Vastasin kysymykseesi ukon puheiden merkintätavasta keskusteluosioon.
On vaikea pysyä perässä kuka puhuu, se vaatii sen verran ylimääräistä työtä, että tekstin sujuvuus kärsii. Mielestäni myös jossain kohtaa hypättiin sekaisin siinä, kenen pitäisi puhua, ehkä ylimääräinen viiva oli eksynyt joukkoon. Käsittääkseni nainen oli se, joka näki hullun ukon ja mies taas istui selin häneen. Myös naisen isä oli ahdasmielinen.
"— Isäni ottaa uskonasiat turhan tiukkaan. Hän haluaisi minun olevan samanlainen kuin itse on, mutta en halua olla.
— Mies tekee taas sormilla aseen ja osoittaa nyt toinen silmä suljettuna takkia."
-> Tässä siis kahden eri henkilön repliikit, mutta käsittääkseni puhujan pitäisi olla sama henkilö.
Käytä johtolauseita repliikkien kanssa, niin ei jää epäselväksi kuka puhuu. Älä kuitenkaan laita johtolausetta joka repliikin yhteyteen, käytä niitä vain tarpeen tullen tai elävöittääksesi hetkeä.
Juoni ei sopinut jännitys ja toiminta -kategoriaan. Ukon puheet loivat tapahtumia, jotka olisivat sopineet tänne, jos muistot olisi esitetty hänen näkökulmastaan. Nyt tämä oli tapahtuma, jossa pariskunta istui kahvilassa.
Etenet loogisesti, et jää junnaamaan paikoillesi. Loppu on aika antiklimaattinen. Kirjoitat muuten selkeästi, mutta tosiaan puhujista ei ihan ota selvää niin helpolla kuin pitäisi. Sinulla on selkeä alku ja loppu. Lisää tekstin hiomista ja kirjoittelun harjoittelemista kirjoittamalla paljon, niin homma etenee hyvään suuntaan!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1 |
Järjestys
|
1 kohdetta - näytetään 1 - 1 |