Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ankeriaan koukku 2018-10-13 11:56:28 Kirjakärpänen
Arvosana 
 
1.5
Arvostellut: Kirjakärpänen    October 13, 2018

Kieli on aivan järkyttävää. En sano tätä kirjoittajaa kiusatakseni, vaan ollakseni rehellinen, sillä ainoastaan rehellisellä palautteella on kirjoittajalle arvoa.

Jo ensimmäinen virke "Tarina kertoo Oliverista, kuka on ökyrikas psykopaatti." iskee lukijasta tehokkaasti ilmat pihalle, mutta ei positiivisessa mielessä. Ei "kuka", vaan "joka". Jos olisit kirjoittanut nykyteinien tapaan "ketä", en olisi edes vaivautunut kommentoimaan, koska se olisi ollut täysin turhaa. Silti olen törmännyt jopa painetussa kirjassa, tosin ns. palvelukustanteessa tuohon ketä -sanaan joka -ilmaisun tilalla.

Lyhyet, yhden lauseen virkkeet ovat todella puuduttavaa luettavaa, en jaksanut johdantoa pidemmälle. Sinänsä koko johdanto on tarpeeton, kannattaa mennä suoraan asiaan.

Jos tekstisi Oliver on ökyrikas psykopaatti, olisi parempi, että asia käy ilmi itse tarinasta, ei niin että ilmoitusluontoisesti kerrot asian johdannossa. Näytä, älä kerro.

Tarina kaiketikin itsessään ehkä on ihan ookoo, mutta tosiaan kieleen ja ilmaisuun kannattaa panostaa, jos haluaa, että teksti luetaan loppuun asti.

Tiedän, että ei ole mukavaa kuulla palautteessa, että ei osaa kirjoittaa. Mutta jonkun se täytyy rehellisesti sanoa, koska ainoastaan realistinen kuva omista taidoista antaa tilaisuuden kehittyä. Kukaan ei ole luonnonlahjakkuus, vaan kirjailijaksi opitaan siinä missä mihin tahansa muuhunkin ammattiin tai harrastukseen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
50
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS