Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Fånga Kräftor 2014-10-19 05:07:12 liskomies
Arvosana 
 
2.5
liskomies Arvostellut: liskomies    October 19, 2014
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Outo tarina. :D

Pakko myöntää, että outous kiehtoo minua, mutta novelli kompastuu siihen, että henkilöt jäävät lukijalle aivan liian etäisiksi, jolloin teksti ei puhuttele, eikä henkilöiden kohtalo juurikaan kiinnosta. Saattaa johtua osin siitä, että lyhyehköön tarinaan on tungettu ainakin viisi näkökulmahenkilöä. Se ei sinänsä ole ongelma, päin vastoin, tuollainen nopeatempoinen "musiikkivideoleikkaus-tyyppinen" -kerronta on joskus toimivaakin. Edellyttäen, että kirjoittaja onnistuu loihtimaan jokaisen näkökulmahenkilönsä riittävän "eläväksi" ja kiinnostavaksi parilla virkkeellä.

Kielesi on sinänsä hyvää ja värikästä kielikuvineen, mutta lukemista häiritsi jakuva Suvi Härksen hokeminen. Eikö välillä voisi käyttää pronominia, ja esittelyvaiheen jälkeen Suvi Härkönen olla pelkästään Suvi? Tai näkökulmasta ja henkilöiden välisestä suhteesta riippuen Härkönen?

"Suvi Härkönen vaikutti siltä, kuin voisi haukata annoksen meri-ilmaa keuhkoihinsa, jos olisi hengittääkseen." Virke on ristiriitainen siinä mielessä, että se antaa lukijan olettaa Suvin olevan kuollut (zombie), mitä hän ei ole. Kalatkin hengittävät.

Potentiaalia novellissa on runsaasti, ja mielikuvitusta sinulta löytyy, joten pienellä hiomisella saat tästä loistavan novellin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
P. Ruhola
October 19, 2014
Report this comment
Kiitoksia palautteesta kaikille.
Tarkoituksenani ei ole muokata näitä tekstejä kommenttien perusteella, jotta niistä saisi "parempia". Nämä olivat molemmat vain ajatuksen virtaa ja leikittelyjä erilaisilla asioilla. Erityisesti Hemmon tarina sisälsi todella paljon virheitä ja hieman harmitti, kun se tuli lätkäistyä luettavaksi oikolukematta.
Hyvin sai Liskomies liikaa kikkailevan ja lukijaa tahallisesti ärsyttävän kirjoittelijan kiinni ristiriidan sisältävästä lauseesta.

Seuraavaksi julkaisen ihka oikean tarinan. Saatan joutua tinkimään outoudesta hieman. Näissä kahdessa tosielämän havaintojen ja stereotypioilla leikittelyn ristiriitos-lyhytelokuvissa esiintyneillä hahmoilla saatan joskus vielä jotain tarinaa värittää.

Hei vaan kirjoittelijat laidasta laitaan. Saatan innostua myös teidän juttujanne joskus kommentoimaan. Näppäilemisiin.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS