakaan ole kadonnut minnekään! Novelliasi on todella mukava lukea! Juoni etenee tasaisen varmasti ja itse asiassa jo odottelinkin, että kauanko kestää että vouti saa kenkää! :D

Muutamia huomioita.

Alkuun pikkuinen pilkkujuttu.
Kirjoitat, "Tibsy selitti ja kertoili sitten perunan viljelystä...".
Ajatukseni, "Tibsy selitti, ja kertoili sitten perunan viljelystä...".
Vastaavia oli muutamia muitakin tekstissä, eli virkkeen lauseiden väliin pilkku.

Muutamassa kohdin jouduin lukemaan pari kertaa selvittääkseni, mitä oikein halusit kertoa.
Kirjoitat, "...hopeakuusten alla seisoi kahdeksan toista metriä korkeita olkitötteröitä.".
Mielestäni virke on hieman vaikeasti ymmärrettävä ja ohessa ajatukseni.
"...hopeakuusten alla seisoi kahdeksan, hieman toista metriä korkeaa, olkitötteröä.".
Eli pilkutin ja lisäsin pikku määreen, jotta virke olisi selkeämpi. En tiedä onnistuinko, mutta ajatuksena.

Tunnut todella tietävän mistä kirjoitat. Maalaisjärki tunkeutuu tekstistä lukijan naamaan ja olet selvästi perillä siitä, mitä metsästä saa ja miten ennen on elelty! :D

Tobiaksen kanssa käyty dialogi oli hyvä, ja kuitenkin jossain vaiheessa en heti tajunnut, että Tuuri ja Tabias eivät olleetkaan enää kahden. Tähän mielestäni vaikuttaa myös kappalejako, joka selvästi kertoisi, että yksi tapahtuma loppui ja toinen alkoi.

Reiluun rangaistuksenjakoon tottuneena ja se, että kaikissa novellin rikoksissa oli selkeä, työllä korvattava linja, koin lukijana (ja myös miehenä), että raiskauksesta oli jopa kohtuuton rangaistus. Tuli sellainen tunne, että nyt hypättiin henkilökohtaiselle alueelle :D En väitä, että olisin raiskaajien puolella, mutta että kassit narikkaan...
Olet kirjoittanut erinomaisesti ja "reilusti". Novellista huokuu kaipuu tasa-arvoisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Kuitenkin mainitsemani rangaistus tuntui siltä, että kirjoittajan objektiivisuus katosi. Kustannustoimittajani sanoi minulle, että kirjoittajan tulisi pyrkiä säilyttämään objektiivinen linja. No joka tapauksessa en tiedä miten henkilökohtainen aihe Sinulle on ja voin sanoa, että ainakin raiskaaja sai ansionsa mukaan! :D

Yksi kapppale oli sekava. Kopioin sen tuohon alle, enkä useasti luettuani saanut siitä tolkkua.
Kirjoitat, "Syynä sanoihin oli se, että kapteenin into sammunut, eikä kreivittären käskyjä enää toteltu yhtä vikkelästi kuin aluksi. Käytännön töistä vastuun sai puolen tusinaa palvelijaa. Heidät valittiin arvalla niistä, joista hovimestari halusi päästä eroon. Ohjeeksi annettiin, ettei torppia saanut verottaa vaan ruoka oli ostettava tai pyydystettävä.".
Tämän tarkotus jäi minulle hämärän peittoon.

Sinulla on edelleen mieletön taito heitellä vertauksia, jotka saavat ainakin minut hymyilemään. Alla mielestäni yksi parhaista!
"– Nuohan on laihempia kuin orjan aasi keväällä."
Aivan huippua!!! :D Hyvä!

Kiitos taas mahtavasta tarinasta! Tuurin touhuja on ollut ilo seurata!!!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

April 20, 2013
Report this comment
kiitos sekavan pätkän löytymistä. Osa sotkusta johtuu kun liittelen eri versioita yhteen enkä tarkistruksssa huomaa ylimääräistä, väärin liitettyä kohtaa tai poistoa.
Jatus oli se, että kapteeni, joka oli alkanut vöittää tuurille vastaan, sai lähte saattelemaan naisia. Töistä, eli rouvien passaamisesta ja hevosen hoidosta vastasivat laiskoista palvelijoista arvalla valitut tyypit. Tuuri kuvaamaan aikaan oli tavallista että matkustelevat aateliset ryöstivät tienvarren torpista eväät ja elikot. Siitä maininta, ettei torppia saanut verottaa, eli ruoka oli ostettava tai maksettava. Yritän korjata virheeni kun kokoan Tuurista romaanin.
Arvostelusi ja korjaushdotuksesi ovat todella antoisia ja varteenotettavia. Kiitos
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS