Olen täysin samaa mieltä vesajohanneksen kanssa: lue paljon kirjoja! Seuraa niistä, miten repliikit ja johtolauseet merkitään. Teet samat virheet uudestaan ja uudestaan. Seuraa kirjoista myös minkälaisia sanoja niissä käytetään, miten juonessa lähes kaikki liittyy toiseensa ja miten yhdenkään kirjan johdannossa ei kerrota koko juonta ja loppuratkaisua. Menetät lukijan kiinnostuksen heti, kun kerrot koko tarinan parilla lauseella, ennen kuin edes aloitat. Jätä siis "johdannot" pois, ja tarkista myös mitä johdanto oikeastaan tarkoittaa.
Jotkin toisiinsa liittyvät lauseet jäävät ihmetyttämään. "Ne nokkivat jyviä kalliolta. Joku on tiputtanut voileivän maahan niiden syötäväksi." Eli mitä ne linnut todellisuudessa nokkivat: jyviä vai leipää?
Puhutaan myös muutaman kerran, että tytöt menevät aina koulupäivän jälkeen Rebeccan luo leikkimään puupalikoilla, mutta "He kummatkin käyvät samaa balettikoulua iltapäivisin koulun jälkeen." Eli kumpaa he tekevät?
Miksi Rebeccan isä lähtee metsään hakemaan kuollutta linnunraatoa tuodakseen sen roskikseen?
Tytöt eivät vaikuta superälykkäiltä. Ekaluokalla ei myöskään opetella kertotaulua ja jakokulmaa.
"Perhe on matkalla tytön hautajaisiin. Lapsen ruumista ei ole silti löydetty. Hän on ollut kateissa jo viikon ajan." Oikeusministeriön mukaan kadonnut ihminen voidaan julistaa kuolleeksi ollessaan kadonneena vähintään 5 vuotta. Seitsemännessä luvussa hautajaiset pidetään jälleen?
"Kuolleen pikkutytön surmaaja on yhä kateissa ja vapaalla jalalla." Edelleenhän tyttö on vain kadonnut, murhasta tai toisen henkilön toimesta johtunutta katoamista ei ole voitu todistaa vielä tässä vaiheessa.
"Mies on naapuritalon nokikolari. Hän työskentelee päivisin taloyhtiön yleistiloissa." Onko nokikolarille oikeasti töitä joka päivä taloyhtiössä?
Miksi nokikolari pidätettiin? Koska kaksi pikkutyttöä piti häntä epäilyttävänä?
Miksi tytöt eivät osanneet ratkoa Rubikin kuutiota enää myöhemmin toistamiseen?
Tarina oli outo, juoni epäselvä ja sanojen käyttö arvelluttavaa. Todella monta kysymystä jäi mieleen, vastauksia ei oikein esitetty mihinkään. Oletko kirjoittanut tämän kovin nuorena? Tarinan kulku kannattaa suunnitella etukäteen, ja teksti kannattaa aina lukea monta kertaa läpi ennen sen julkaisemista. Niin ainakin osa kirjoitusvirheistä jäisi kiinni, samoin ajatusmokat ja näkisit, etteivät tapahtumat ole kovin selviä. Uskottavuus myös puuttuu kokonaan.