Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mel Gibson 2014-08-31 17:32:52 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    August 31, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava teksti, joka herätti mielenkiintoni lukemaan. Tarinaa vietiin hyvin eteenpäin ja käytetty kieli oli eläväistä ja juoni oli selkeä. Sain hyvin miellettyä miljöön ja hahmot. Juhanin hahmo oli muuten hyvä, mutta se hieman häiritsi, miksi Juhani ei sen ihmeemmin reagoinut tilanteeseen herättyään kahlittuna patteriin. Hän vain totesi kylmän viileästi tilanteen ja sillä hyvä? Taksikuski taas ei tuntunut oleva kovin välkky rikollinen, mutta se varmaankin oli nimenomaan tarkoitus. Sellainen huomio, että suurin osa kappaleista alkaa "Juhani..." Tämäkin on tietyntyyppistä toistoa, jota ehkä voisi yrittää välttää. Pidin kaiken kaikkiaan tekstistäsi. Toivottavasti kirjoittelet tänne vielä lisääkin... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Järjestys 
TarraLeguaani
September 01, 2014
Report this comment
Juhani on vähän yksinkertanen... :)

Hyvä huomio kappaleen aluista!

Onko otsikko mielestäsi hyvä? Kirja, jota olen kirjoittanut, on otsikkoa vaille ja mulla on todella isoja vaikeuksia keksiä sitä. Vaikkei se nyt pakollinen vielä olekaan, mutta...
In reply to an earlier comment
Jästipää
September 01, 2014
Report this comment
Otsikko tietenkin herätti minussa ensimmäiseksi ajatuksia, että miten tämä kaikki liittyy Mel Gibsoniin ja odotin koko ajan sitä linkkiä häneen. Kun se sitten tuli, oli se ehkä lievä pettymys, ettei linkki ollutkaan sitten sellainen olennaisen tärkeä osa itse tarinaa. Tästä syystä ehkä muuttaisin, mutta toisaalta ei se huonokaan ole. Kyllä tuokin käy. Tämä on toki vain minun mielipiteeni... :)

Olisi mielenkiintoista kuulla enemmän, millaista kirjaa olet kirjoittamassa... :)
In reply to an earlier comment
TarraLeguaani
September 10, 2014
Report this comment
Karsin tekstistäni noin puolet 'Juhaneista' pois. Vaihdoin sanoja muualtakin ja korjasn virheitä. Tällainen pidempi muutos:
"Juhani pudisti päätään merkiksi, ettei ymmärtänyt. Hänet jätettiin rauhaan.
Eksoottinen kaupunki ei omistanut montakaan samanlaista harmaan melankolista syksyisen Suomen piirrettä. Juhani sai istua pitkän matkan pehmeällä takapenkillä. Alun sulava ja tasainen kyyti alkoi saada pomppuisia piirteitä. Sama kaupunki tuntui jatkuvan loputtomiin, Suomessa hän olisi päässyt jo Turkuun asti. Taksikuski vilkuili häntä liian usein taustapeilistä ja Juhani alkoi jo ärtyä."

Myöskin tällainen:
"Kaikki tapahtui millisekunneissa, Juhaniin sattui ja etupenkin mies touhusi jotain, josta lähti kummallisia ääniä. Sitten maailma välkehti, harmaantui ja lopulta pimeni."

Ja:
"Silmät aukesivat hitaasti päästäen kirkasta valoa asteittain sisään. Taksikuski seisoi Juhanin yllä, ja hänen aiempi ystävällinen hymynsä oli poissa."

Tässä vähän lisää Juhanin kummastelemiseen kahleista, edelleen on silti aika hyväksyvä tilanteen suhteen:
"Tapettia oli joskus ollut ainakin kahdessa seinässä, nyt sitä oli yhdessä ja puolessa seinässä.
Tilanne oli nurinkurinen. Juhani oli katsonut olohuoneen toosasta uutisen jos toisenkin Al-Qaidoista, jotka terrorisoivat ulkomailla.
”Oletko sinä yksi niistä Aleista?” ajatus sai sanat tulemaan suusta.
”What?” mies kysyi välinpitämättömästi ja saalisti laukusta Juhanin kännykän. ”Where do I call?” hän katsoi Juhania tiukasti ja heristi puhelinta."

Ja Alapon kommenttiin lisäsinkin yhden muutoksen myös.

Palautteet siis otettu huomioon ja muokattu sitä tekstiä, mikä omalla koneella on :)
3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS