Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Ankeriaan koukku
QR-Code dieser Seite

Ankeriaan koukku

Johdanto
Tarina kertoo Oliverista, kuka on ökyrikas psykopaatti. Hän omistaa huvijahdin ja luksushuvilan meren rannalla. Oliver pelehtii huippumallien kanssa aluksellaan. Hän saa naiset ihastumaan itseensä. Sen jälkeen, mies hylkää heidät kylmän välinpitämättömästi. Hänen kylmyytensä on kirjan pääaihe.
Oliverissa esiintyy monia narsistin ja psykopaatin piirteitä. Kirjan lopussa, hän karkaa teille tietymättömille. Hän muistuttaa ankeriasta, kuka onnistuu kiemurtelemaan elämän karikoissa. Hän koukuttaa ihmisiä karismallaan. Se osoittautuu ainoastaan ulkoiseksi vetovoimaksi. Hänen sisäinen luonteensa on kylmän laskelmoiva.
Oliverin menestys urallaan on kammottavaa. Hän on kaikin tavoin esimerkkihenkilö ulkoisesti. Vaikka hänellä on jo kaikki. Hän kiristää silti muita ihmisiä. Hän kiristää heiltä rahaa, aikaa, huomiota, vapautta ja onnea. Hän koukuttaa heidät omaan maailmaansa. Se osoittautuu kuitenkin tyhjäksi ja väkivaltaiseksi helvetiksi. Hän on sadisti, kuka nauttii uhriensa kiduttamisesta.Luku 1 Sadistin luksushuvilalla
Kello lyö kaksi iltapäivällä. Luksushuvila seisoo Los Angelesissa kadun varrella. Auringon kultaiset säteet osuvat huvilan vastakkaisen kerrostalon ikkunaan. Huvilan omistaa Oliver Grant. Hän seisoo parvekkeella. Hän katsoo kadulle. Hänen silmiinsä osuvat valonsäteet sokaisevat hänet. Oliver räpyttelee. Tuhkaa vierii lattialle. Hänen jalkojensa välissä on pian tuhkakasa.
Oliver puhaltaa savua ulos. Hänen ilmeensä on välinpitämätön. Hän ei pidä ikkunasta heijastuvasta valosta. Hän tarttuu aurinkolaseihin teepaitansa kaula-aukossa. Hän asettaa ne päähänsä. Mustissa laseissa on valkoiset kehykset. Hänen päätänsä kivistää. Eilisen illan ryyppääminen on vienyt hänen voimansa.
Hän tumppaa tupakan tumpin tuhkakuppiin. Hän siirtyy olohuoneeseen. Sohvalla makaa hoikka, ruskettunut Mandi. Mandi on huippumalli ja Oliverin yhden illan juttu. Mandi uskoo yhä olevansa enemmänkin. Hän luulee voittaneensa Oliverin sydämen puolelleen.
Nainen on erehtynyt. Oliver aikoo jättää hänet. Hän ei ole edes kysynyt Mandin puhelin numeroa. Mandi ei ole vielä tarjonnut numeroaan miehelle. Hän nukkuu sohvalla. Hänen pitkät, tumman ruskeat hiuksensa valuvat alas ryöppynä. Ne ulottuvat melkein alla olevaan persialaiseen mattoon.
Mandi on etelä eurooppalainen. Hänen päällä on musta takki ja mustat shortsit. Mandin paljaat jalat ovat ristikkäin. Niiden varpaankynnet ovat viininpunaiseksi lakatut.
Mandi on juonut itsensä humalaan edellisenä iltana. Hän kuorsaa sikeästi. Kuorsaus häiritsee Oliveria. Oliver tahtoo päästä eroon naisesta. Hän menee Mandin viereen. Hän alkaa ravistella Mandia hereille.
Nainen avaa silmänsä. Mandin silmät tihrustavat Oliveria. Mies kiskaisee hänet väkisin ylös hereille. Mitä vittua! Mitä kello on? Mandi tivaa äänettömästi. Naisen ilme paljastaa hänen tykkäävän huonoa Oliverin käytöksestä.
Oliver huitaisee naista poskelle kämmenellään. Mandi avaa taas suunsa. ”En mä tiedä. Mitä vittua sä mua läiskit?”
”Ulos täältä ja heti. Sinä poistut tästä asunnosta saman tien.” Oliver vastaa tylysti.
”Hyvä on. Niin menenkin. Inhottava sika sä olet saatana!” Nainen karjaisee.
Mandin hengitys on saastuttanut Oliverin kasvot. Mies irvistää yökötyksestä. Hän seuraa Mandin loittonevaa selkää. Nainen astelee vaatenaulakolle. Kenkätelineestä hän poimii sandaalinsa. Oliverin sisällä kiehuu. Mandi ansaitsee tuntea tuskaa. Oliver tarttuu saviruukkuun vieressään. Hän viskaa sen kohti naista. Hän tähtää sillä päähän.
Ruukku ei ennätä osua naisen takaraivoon. Mandi väistää esinettä taitavasti. Hän ottaa jaloilleen. Hän karkaa asunnosta juosten. Ulkona pihalla, hän itkee. Oliver on satuttaja. Mandi tuntee olevansa uhri. Hän on tavannut psykopaatteja ennenkin. Hän ei usko Oliveriin enää.
Hän juoksee kotiinsa. Hänellä ei ole varaa taksimatkaan. Mandin koti sijaitsee viiden kilometrin päässä. Matkalla, hän muistaa käsilaukun jääneen huvilalle. Oliver saa luvan palauttaa sen hänelle.
Mandi on väsynyt koko touhuun. Hän uskoo silti oikeuden voittavan. Oliver seisoo yksin eteisessä. Rikkoutunut saviruukku alkaa harmittaa häntä. Hän olisi toivonut Mandin kuolevan tällistä. Se lutka olisi ansainnut sen. Oliver miettii.
Hän ei ole läheisriippuvainen missään nimessä. Oliver on päinvastoin itsevaltias. Hän astelee tyynesti olohuoneeseen. Siellä, hän näkee likööri pullon ja laseja. Astiat ovat kristallia. Hän kaataa pullosta yhteen lasiin. Hän juo sen tyhjäksi. Oliver pyyhkäisee suutaan.
Hänen oljenväriset hiuksensa ovat laineilla hänen päälaellaan. Hänen olemuksensa on atleettinen. Hän käy kuntosalilla päivittäin. Huvilassa on yksityinen kuntosali. Oliverille ulkonäkö on kaikki kaikessa. Sitä varjellakseen, hän aikoo tuhota vihollisensa. Hän uskoo kaikkien kadehtivan häntä. Jopa naisten, keiden kanssa hän on pelehtinyt.
Oliver ei ole ikinä luottanut keneenkään. Hän muistaa ankaran lapsuutensa. Isä löi häntä. Äiti satutti häntä. Vanhemmat joivat ja pahoinpitelivät häntä. Siksi hän sairastui. Hän on parantumattomasti paatunut. Pahuus itää hänen sisimmässään. Elämä ei suonut hänelle muuta mahdollisuutta.
Oliver ei kadu tekojaan. Vaikka hän on kerran tappanut ihmisen. Hän surmasi miehen omin käsin. Nyt hän voisi toistaa tekonsa tarvittaessa. Oliver juo toisen lasillisen. Hänellä on alkoholiongelma. Se ei näy ulospäin. Hän on hyvin hoikka ja siloposkinen. Häntä on vaikea tulkita alkoholistiksi.
Oliver istuu sohvalle. Hän tuijottaa tyhjää televisioruutua. Hänen ajatuksensa raksuttavat. Hän aikoo kostaa Mandille. Jos nainen ei palaa takaisin. Oliver vihaa yksinäisyyttä. Se saa hänet lannistumaan. Hän syyttää siitä toisia ihmisiä. Hän ei ole syypää mihinkään.
Hänellä on suuri liuta petikumppaneita. Kaikki tahtovat naida Oliverin kaltaisen rantaleijonan kanssa. Naiset palvovat hänen vartaloaan ja kaluaan. He tahtovat syödä hänet elävältä. Oliver ei piittaa. Hän tympääntyy istumiseen. Onneksi huvilassa on uima-allas osasto. Hän tuumaa.
Hän menee uimaan. Vesi tuntuu viileältä. Oliver sukeltaa. Uiminen humalassa ei ole älykästä. Oliver ei ole ajatellut sitä. Hän jatkaa pulikoimista. Kunnes väsähtää. Hän aikoo hakea lisää juotavaa. Altaan vieressä on minibaari. Hän noutaa sieltä yhden oluen. Oliver siirtyy rantatuoliin. Hän korkkaa auki tölkin. Hän juo sen reunasta.
Se lutka jätti minut, kun nallin kalliolle. Ajatus Mandista kuohuttaa häntä. Hän aikoo vielä kostaa naiselle. Oliver kietoo pyyhkeen lantionsa ympärille. Pyyhe on tyypillinen valkoinen frotee pyyhe. Sen reunassa on Oliverin nimikirjaimet ommeltuna. Teksti on kaunokirjoitusta. Oliver on kirjaillut pyyhkeet, saippuat, astiat ja ruokaliinat omilla nimikirjaimillaan.
Tylsyys valtaa hänet. Hän ei tiedä, että mitä tekisi seuraavaksi. Hänen kalunsa seisoo. Mielessään hän näkee uimarannan. Hän päättää lähteä sinne. Hänen huvipurtensa sijaitsee satamassa. Oliver aikoo käydä katsomassa venettään.
Sen hän on ostanut yrityksensä tuotoilla. Hän on menestyksekäs atk alan yrittäjä. Hän on myös käynyt osakekauppaa. Oliver on aina ollut lahjakas tienaamaan rahaa.
Oliverin tie uramaailman huipulle kävi käden käänteessä. Hänestä tuli miljonääri jo kaksikymmentä vuotiaana. Nyt hän on kolmekymmentäkuusi vuotias. Oliver ei pidä itseään sadistina. Hän pitää itseään jumalana. Moni muukin ihminen ajattelee hänen olevan yli-ihminen.


Luku 2 Monen naisen kanssa yhtä aikaa
Oliver pakkaa pyyhkeen ja aurinkovoiteen kassiin. Hän poistuu kodistaan uimahousuissa. Hän kävelee rannalle. Aurinko porottaa polttavasti. Jo viiden minuutin matkan jälkeen, hän tuntee ihonsa palavan. Hän saapuu rantaan. Sen hän huomaa olevan tyhjillään. Hän on pettynyt. Oliver toivoisi löytävänsä väkeä. Jotta hän voisi hurmata heidät puolelleen.
Oliverin vene seisoo laiturin vieressä. Huvijahti on purjevene. Aluksessa on makuuhuone ja keittiö ohjaamon lisäksi. Oliveria vastaan saapuu kaunotar. Naisen hän tunnistaa Cindyksi. Cindy on Oliverin entinen koulutoveri. Nykyisin Cindy työskentelee alusvaatemallina.
Blondin olemus nostattaa Oliverin himon. Hän aikoo voittaa Cindyn puolelleen. Voidakseen nussia häntä. Oliverilla on halu tallella. Hän osaa peittää senkin taitavasti. Hän rykäisee kurkkuaan. Cindy tunnistaa miehen. Hän hymyilee. Oliver iskee silmää naiselle. Cindyllä on silikoni rinnat. Ne pullottavat vaaleanpunaisen topin kaula-aukosta.
Oliver kiihottuu. Cindyn oikea käsi näppäilee kännykkää. Hänen sormissaan on helmen valkoiset rakennekynnet. Cindyn kauneus on osaksi keinotekoista. Hän on poistattanut kylkiluita kauneusleikkauksessa. Hänen lantionsa on tavallista kapeampi.
Oliverin käsi kietoutuu luonnollisesti naisen hartioiden ympärille. Cindy ei torju lähentelyä. Oliver antaa hänelle ranskalaisen suudelman. Cindy nauraa. Hymykuoppa ilmestyy hänen poskeensa. Hän hieroo kylkeään tissien alta. Sitten, hän kysyy Oliverilta kuulumisia. Oliver vastaa: ”Voin hyvin. Olen matkalla veneeseeni. Tuletko seurakseni ajelulle?”
”No eipä minulla ole mitään erityistä ohjelmaa. Voisin minä liittyä seuraasi.”
Oliver taluttaa Cindyn veneeseen. Hän aikoo kaataa Cindyn vuoteeseen ensimmäisenä. Mutta vasta sitten, kun hän on ajanut veneen pois satamasta. Hän ei toivo ihmisten näkevän heitä. Ja mitä he aikovat puuhata kaksistaan.
Cindy istuu laivan kannella olevaan aurinkotuoliin. Hän riisuu kietaisuhameen. Hänen bikinirajansa paljastuu. Oliver haaveilee naisen alastomuudesta. Hänen kätensä irrottavat purjetta mastosta. Samalla, kun hän kuvittelee.
Purjeiden on oltava auki ennen lähtöä. Hän vapauttaa ne. Sitten, laiva lähtee liikkeelle. Tuuli puhaltaa sopivan lujaa. Puhuri riittää kuljettamaan alusta.
Cindy ottaa aurinkoa kannella. Hän pistää aurinkolasit silmilleen. Hänen öljyinen ihonsa kiiltää päivänvalossa. Hän muistuttaa naispuolista kissaeläintä. Oliver seisoo ruorin takana. Hän pitää Cindyä silmällä. Hän katsoo läpi ohjaamon ikkunan. Cindy ei tiedä miehen taka-ajatuksista. Hän pitää silti Oliverista kovasti. Hän ihannoi Oliveria yhtä paljon, kun Oliver häntä.
He tulevat kilometrin päähän rannasta. Oliver siirtyy kannelle Cindyn viereiseen tuoliin. Miehen käsi liimautuu naisen reiteen. Oliver kysyy: ”Mennäänkö uimaan?”
”En minä oikein vielä tahtoisi. Ehkä vähän myöhemmin sopisi.” Nainen vastaa.
”No tahdotko jotain juotavaa?”
”Olut kelpaisi.”
Oliver nousee. Hän noutaa huurteisen oluen keittiöstä. Hän ojentaa sen Cindylle. Nainen ei avaa tölkkiä. Hän tuijottaa merta mykkänä. Hän huomaa kaloja meressä. Cindy osoittaa sormellaan kohti parvea. Oliver kurkottaa kaulaansa nähdäkseen ne paremmin.
Hänen kätensä alkaa hyväillä Cindyn reittä. Nainen ei torju nuoremman miehen kosketusta. Cindy on kuusi vuotta Oliveria vanhempi. Oliverin kähmintä jatkuu. Hänen kätensä työntyy naisen haarojen väliin. Cindy voihkii. ”Mennään makuuhuoneeseen.” Nainen ehdottaa.
Oliver seuraa sinne naisen perässä. He asettuvat vuoteeseen. He riisuvat itsensä alasti. Oliver työntää heidän vaatteensa lattialle. Hän kellahtaa Cindyn päälle. He alkavat rakastella kiihkeästi. Oliver saa haluamansa Cindyn ruumiista. Rakastelun jälkeen, he makaavat vierekkäin. Cindy huohottaa hengästyneenä. Oliver on myös puhki.
”Olipa se vauhdikasta.” Cindy sanoo.
”Niin olikin.”
Oliver alkaa pian kiihottua jälleen. Hän on valmis ottamaan Cindyn toisen kerran. Cindy kiipeää Oliverin päälle. He alkavat rakastella. Cindyn vartalo on vastustamaton. Miehen ajatukset eivät irtoa siitä hevillä.
Oliver tarjoaa heille valkoviiniä. He juovat sitä laseista vuoteessa. Cindy tutkii kynsiään. Oliverin käsi työntyy yhtä aikaa hänen haarojensa väliin. Nainen sulkee silmänsä. Oliver kysyy: ”Mikä hätänä?”
”Olen väsynyt kai. Ei oikein huvita nyt rakastella.” Cindy vastaa.
Nainen ihmettelee Oliverin kylmyyttä. Mies on kiinnostunut pelkästään hänen ruumiistaan. Hänen ajatuksensa eivät tunne kiinnostavan Oliveria. Cindy tarttuu Oliverin käteen. Hän sysää sen syrjään. Oliver loukkaantuu. Hän poistuu makuuhuoneesta. Hän siirtyy ulos kannelle.
Cindy näkee hytin ikkunasta Oliverin. Mies sytyttää tupakan. Hän polttaa sen. He seilaavat avomerellä. Ranta häämöttää kaukana heidän takanaan. Cindy vaistoaa ilmassa turvattomuutta. Hän pelkää loukanneensa Oliveria. Oliver ei palaa takaisin hyttiin. Hän istuu alas tuoliin. Hän tuijottaa merta.
Cindy pukee päällensä vaatteet. Hän menee kannelle. Oliver katsoo hänen suuntaansa. Cindy katsoo Oliveria kysyvästi. Hän istuu alas miehen viereen. Cindy alkaa puhua. ”Minä en tiedä, että mitä seuraavaksi tapahtuu.”
”En minäkään tiedä. Onko se niin vakavaa?” Oliver kysyy.
”No ei toivottavasti. Et kai suuttunut?”
”En todellakaan. Minä en loukkaannu kenenkään oikuista.”
Nainen katsoo miestä. Hän katsoo merta ja taivasta. Ne näyttävät hänestä nivoutuvan yhdeksi siniseksi vaipaksi. Hän uskoo Oliverin loukkaantuneen. Kumpikaan ei puhu mitään. Oliver toivoisi Cindyn kuolevan. Siitä Cindyllä ei ole aavistustakaan.
Nainen kieltäytyi seksistä hänen kanssaan. Se jos jokin kolautti hänen itsetuntoaan. Oliver nousee tuolilta. Hän menee keittiöön.

Hän syö lounaan hytissä yksin. Cindy ei uskalla häiritä häntä. Cindy päättää miellyttää miestään. Hän tahtoo korjata tilanteen. Hän riisuu itsensä alasti. Hän odottaa miehen paluuta laivan kannelle. Oliver saapuu.
Hän näkee Cindyn alastoman ruumiin. Hän kohauttaa harteitaan. Cindy levittää haaransa Oliverin edessä. Nainen koittaa houkutella hänet lemmenleikkeihin. Oliver innostuu jälleen. Hän astuu Cindyn eteen. Cindy nousee ylös. Oliver ottaa hänet edestä ja takaa päin.
Jälleen he kiihottuvat. Sitten he hengästyvät. He jatkavat hytissä paneskelua. Senkin pikku letukka. Oliver ajattelee rakastajattarestaan. Hän ei pidä Cindyn oikuista lainkaan. Oliver ilmoittaa aikovansa palata takaisin. Cindy jää nukkumaan vuoteeseen. Oliver palauttaa aluksen satamaan.


Luku 3 Huvipurren omistaja
Oliver omistaa huvipurren. Hänellä on sen lisäksi skootteri, auto ja kesämökki. Hänen omaisuutensa on sijoitettu näihin. Hänellä on yhä paljon rahaa pankkitilillään. Koska hän on ansainnut sitä rikollisin keinoin. Hän on kavaltanut pankilta rahaa. Hän on aiemmin työskennellyt pankin virkailijana.
Oliver palaa huvipurrelleen seuraavana päivänä. Cindy ei ole nyt hänen matkassaan. Cindy ja kukaan eivät saa ikinä tietää, että mitä hän tekee seuraavaksi. Tyytyväisenä, hän asettuu laivan kannelle. Hän aikoo ottaa aurinkoa ennen lähtöä. Auringon säteet vedenpinnasta sokaisevat hänet. Hän kokee epämukavuutta.
Veden kirkkaus ahdistaa Oliveria. Samea vedenpinta heijastaa valoa heikommin kuin kirkas vesi. Hän tuumii. Paskat, en kestä kirkkautta. Hän siirtyy ohjaamoon. Hän käynnistää aluksen moottorin. Oliver karauttaa jahdillaan avomerelle. Yksinolo ei pelota häntä tippaakaan. Päinvastoin, hän tuntee olevansa voiton puolella.
Silti hänen itsetuntonsa riippuu muiden ihailusta. Hän ei kestä kritiikkiä eikä solvaamista. Molemmat ajavat Oliverin raivon partaalle. Hän muistaa saaneensa kokea halveksuntaa lapsena. Vielä vähemmän, hän sietää sitä aikuisena.
Oliver asettaa aurinkolasit silmilleen. Raikas merituuli puhaltaa hänen kasvoilleen. Hän on vapaa. Hän tulee aina olemaankin vapaa. Monille muille vapaus on pelkkää illuusiota. Oliverille se on aina ollut haave. Kunhan hän saa sen lisäksi ihailua osakseen.
Hän sulkee silmänsä. Yhtäkkiä hän näkee verta naisen kasvoissa. Oliverin päätä vihloo. Hän muistaa kamalan tekonsa. Hän tappoi naisen nimeltä Georgia Landon. Nainen oli hänen entinen piano-opettajansa ja myöhemmin työtoverinsa. Landon työskenteli samassa pankissa hänen kanssaan. Landon oli siellä kassaneitinä.
Hänellä ja Oliverilla oli romanttinen suhde. Se kariutui. Heistä tuli viholliset. Oliver surmasi Landonin kuristamalla. Sitten, hän viskasi ruumiin mereen. Murha tapahtui samalla aluksella. Oliverilla oli tapana tuoda rakastajattarensa huviajelulle.
Nyt hän oli varma siitä, että Georgian haamu kummitteli häntä. Se asui laivalla. Se oli piileskellyt häntä satamassa.

Oliver palaa hyttiin. Hän tuntee vasaran kätensä ulottuvilla. Vasara roikkuu seinällä olevasta koukusta. Georgia on päättänyt näyttäytyä hänelle avomerellä. Oliver aavistaa sen.
Surmattu haamu on katkera hänelle. Oliver vaistoaa kostonhimoisen hengen lähettyvillään. Hän pyytää Georgiaa poistumaan. Oliver pelkää aaveita. Hän inhoaa paranormaaleja ilmiöitä. Ne pistävät hänen ihonsa oitis kananlihalle.
Hän kuulee ääniä laivan kannelta. Oliver tunnistaa ne askeleiksi. Hänen kätensä puristaa vasaran vartta. Hän kääntyy ympäri. Hän piiloutuu ulko-oven taakse. Askeleet lähestyvät ohjaamoa kohti. Oliver kohottaa vasaran ilmaan. Pimeässä, hän lyö sillä tunkeilijaa päähän. Hän lyö yli kymmenen kertaa.
Mies tuupertuu hänen jalkoihinsa. Oliver tajuaa sen, ettei kyseessä ole haamu. Hän on tappanut elävän ihmisen. Hän katsoo ruumista edessään. Miehen pään alle leviää verilammikko. Oliver ei tunne syyllisyyttä. Päinvastoin, hän katsoo tekonsa itsepuolustukseksi.
Onneksi hän on sentään avomerellä. Kukaan ulkopuolinen ei saa tietää miehen surmasta. Oliver astuu ulos hytistä raittiiseen ilmaan. Vähän matkan päässä, hän huomaa miehen veneen. Vene on troolari. Oliver luo katseensa sen tyhjään mastoon. Mastossa olisi kuulunut olla purje. Hän ajattelee.
Hän nauttii auringon paisteesta kasvoillaan. Häntä ei kaduta eikä pelota. Hän aikoo heittää ruumiin mereen. Jottei hänen tekonsa paljastuisi. Oliver laittaa aurinkolasit takaisin silmilleen. Hän hymyilee.
Kymmenen minuutin päästä, hän palaa ohjaamoon. Hän tarttuu ruumista kainaloiden alta. Hän raahaa miehen kannelle. Veri vana pulppuaa yhä kuolleen päälaelta. Oliveria ei kammota hänen tekonsa raakuus. Enemmän häntä etoo kalman haju. Häntä iljettää kuollut ruumis hänen kallisarvoisessa veneessään. Vene on maksanut Oliverille maltaita.
Kalastajan surma on silti vahinko. Se on Oliverin mielipide. Hän antaa tekonsa anteeksi. Hän kippaa ruumiin mereen. Hän katsoo sen vajoamista aaltojen sekaan. Turha tyyppi veneessäni sai ansionsa mukaan. Oliver miettii. Hänen ilmeensä on kylmän laskelmoiva. Hänen silmiensä katse ei ole lasittunut.
Oliverin katseessa palaa tuli. Hänelle elämä on ainaista leikkiä. Leikki on yhtä kuin taistelua rahasta ja maineesta. Oliver ei koe joutuneensa uhriksi. Hän kostaa aina oitis kaikille vihollisilleen. Ennen kuin he ennättävät satuttaa häntä. Hän pelkää heidän tuhoavan hänet.


Luku 4 Ylimielinen psykopaatti
Hän palaa satamaan yksin. Troolarin hän parkkeeraa omalle paikalleen. Oliver poistuu veneestä. Laiturin lankut narisevat hänen astuessaan niiden päälle. Hän aikoo mennä Cindyn asunnolle. Cindy odottaa häntä kotonaan. Sinne Oliver on aina tervetullut.
Cindy on antanut Oliverille kotiavaimensa. Jotta Oliver voisi tulla hänen luokseen aina kun hän tahtoo. Oliver pitää Cindyn helppoudesta. Hän ei arvosta Cindyä. Silti hän nauttii Cindyn mutkattomasta ja kiltistä luonteesta. Cindy on helppo uhri. Häntä on helppoa huijata.
Oliver poistuu satamasta. Hän menee parkkipaikalle. Siellä hänen autonsa seisoo parkkiruudussa. Hän menee sen etupenkille. Hän ajaa Cindyn asunnolle. Cindy seisoo olohuoneessaan. Hän katsoo ulos sen suuresta ikkunasta. Kädessään hän pitää kuohuviinilasillista. Cindyn kasvoilla on murehtiva ilme.
Nainen on huolissaan Oliverista. Hän vartoo Oliverin paluuta luokseen. Hän ei ole varma mistään heidän välillään. Viime aikoina Oliver on käyttäytynyt kylmästi häntä kohtaan. Cindy ottaa hörpyn hänen lasistaan. Viini maistuu kitkerältä hänen suussaan.
Yhtäkkiä, hän havaitsee liikettä pihalla. Hän kuulee Oliverin auton äänen parkkipaikalta. Pian sen jälkeen, hän huomaa Oliverin kulkevan pihan portista. Nainen ilahtuu. Hänen rakastajansa on tulossa tapaamaan häntä.
Cindyä iljettää viinalasi hänen kourassaan. Hän kantaa sen tiskipöydälle. Häntä ei haittaa sen, että jos Oliver huomaa sen. Oliver on kehottanut häntä juomaan alkoholia enemmän. Cindy ei ole koskaan pitänyt viinasta. Oliver on pakottanut hänet juomaan.
Hän istuu sohvalle. Oliver tulee asuntoon avaimella. Hän löytää Cindyn olohuoneesta. Nainen hymyilee Oliverille tervehtiessään. Oliver menee ensimmäisenä viinakaapille. Hän ottaa sieltä yhden kristallilasin. Hän kaataa sen täyteen viskiä. Hän nojaa kädellään viinakaapin kylkeä vasten.
Cindyn ilme vaihtuu huolestuneeksi. Hän ei ymmärrä Oliverin surullisuutta. Hän toivoisi heidän voivan olla sylikkäin. Oliverilta ei heru empatiaa naisille. Hän kaataa viskilasillisen alas kurkustaan. Hän katsoo kohti naista sen jälkeen. Oliverin ilme on ankea. Hän näyttää aivan siltä, kuin hän tahtoisi unohtaa jonkun asian.
Hän juo toisen lasillisen pian sen jälkeen. Sitten, hän siirtyy Cindyn viereen sohvalle istumaan. Cindy kysyy: ”Mikä hätänä?”
”En minä osaa sanoa. Minä vain kyllästyin veneellä ajeluun. Merellä tuuli rajusti.” Oliver vastaa.
Hän valehtelee. Cindy ei näe valehtelun läpi. Häntä ei kiinnosta. Hän uskoo Oliverin hyvyyteen. Mies on noitunut hänet palvelijakseen. Cindy koittaa lähestyä Oliveria. Hän ottaa Oliveria kädestä. Hellästi, hän silittää kättä. Oliver ei tunnu reagoivan siihen. Hän ei vastaa Cindyn hyväilyyn.
Cindy on jo huomannut miehen kylmyyden. Oliver ottaa hänet vuoteessa aivan kuin seksilelun. Hän ei ole koskaan saanut mieheltä parempaa kohtelua. Oliverin tapa koukuttaa Cindy, on kohdella häntä kuin eläintä. Cindy on jo huomannut senkin. Hän pelkää erota Oliverista.
Oliver ehdottaa heille rakastelua makuuhuoneessa. Cindy suostuu. Yhdessä, he siirtyvät sinne. Oliver kaataa naisen sänkyyn. Sitten, he alkavat kähmiä toisiaan. Oliver nai häntä lujaa. Niin lujaa, että Cindy pyörtyy.
Cindy makaa tajuttomana. Oliver nousee ylös. Hän poistuu makuuhuoneesta. Hän menee kylpyhuoneeseen. Siellä, hän juo vettä kraanasta. Hän ottaa suihkun. Oliver pesee itsensä Cindyn ruusun tuoksuisella suihkugeelillä. Hän poistuu suihkusta pyyhe ympärillään.
Cindy on yhä makuuhuoneessa. Hänen silmänsä eivät ole auenneet. Oliver huolestuu. Hän ravistelee naista käsistä ja jaloista. Cindy vaikuttaa kuolleelta. Oliver koittaa naisen pulssia. Se ei tunnut enää sykkivän. Hän näkee Cindyn kaulassa olevat mustelmat. Hän ei muista kuristaneensa Cindyä kuoliaaksi.


Luku 5 Laskelmoiva sadisti
Cindy todetaan silti kuolleeksi. Oliver käärii ruumiin mattoon. Hän raahaa mattorullan ulos. Hän sulloo sen autonsa takakonttiin. Sitten, hän ajaa autollaan järven rantaan. Hän tietää tappaneensa Cindyn. Jostain syystä, hän ei muista mitään tapahtumasta. Oliverin muisti pyyhkii pois kaiken negatiivisen. Hän ei tunnusta olevansa murhaaja.
Hän saapuu järven rantaan. Hän kantaa Cindyn takakontista. Hän kippaa ruumiin järveen. Sitten, Oliver palaa autolleen. Hän alkaa pohtia tulevaisuutta kuumeisesti. Cindyn murha ei ollut harkittu teko. Hän teki sen humalapäissään, vahingossa. Oliver ei ole koskaan surmannut ketään tahallaan. Hänellä on vain ollut naisten kanssa huonoa tuuria.
Hän ei aio lannistua. Hänen on jatkettava taistelua oman henkensä puolesta. Mikään ei ole sen tärkeämpi asia hänelle. Oliver ajaa Cindyn asunnolle. Siellä, hän soittaa poliisille olohuoneessa. Poliisi vastaa hänelle asemalta. He lupaavat tulla katsomaan Oliverin asunnolle.
Oliver kertoo heille Cindyn kadonneen. Hän ilmoittaa, ettei hän tiedä muuta Cindystä. Poliisit uskovat häntä. He saapuvat hänen asunnolleen. He uskovat Oliverin syyttömyyteen. He epäilevät Cindyn kadonneen onnettomuuden seurauksena. Oliver saa heidät vakuuttumaan puhtaudestaan.
Poliisipartio poistuu. Oliver istuu yksinään Cindyn olohuoneessa. Hänen edessään seisoo avattu siideritölkki. Hän juo siitä. Viina saa hänen olonsa tuntumaan raukealta. Oliver ei ole enää huolissaan. Poliisien mentyä, on hänen olonsa huoleton.
Hän näkee matkapuhelimensa pöydällä edessään. Sen näytössä vilkkuu valo. Valo kertoo viestin saapumisesta. Oliver avaa viestin. Hän lukee sen. Mandi on lähettänyt hänelle viestin. Viestissä lukee: ”Rakas Oliver, mitä sinulle kuuluu? Missä sinä olet nyt? Minulla on ikävä sinua. T: Mandi”
Oliver ei jaksa vastata tekstiviestiin. Hän soittaa Mandille sen sijaan. Mandi vastaa puheluun. Hänen äänensä kuulostaa kevyeltä. Se helpottaa Oliverin oloa. Mandi osoittautuu silti hankalaksi. Hankalammaksi, kuin Oliver osasi kuvitella.
Nainen kertoo Oliverille, ettei tahdo tavata häntä enää. Oliver kauhistuu. Hän tivaa Mandilta syytä. Syyksi Mandi ilmoittaa miehen väkivaltaisuuden. Hän ei ole Oliverin suhteen erehtynyt. Oliver aikoo mennä tapaamaan Mandia. Hän kehuu Mandia kauniiksi. Voittaakseen naisen sydämen puolelleen.
Mandi ei piittaa kehuista. Hän näkee Oliverin juonen läpi. Oliver on valehdellut hänelle jatkuvasti. Hän ei aio hyväksyä sitä. Hän lopettaa puhelun ennen aikojaan. Mandi itkee suljettuaan luurin. Oliver tekee samoin. Hän itkee ainoastaan itseään.
Oliver ei kestä yksinäisyyttä kauaa. Hänen on mentävä ulos asunnostaan. Hän siirtyy pihaan haukkaamaan happea. Ulkona alkaa sataa. Pian hän palaa takaisin sisälle. Hän jatkaa juomista koko iltapäivän. Kunnes hän sammuu nojatuoliin.


Luku 6 Cindyn hautajaiset
Cindyn hautajaiset järjestetään seuraavalla viikolla. Niihin Oliverkin saapuu yksinään. Hänellä on päällään musta puku ja mustat aurinkolasit muiden vieraiden tapaan. Siunaustilaisuudessa, Oliver teeskentelee itkua. Hän esittää surevansa kuollutta tyttöystäväänsä. Oikeasti hän itkee ilosta. Se lutka ansaitsi kuolla. Kertoo ääni hänelle hänen päässään.
Hän ei näe syytä antaa Cindyn elää. Cindy on kuollut ja kuopattu. Oliver laskee yhden punaisen ruusun arkun päälle. Sen tehtyään, hän palaa istumapaikalleen. Hän tuijottaa arkkua edessään. Sali on täynnä Cindyn omaisia. Hekin itkevät vuolaasti.
Hautajaisten jälkeen, Oliver ajaa bensa-asemalle. Hän ostaa sen tiskiltä maitokahvin. Hän juo sen pöydän ääressä. Tunnelman levollisuus kiehtoo häntä. Mikään ei tunnu Oliverin mielestä mukavammalta kuin on istua kahviossa yksin. Hän inhoaisi tulla häirityksi sillä hetkellä. Häntä ei sureta Cindyn poismeno.
Mandin kieltäytyminen tapaamasta häntä häiritsee Oliveria enemmän. Oliver ei kestä torjutuksi tulemista. Hän aikoo vielä voittaa Mandin suosion. Muuten hänellä ei ole ketään vierellään. Hän tarvitsee jonkun, ketä hän voi manipuloida.
Mandin kauneus, älykkyys ja hyvyys tekevät hänestä sopivan uhrin sadistille. Oliver tahtoo viettää aikaansa kauniiden ja menestyneiden ihmisten seurassa. Siten, hän uskoo kipuavansa ylöspäin ihmisten parissa.


Luku 7 Pikkuveljen painajainen
Oliverilla on eräs läheinen henkilö hänen elämässään. Henkilö on hänen pikkuveljensä Lawrence Grant. Veljellä on samanlainen oljen värinen tukka, kun Oliverilla. Heillä oli lapsuudessaan paljon samoja harrastuksia. Lawrence katosi yllättäen täytettyään kymmenen vuotta. Häntä etsittiin silloin kissojen ja koirien kanssa.
Jotkut sukulaisista epäilivät Oliveria syylliseksi katoamiseen. Huhuttiin Oliverin houkutelleen veljensä järvelle. Siellä, hän olisi hukuttanut Lawrencen heidän uidessaan. Lawrencen ruumis löytyi järvestä kellumasta. Oliver oli se, kuka hänet löysi ensimmäisenä.
Oliver joutui poliisikuulusteluun ja oikeudenkäyntiin. Molemmissa hänet todettiin syyttömäksi. Hän oli tuomarin ja valamiesten mielestä liian vanha passitettavaksi nuorisovankilaan. Oliver auttoi itsensä pois liemestä. Hän teki sen lipevästi ja oveluudellaan. Hän hurmasi ja manipuloi tuomarin ja valamiehet.
Milloinkaan, hän ei pyytänyt anteeksi vanhemmiltaan. He pitivät silti Oliveria tappajana. Vanhemmat alkoivat karttaa Oliveria. He pelkäsivät hänen voivan satuttaa heitäkin. He hemmottelivat häntä kaikin tavoin. He antoivat hänelle niin paljon rahaa ja kaikkea kun poika pyysi heiltä.
Oliver pysyi rauhallisena aina kun hän sai heiltä rahaa. Teini-iässään hän oppi juomaan alkoholia. Hän käytti päihteitä päivittäin. Nekin maksoivat hänen vanhemmilleen maltaita. Oliver poistui kotoaan usein. Hän meni kaduille ostamaan huumeita ja lääkkeitä. Niitä hän otti traumoihinsa viinan ja veden kera. Hän tahtoi unohtaa Lawrencen kuoleman. Syyllisyys painoi häntä alussa.
Oliver syytti vanhempiaan kaikesta. He olivat hänen ottovanhempiaan. Lawrence oli hänen velipuolensa. Oliverin oikeat vanhemmat olivat nistejä. He hakkasivat ja pahoinpitelivät häntä jo vauvaiästä lähtien. Rötösten ansiosta, Lawrencesta tuli sekopää. Hänen luonteensa kylmettyi varhaislapsuudessa.
Hän rakasti kauhuelokuvia. Niiden sisällöstä, hän sai ideoita. Hän totesi elämän olevan kylmää peliä viidakossa. Hän tahtoi hallita sitä lopulta. Hän oppi manipuloimaan koulutovereitaan ja aikuisia. Hänestä tuli ylivoimainen juonittelija.


Luku 8 Terassikahvilassa
Oliver meni istumaan terassikahvilaan. Se sijaitsi hänen kotinsa lähellä. Hän saapui kahvilaan Cindyn asunnolta. Oliverilla oli hallussaan asunnon avain. Hän saattoi yhä nukkua, syödä ja elää Cindyn kotona. Sinne hän usein menikin lepäämään. Hän tykkäsi istua porealtaassa ja käydä saunassa. Cindyn koti oli yhtä lailla luksusasunto.
Oliver saapui terassikahvilaan. Hän aikoi juoda siellä yhden lasin valkoviiniä. Hän tunsi tarvetta rentoutua. Hän pelkäsi poliisien tulevan yhä hänen perässään. He tahtoivat vangita hänet hänen rikoksistaan. Hän oli murhannut yhteensä kolme viatonta ihmistä.
Oli pelkästään ajan kysymys, että milloin koittaisi neljännen murhan aika. Oliver ei katunut tekojaan. Ainoastaan Lawrencen poismenoa hän itki joskus. Hän oli surmannut pikkuveljensä rakkaudesta. Hän rakasti Lawrencea niin paljon, ettei hän antanut veljen elää. Näin Oliver uskoi suojelleensa Lawrencea heidän vihollisiltaan.
Viholliset olivat Oliverin keksimiä avaruusolentoja. Ne uhkasivat heitä öisin. Ufot tunkeutuivat heidän sänkyihinsä. Ne satuttivat heitä. Ne tekivät heillä ihmiskokeita. Ufojen sijaan, Oliver tappoi Lawrencen. Olisi hän surmannut avaruusoliotkin, jos ne olisivat näyttäytyneet hänelle.
Oliver sytytti tupakan. Hän poltti sen puoliksi. Sitten, hän työnsi lopun tuhka-astiaan. Hänen olonsa oli neuvoton. Viinilasillinen turruutti hänet hetkeksi. Viinin avulla hän arveli saavansa paremmin unta. Hän aikoi siirtyä kahvilasta satamaan. Kalastajavene odotti satamassa hänen tuloaan.
Noustuaan pöydästä, hän laittoi aurinkolasit silmilleen. Hän käveli satamaan. Sinne oli kilometrin matka. Oliver koitti unohtaa ikävät ajatukset. Jostain syystä, Lawrencen muisto kummitteli hänen mielessään. Lawrence ja Cindy ilmestyivät hänen ajatuksiinsa jatkuvasti.
Hän tuli rantaan. Viini oli ehtinyt haihtua hänen päästään. Hän osti sataman kaupasta lisää olutta. Hän aikoi ajaa merelle juopottelemaan. Häntä ei pelottanut hukkuminen. Oliver osti oluet. Hän kantoi ne veneeseen. Sitten, hän istui alas. Hän avasi yhden tölkin. Samalla, hänen kätensä käänsi ruoria.
Merellä tuuli kovasti. Oliver ei piitannut veneen keinumisesta. Hän oli kokenut merimatkailija. Hänen teki kovasti mieli juoda lisää ja lisää. Hän avasi olut tölkin toisensa jälkeen. Tuuli puhalsi vinhasti hänen päälaellaan. Parvi lintuja lensivät ympyrää hänen päänsä yläpuolella.
Oliver sai päähänsä sairaan ehdotuksen. Hän muisti hytissä sängyn alla olevan haulikon. Hän kävi noutamassa sen. Aseella hän alkoi ampua lintuja alas taivaalta. Ne tippuivat yksitellen veteen. Oliver nauroi.
Hän ampui yhteensä kuusi lintua kuoliaaksi. Sitten, hän avasi viimeisen oluen. Humalassa häntä alkoi nukuttaa. Hän päätti ajaa veneen silti takaisin. Hän tahtoi päästä takaisin ennen pimeän tuloa. Hän sai veneen tuotua takaisin satamaan. Hän poistui veneestä hoippuen. Aseen hän otti mukaansa.
Hän sulloi haulikon suureen urheilukassiin. Hän kantoi kassia olallaan. Hän tiesi kotinsa lähellä sijaitsevan ampumaradan. Sinne, hän aikoi mennä seuraavana päivänä.


Luku 9 Ampumarata
Oliver saapui ampumaradalle kassi olallaan. Hänen ilmeensä oli mairea. Hän aikoi ampua ihmisen muotoisia maalitauluja. Ne seisoivat hänen edessään rivissä. Radalla oli kymmenkunta muuta miestä. Oliver meni yhteen vapaaseen paikkaan. Hän nosti haulikon ulos kassista.
Sillä, hän alkoi ampua maalitaulua. Hän osui aluksi hyvinkin tarkasti keskikohtaan. Yhtäkkiä, Oliver tunsi viiltävää kipua hänen jalassaan. Hän käänsi katseensa. Silloin, hän näki ampujan sivullaan. Oliver tunnisti naisen kasvot. Hänen vieressään seisoi Mandi. Mandi osoitti häntä revolverillaan.
Mandi osui häntä jalkaan. Kipu sai Oliverin taittumaan kahtia. Hän karjui. Hän aneli Mandilta armoa. Mandin ilme oli totinen. Hän ampui toisen kerran. Laukaus osui Oliveria päähän.
Oliver kaatui kuolleena maahan. Veri vieri hänen aivoistaan lattialle. Kaikki tuijottivat Mandia ja ruumista. Vartija saapui pian Mandin luokse. Hän käski Mandin luovuttaa aseensa. Mandi totteli. Hän laski aseen vartijan käteen. Vartija kutsui kaksi toveria avukseen. He laittoivat Mandin käsiin käsiraudat.
Nainen vietiin poliisiasemalle kuulusteltavaksi. Mandi totteli heitä. Häntä pelotti viranomaisten vakavuus. Hän pelkäsi vankilaan joutumista. Mandi kertoi heille kaiken hänestä ja Oliverista. Hän oli niin rehellinen, kun osasi. Poliisit kirjasivat kaiken ylös.
Mandia ei päästetty vapaaksi. Hän tiesi joutuvansa oikeudenkäyntiin. Yksi asia oli silti naisen mielestä hyvä. Nimittäin se, että Oliver oli kuollut.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ankeriaan koukku 2018-10-13 11:56:28 Kirjakärpänen
Arvosana 
 
1.5
Arvostellut: Kirjakärpänen    October 13, 2018

Kieli on aivan järkyttävää. En sano tätä kirjoittajaa kiusatakseni, vaan ollakseni rehellinen, sillä ainoastaan rehellisellä palautteella on kirjoittajalle arvoa.

Jo ensimmäinen virke "Tarina kertoo Oliverista, kuka on ökyrikas psykopaatti." iskee lukijasta tehokkaasti ilmat pihalle, mutta ei positiivisessa mielessä. Ei "kuka", vaan "joka". Jos olisit kirjoittanut nykyteinien tapaan "ketä", en olisi edes vaivautunut kommentoimaan, koska se olisi ollut täysin turhaa. Silti olen törmännyt jopa painetussa kirjassa, tosin ns. palvelukustanteessa tuohon ketä -sanaan joka -ilmaisun tilalla.

Lyhyet, yhden lauseen virkkeet ovat todella puuduttavaa luettavaa, en jaksanut johdantoa pidemmälle. Sinänsä koko johdanto on tarpeeton, kannattaa mennä suoraan asiaan.

Jos tekstisi Oliver on ökyrikas psykopaatti, olisi parempi, että asia käy ilmi itse tarinasta, ei niin että ilmoitusluontoisesti kerrot asian johdannossa. Näytä, älä kerro.

Tarina kaiketikin itsessään ehkä on ihan ookoo, mutta tosiaan kieleen ja ilmaisuun kannattaa panostaa, jos haluaa, että teksti luetaan loppuun asti.

Tiedän, että ei ole mukavaa kuulla palautteessa, että ei osaa kirjoittaa. Mutta jonkun se täytyy rehellisesti sanoa, koska ainoastaan realistinen kuva omista taidoista antaa tilaisuuden kehittyä. Kukaan ei ole luonnonlahjakkuus, vaan kirjailijaksi opitaan siinä missä mihin tahansa muuhunkin ammattiin tai harrastukseen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
50
Report this review
Ankeriaan koukku 2018-10-10 14:51:54 iBOB
Arvosana 
 
3.5
iBOB Arvostellut: iBOB    October 10, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli aika jännittävä. Ihan hyvin on kuvattu persoonallisuushäiriöisen ihmisen mielenliikkeitä: itsekeskeisyys, tunnekylmyys ja manipuloivuus tulevat hyvin esille.

Liian lyhyet yhden lauseen virkkeet kyllä hieman häiritsevät. Ne tuntuvat töksähteleviltä ja tönköiltä. Useat näistä olisi voinut yhdistää yhdeksi kahden tai useamman lauseen virkkeeksi.
esim:
"Oliver omistaa huvipurren. Hänellä on sen lisäksi skootteri, auto ja kesämökki. Hänen omaisuutensa on sijoitettu näihin. Hänellä on yhä paljon rahaa pankkitilillään. Koska hän on ansainnut sitä rikollisin keinoin. Hän on kavaltanut pankilta rahaa. Hän on aiemmin työskennellyt pankin virkailijana."
-korjattu: Omistamansa huvipurren lisäksi Oliverilla on myös skootteri, auto ja kesämökki. Näihin hän on sijoittanut ison osan omaisuudestaan, mutta hänellä on vielä yhtä paljon rahaa pankkitilillään kuin mitä niihin on mennyt. Hän nimittäin työskenteli aiemmin pankkivirkailijana ja ansaitsi silloin rikollisesti kavaltamalla pankilta rahaa.
-Lyhyitä töksähteleviä lauseita voi käyttää tehokeinona jännittävissä tilanteissa, joissa on tapahtumassa jotain ja on painostava tunnelma. Esim. kun Oliver luulee Georgian haamun vaanivan häntä.

"Oliverin oikeat vanhemmat olivat nistejä. He hakkasivat ja pahoinpitelivät häntä jo vauvaiästä lähtien. Rötösten ansiosta, Lawrencesta tuli sekopää. Hänen luonteensa kylmettyi varhaislapsuudessa."
-Tässä on ilmeisesti tullut Lawrencen nimi kohtaan jossa pitäisi puhua Oliverista.

"Oliverilla on eräs läheinen henkilö hänen elämässään. Henkilö on hänen pikkuveljensä Lawrence Grant. Veljellä on samanlainen oljen värinen tukka, kun Oliverilla. Heillä oli lapsuudessaan paljon samoja harrastuksia. Lawrence katosi yllättäen täytettyään kymmenen vuotta."
-kuolleesta ihmisestä käytetään "oli" eikä "on". Kymmenen vuotiaana kuollut veli ei enää ole läheinen henkilö Oliverin elämässä, koska ei ole siinä enää läsnä

Vähän rakenteellista hiomista tämä kaipaisi, mutta hyvä ja puhutteleva tarina

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS