Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Saako tarinan päähenkilö olla ilkeä? 2017-12-04 12:10:36 J-K
Arvosana 
 
N/A
J-K Arvostellut: J-K    December 04, 2017
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiitos hyvistä kommenteista :)

Jäin miettimään tätä asiaa, koska olen pari kertaa saanut toisaalla kommenttia tarinoistani, että ne eivät toimi koska "päähenkilö ei tunnu pidettävältä". Eli toisin sanoen päähenkilöni on ollut ilkeitä piirteitä omaava käytöshäiriöinen.

Tästä jäin miettimään, että tulisihan niistä tarinoista aika yksiulotteisia, jos tarinan päähenkilö on aina se henkisesti tasapainoinen, mukava, reilu ja kaikkien kaveri, ja aina se olisi se jokin muu hahmo, joka olisi se kusipää.

Mutta liskomiehen kommenttia jäin miettimään. Eli mikäli päähenkilö on inhottava, niin tulisi luoda jokin sivuhahmo jonka puolelle lukija voisi asettua? Ymmärsinkö oikein?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
liskomies
December 04, 2017
Report this comment
No siis voihan epämiellyttäväkin hahmo olla protagonisti, kunhan hänelle kirjoittaa myös joitakin sympaattisia piirteitä. Elokuva ja kirjallisuus ovat täynnä loistavia esimerkkejä. Mainitsemani Tyrion on mielestäni yksi onnistuneimmista sellaisista hahmoista: itserakas, juoppo, ruma, huorapukki ja isänmurhaaja, josta ei vain voi olla pitämättä. Toinen hyvä esimerkki on Dexter. Olennaisinta tietenkin on, että hahmot motiiveineen ja luonteenpiirteineen ovat uskottavia tarinan sisäisessä maailmassa. Jos tarina toimii ilman ”mukavaa” sivuhahmoa, sellaisen voi hyvin jättää myös kokonaan pois.

Olennaista mielestäni on, ettei sorru kirjoittamaan liian yksiulotteisia hahmoja, jotka ovat yksiselitteisen hyviä tai pahoja. Sellaiset ovat uskottavia lähinnä vain lapsille tarkoitetuissa saduissa, jos niissäkään.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS