Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Olenko rasisti? 2019-02-09 11:32:03 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    February 09, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Oletko siis rasisti?

Kysymykseen suora vastaus: Tuon kirjottamasi perusteella en sanoisi sinua rasistiksi. Ennakkoluuloinen luultavasti pikemminkin. Ennakkoluulot perustuvat niihin mielikuviin, joita on syntynyt siitä informaatiosta, jota on tarjolla ollut. Enkä puhtassa ennakkoluulossa näe mitään pahaa. Siitä pääsee eroon hankkimalla lisää tietoa ja mahdollisiman monipuolisesti.

Näissä etnisissä ryhmissä, joita meillekin on rantautunut, on aivan erinomaisen hyviä ja kaikin puolin esimerkillisiä ihmisiä. Joskin heillä on oma kulttuurillinen taustansa, jonka ohjeistamana he suhtautuvat moniin asioihin toisin kuin me olemme täällä tottuneet. Asia, joka aiheuttaa kummastusta ja vääriä johtopäätöksiä, vaikka heille kyseessä ovat normaalit arkirutiinit.
On tietysti myös tuohon joukkoon mahtunut niitä, joiden omat käsitykset käyttäytymistavoista heille vieraassa kulttuuriympäristössä ovat pahasti ristiriitaisia medän lakiemme ja normiemme kanssa. Juuri tämä osa on se, joka aiheuttaa koko monikulttuurisen turvapaikanhakijayhteisön leimautumisen kantaväestön silmissä. Heidän uskonnollisen moraalikäsityksen mukaan ei ole mitään väärää siinä, että vääräuskoisia käytetään rikollisella tavalla hyväksi.
Mistä moinen käsite on juurtunut vanhakantaiseen islamkäsitykseen? Itse olen ajatellut niin, että ehkä keskiaikaiset ristiretket, joiksi katolisen kirkon nimissä tehtyjä ryöstöretkiä nimitettiin ovat voineet osaltaan vaikuttaa. Eiköhän noilta ajoilta liene peräisin kirkkojen valtaisat omaisuudet+

No, meni vähän aiheesta ohi. Ennakkoluulot siis. Ne eivät vielä riitä mielestäni osoittamaan ketään rasistiksi. Sitten, kun mennään levittämään niitä ja suunnataan toimenpiteitä niitä ryhmiä vastaan, jotka ennakkoluulojen kohteina ovat, sitten aletaan jo olla rasismin äärellä.

Ei pidä lähetä olettamaan, ettei noita ennakkoluuloja ole myös niiden kohteena olevissa. Kyllä heillä oma käsityksensä on kantaväestöstä ja monesti se käsitys muodostuu juuri jonkun pienryhmän tai joidenkin yksilöiden antamasta kuvasta. Siksi useat heistä pitävät meitä rasistisena kansana. Olemmeko me ansainneet tuon käsityksen?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS