Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kirja-arvostelu: Joonas Konsting: Vuosi herrasmiehenä Vol.1. Lukematta paskaa 2018-02-06 08:45:54 Yaman
Arvosana 
 
3.5
Yaman Arvostellut: Yaman    February 06, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstisi on sujuvaa ja minun mielestäni miellyttävää lukea. Osaisinpa itsekkin. Olisin jättänyt pois alusta kaiken, joka kertoo sinun mieltymyksistäsi lukijana tai siitä kuinka vaikeaa sinun oli kirja saada. Ei lukijaa kiinnosta. Hyppää mieluummin suoraan aiheeseen ja käsittele sitä enemmän.

Esität muutaman mielenkiintoisen ajatuksen/kysymyksen tekstisi loppupuolella:

"Pyrkimys johonkin suurempaan kuin mitä on, lienee jokaisen herrasmiehen sisällä oleva kamppailu, joka lopulta pitää heidät heidät herrasmiehinä."

"Niin ihailtavana kuin pidänkin sitä, että joku tavoittelee kohteliasta ja sujuvan mielyttävää käytöstä, syyt siihen jäävät jotenkin pintapuolisiksi. Lukijalle herää suorastaan kysymys, onko ritarillisuus vain uusin villitys yhteiskunnan valtavirtaa vastaan, veganismin, paleodietin ja vihreätukkaisuuden tultua yleisesti hyväksytyiksi. Yhteiskkunta joka hyväksyy kaiken tekee vaikeaksi olla toisinajattelia."

"Mieleenkiintoisen historia pläjäyksen sijaan pitäisin kirjan suurimpana ansiona kykyä herättää keskustelua, vaikka sitten punk asenteella. Haluammeko kasvattaa lapsemme olemaan sitä mitä he haluavat vai pyrkimään johonkin korkeampaan hyveeseen."

Nämä ovat mielestäni terävintä otantaa tekstistäsi. Ja toisaalta ristiriitaisinta, koska käsittääkseni kyseessä on kirja-arvostelu. En ole lopulta varma onko kyseessä kirjoittajan oma pohdinta, vaiko otantoja kirjan teemoista? Tässä olisi ehkä ollut paikka riskeerata ja kirjoittaa pohdintojasi edellä lainaamistani tekstinpätkistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS