Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Sosialismi 2019-02-05 13:37:48 Sabe
Arvosana 
 
N/A
Sabe Arvostellut: Sabe    February 05, 2019
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Toisaalta voidaan kysyä, olisiko tukien laskemisesta sitten kuitenkaan mitään todellista rahallista hyötyä? Hyötyykö valtiontalous siitä, että työttömät ajetaan kadulle, koska ei ole varaa asuntoon? Enkä tämän lieveilmiöt syrjäytyminen, rahaongelmat ja ruokajonot? Pahimmassa tapauksessa rikollisuuden nousu? Siirtyykö raha sosiaalituista sitten vain polisiin rahoittamiseen?

Toisaalta ymmärrän, että progressiivisessa verossa on ongelmansa ja se voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa osaavien työntekijöiden maastamuuttoa, mutta on hyvin ratkaisevaa, mistä progressiivisen verotuksen kevennyksen myötä menetyt verotulot sitten otetaan. X - Y voi tehdä X:stä suuremman, mutta pitää myös huomioida Z. Progressiivista verotusta voitaisiin keventää, mutta tätä summaa ei tulisi vähentää tuista. Meillä uppoaa rahaa ihan tarpeeksi kyllä turhiin yritystukiin ja muihin hyvävelijärjestöihin.

Esimerkiksi ansiotulojen verotusta voitaisiin siirtää vaikkapa pääomatuloihin ja muihin ansaintatapoihin ja näin tasotettaisiin verotulojen lähteitä. Nykyinen systeemi aiheuttaa sen, että oikeasti rikkaat ihmiset onnistuvat verosuunnittelulla välttämättään ansiotulot kokonaan, ja tienaavat rahansa muuta kautta, jolloinka niistä ei makseta läheskään niin paljoa veroa.

Ja näin henkilökohtaisemmalla tasolla, en ole koskaan ymmärtänyt sitä valitusta, että kovasta palkasta pitää maksaa paljon veroa. Jos vaikka 100 000 kuukausituloista menee 50 % veroa, niin voi voi. Tosi harmi, että voi ostaa uuden Audin vain toka toinen kuukausi. Jos itse tienaisin tollasia summia, voisin hyvin vaikka lahjoittaa vielä tosta netosta ainakin puolet hyväntekeväisyyteen. Maailmassa on kyllä ihan tarpeeksi kapitalistien unelmamaita, joihin voi muuttaa, jos ei kiinnosta kantaa vastuuta vähävaraisista.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS